R5 7600 & RX 7700 XT Sistemde Oyunlarda 3-4 Saniyelik Donmalar Yaşanıyor

Ryzer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarda Valorant'a ve Fortnite'a girdiğim zaman oyuna girdikten sonra 1 dakika sonra falan 3 saniyelik donmalar oluyor. Bu sorun Valorant'ta 5-6 kere tekrarlandıktan sonra düzeliyor fakat Fortnite'ta düzelmiyor. Bilgisayarı formatladım ve BIOS güncelledim fakat işe yaramadı. Artık çok can sıkmaya başladı bu sorun. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • AMD Ryzen 5 7600
  • AMD Radeon 7700 XT
  • T-Force 8x2 5600MHz RAM
  • Goodram 1TB M.2 SSD
  • ASUS A620M-K anakart

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Bilgisayarda Valorant'a ve Fortnite'a girdiğim zaman oyuna girdikten sonra 1 dakika sonra falan 3 saniyelik donmalar oluyor. Bu sorun Valorant'ta 5-6 kere tekrarlandıktan sonra düzeliyor fakat Fortnite'ta düzelmiyor. Bilgisayarı formatladım ve BIOS güncelledim fakat işe yaramadı. Artık çok can sıkmaya başladı bu sorun. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • AMD Ryzen 5 7600
  • AMD Radeon 7700 XT
  • T-Force 8x2 5600MHz RAM
  • Goodram 1TB M.2 SSD
  • ASUS A620M-K anakart
Ram darboğazı yiyorsunuz büyük ihtimalle 16gb ram artık çoğu senaryoda yetmiyor.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
448
şuan sadece opera açık 6gb kullanıyor
Opera o kadar Ram kullanmaz, bende Chrome ve Opera ikisi açık 12 sekme toplam bütün sistem % de 20 Ram kullanıyor.
Sistemi internet tarayıcını ve başlangıç proğramlarını gözden geçirmesilisin.
Ekran kartının arka planla çalışırken FPS kısıtlama ayarı ya da buna benzer bir özellik varsa onu kapatmalısın.
Extra olarak diğer sürücülere ait 'ARKA' planda çok gereksiz çalışan uygulamaların olabilir.

Ekran görüntüsü 2025-11-30 164352.jpg

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri