R7 3800X Stres Altında 95 Derece

Hertys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Ryzen 7 3800X işlemcim var ve Cooler Master Masterbox TD500 kasasında CM ML120 model sıvı soğutmayla kullanıyorum. İlk zamanlarda test ettiğimde stres altında 75-80 derecede olan işlemcim şimdi stres testlerine başlar başlamaz 90-95 dereceye ulaşıyor ve sanıyorum sıcaklık sebebiyle base hızı 3.9 olan işlemcim ancak 3.6-3.7 arasına çıkabiliyor.

Sıvı soğutmadan kaynaklandıgını düşünüp Wraith Prism RGB modelini taktım ancak stres testinin ilk saniyelerinde yine aynı sıcaklıkları gördüm. Core performans boost kaptmayı denedim, Gigabyte anakart kullanıyorum ve BIOS'ta ayarlar default olarak kullanıyorum. Sorunun neden kaynaklandığını bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Moderatörün son düzenlenenleri:

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
Kullandığınız sıvı soğutmanın Stock soğutucu ile aynı değeri vermesi çok normal. 3800x 105 wattlık ısınan bir işlemci. Bu nedenle en az 240mm bir sıvı soğutma tercih etmelisiniz. Kasanız hava akışı güzel mesh panelli bir kasa. 240mm sıvı soğutma tercihi ile sıcaklığınız 75-80'lere düşecektir. Ayrıca şuan ülkemizde aşırı sıcaklar olduğunu hatırlatırım. Normalde 60 dereceyi geçmeyen işlemcim sıcaklar nedeniyle 75'lere kadar çıkıyor zaman zaman.

KS

Hertys

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kullandığınız sıvı soğutmanın Stock soğutucu ile aynı değeri vermesi çok normal. 3800x 105 wattlık ısınan bir işlemci. Bu nedenle en az 240mm bir sıvı soğutma tercih etmelisiniz. Kasanız hava akışı güzel mesh panelli bir kasa. 240mm sıvı soğutma tercihi ile sıcaklığınız 75-80'lere düşecektir. Ayrıca şuan ülkemizde aşırı sıcaklar olduğunu hatırlatırım. Normalde 60 dereceyi geçmeyen işlemcim sıcaklar nedeniyle 75'lere kadar çıkıyor zaman zaman.
Stok ile yakın değerleri vermesini anlayabiliyorum haklısınız ama 1-2 saniye içerisinde 95 dereceyi bulması normal mi hocam ? Yani daha önce aynı sıvı soğutmayla stres testi yaptığımda 75 dereceleri görüyordum. Ayrıca işlemcim stres testinde base hızı 3.9 olmasına ragmen 3.6-3.7 civarına çıkabiliyor bunun sebebi sıcaklık mı ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri