Yardım R5 7600 Boşta 66 Derecelerde Çalışıyor

Aykut Pasha

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar,

RAM : 2x Kingston KF556C40-16 (32GB CL40 5600 MHZ)
Anakart : ASUS PRİME B650M-A WİFİ II
İşlemci : Ryzen 5 7600 MPK
Ekran Kartı : Asus Dual RTX 4070 OC EDİTİON
Kasa : Asus TUF GT301
PSU : Asus Tuf 750W 80+ Bronze
Soğutucu : MSİ MAG CORELIQUID P240

Herkese iyi sabahlar ve sosyaller.

Geçtiğimiz haftalarda Gaming Gen Tr adresinden bir sistem satın aldım. Sistem bana monteli olarak gönderildi. Başta her şey iyi güzel gibiydi ancak sonradan işlemcinin yandığını fark ettim. Daha sonra araştırmalarıma başladım. AMD fazla ısınan işlemciler için "Eco Mode" ayarı koymuş biosa. Bu ayarı denedim ama nafile sıcaklık boşta halen 60 küsür derecelerde dolaşmaktaydı. Daha sonra yine bios üzerinden "Core Performans Boost" Ayarını kapadım. Bu sefer sıcaklık boşta 50 küsür derecelerde gezinmeye başladı ancak bununla beraber işlemci saat hızı 4.x-5.1 aralığından 2.x-3.x Mhz seviyelerine düştü. Anlayacağınız performans kaybı yaşadım. Daha sonra "Core Performans Boost" ayarını tekrar açıp işlemci frekansını sabitleme yoluna gittim. İşlemci frekansını bios üzerinden 4.5 Mhz ye sabitlediğimde anakartın işlemciye sabit olarak 0.9... voltaj verdiğini gördüm. Bu ayar bir nebze olsun bilgisayarı soğuttu. Artık aklıma yapabilecek bir şey gelmiyor. Ne yapmam lazım? Yardımlarınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri