R5 7600X Sistem Yeniden Başlatma Sonrası Açılmıyor

Zazanas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

AM5 PC topladım. İşlemci Ryzen 5 7600X, anakart MSI B650 Wi-Fi Tomahawk, RAM 32 GB Kingston Fury 6000MHz 2x16, GPU MSI Ventus 4070 Ti. Sistem ilk toplandığında sorunsuz açıldı. Daha sonra yeni bir kasa (Corsair 4000x) aldım ve kasanın fanlarını, fan kontrolcüsünü ve ön USB bağlantılarını yaptım. Düzgün şekilde kullanıyordum. Ancak, tam olarak anlam veremediğim bir hata ile karşılaştım. Bilgisayarı kapatıp açtığımda sorunsuz şekilde açılıp kapanıyor fakat Windows'u yeniden başlattığımda Debug LED sarı (RAM) yanıyor ve PC hiçbir şekilde açılmıyor.

RAM'lerin anakartın desteklediği RAM'ler olduğundan ve XMP veya expo profillerinin düzgün şekilde çalıştığını kontrol ettim. RAM'leri tek modüle indirdim, farklı soketlerde denedim ancak sonuç alamadım. RAM'leri dominator 5600MHz ile değiştirdim ve yeni RAM'leri tekli ve tüm slotlarda denedim, ancak hala bir çözüm bulamadım. En son başka Corsair RAM'ler ile denedim ve yine başarısız oldum.

RAM'leri test etmek için Memtest ve Windows RAM testi kullanarak tüm RAM'leri tarama yaptım, ancak herhangi bir hata bulunamadı. BIOS güncellemesi ile tüm BIOS sürümlerini denedim, ancak sorun devam etti. Bu durumda yapabileceğim en iyi seçenek, Windows'u formatlamak ve programları tekrar yüklemek gibi görünüyor.

Ancak, dosyaların kalabalığından cesaret edemiyorum. Bu konuda başka bir çözüm öneriniz var mı?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri