R7 770X Stres Testinde 95 Derece Oluyor

H2hakan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Merhaba sistemi kendim topladım soğutucu olaraka Thermaltake Phantom sprit 120 s kullanıyorum OCCT testi açtığım 2. saniye 95 derece oldu kapatigimda ise saniyesinde 48 dereceye düştü ayrıca termal macun biraz harç kıvamındaydı biraz katıydı acaba ondan dolayı mı?

Ekli dosyalar

• IMG_0106.jpeg
    IMG_0106.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 20

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
dostum macunu cok sürmenden kaynaklanabilir sogutucu montajı yanlıs yapılmıs olabılır sogutucunun fanının soketını yanlıs yere takmıs olabılırsın bır suru etken degısken var. sana tavsıyem sogutucuyu sök macun kalıntılarını temızle işlemci ve soguucdan sonra elındekı macunun kalıtesını bılmıyorum tabı ama sogutucunun ıcınden cıkan vardır muhtemelen 2 tane mercımek yada pirinç tanesi boyutunda damlat işlemciye montajı yaparak test et bırde

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Merhaba sistemi kendim topladım soğutucu olaraka Thermaltake Phantom sprit 120 s kullanıyorum OCCT testi açtığım 2. saniye 95 derece oldu kapatigimda ise saniyesinde 48 dereceye düştü ayrıca termal macun biraz harç kıvamındaydı biraz katıydı acaba ondan dolayı mı?
Hocam Phantom Spirit 7700x'e biraz düşük kalmış olabilir 7700x ısınan bir işlemci ve macunun kıvamı katıydı demişsiniz termal macundanda olabilir.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
İşlemciyi 152 Watt'ta kullanıyorsun çünkü. Kasandaki hava akışı da biraz kötüyse OCCT tam yük testinde bu sıcaklıklar normal. Max 95 derecelere ulaşabiliyor işlemci zaten. Muhtemelen PBO Auto'da. Detaylı bir şekilde PBO ayarla kendine. 110- 120 PPT ile. Curve Optimizer ile de All Cores -15 (Negative) olarak başla. OCCT'den test ede ede başla. -15 değeri her arttırdığında biraz daha düşecek ısı değerleri. 5-10 dakikalık testlerde hata verene kadar -20, -25 gibi arttır. Muhtemelen buralarda hata verecek zaten.

Bunlarla uğraşamam dersen, PBO'yu Disable yap; stok değerlerde çalışacaktır. 105W TDP'li işlemci 7700X. Stok PPT'si kaç bilmiyorum ama 110-120 Watt arası bir şey çeker diye tahmin ediyorum. Watt değerini düşürdükçe ısı değerlerin azalacaktır.

İlk paragraftaki dediğimi yapmak istiyorsan da; Chatgpt'ye sor, işlemci 7700X bana PBO ve Curve Optimizer ayarı önerir misin diye. İşte işlemciyi nasıl kullanmak istediğinden falan da bahset biraz. O sana en uygun PBO ayarını verecektir.
su yazdıgın ayarlamalar sıcaklıga katkısı sıfır neredeyse . pbo dan curve optımezer dan kıstıgın voltaj 0.01 onunda bır etkısi yok .
105w ıslemcı zaten 150w larda ppt ceker arkadas pbo vs acmamıs dumduz kendısı ıslemcının

Anakart modelin ne bazı anakartlarda hazır bıos modları var işlemci watt tüketimiyle alakalı ecomode varsa eco moda alıp kullanabılırsın 65w tuketıme dusurur yada pbo kısmından bu degerlerı uygula

1764405512891.png

SICAKLIKLAR YINE TATMİN ETMEZ İSE

ppt 120000
tdc 90000
edc 150000

deneyerek bı test et

Ekli dosyalar

• 1764405234651.png
    1764405234651.png
    439.9 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
KS

H2hakan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
su yazdıgın ayarlamalar sıcaklıga katkısı sıfır neredeyse . pbo dan curve optımezer dan kıstıgın voltaj 0.01 onunda bır etkısi yok .
105w ıslemcı zaten 150w larda ppt ceker arkadas pbo vs acmamıs dumduz kendısı ıslemcının

Anakart modelin ne bazı anakartlarda hazır bıos modları var işlemci watt tüketimiyle alakalı ecomode varsa eco moda alıp kullanabılırsın 65w tuketıme dusurur yada pbo kısmından bu degerlerı uygula

Ekli dosyayı görüntüle 44996

SICAKLIKLAR YINE TATMİN ETMEZ İSE

ppt 120000
tdc 90000
edc 150000

deneyerek bı test et
Asus prime b650 m r anakarta bulunuyor hocam

KS

H2hakan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Evet hocam arkadaşın dediği ayarları yapabilirsiniz b650m-r ile.
Benim düşüncem soğutucu işlemciye düzgün bir şekilde temas etmiyor bence düzgün temas etse bu kadar ani sıcaklık yükselişinin olacağını zannetmiyorum bugün tekrardan sök tak yapacağım ayrıca işlemci ye düzgün temas etmesi için işlemci etrafını düzleştiren bi aparat var onu satın aldım yanında da termal macunda geliyor en kötü o şekildede yapacağım.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
Benim düşüncem soğutucu işlemciye düzgün bir şekilde temas etmiyor bence düzgün temas etse bu kadar ani sıcaklık yükselişinin olacağını zannetmiyorum bugün tekrardan sök tak yapacağım ayrıca işlemci ye düzgün temas etmesi için işlemci etrafını düzleştiren bi aparat var onu satın aldım yanında da termal macunda geliyor en kötü o şekildede yapacağım.
gece zaten bu olasılıg sıze soylemıstım hocam bence sız macun yenılemesı yapın ama dedııgm gıbı macunu bol kepce degıl 2 mermıcek yada pırınc tanesı boyutunda surun cok cok surmeyın

KS

H2hakan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
gece zaten bu olasılıg sıze soylemıstım hocam bence sız macun yenılemesı yapın ama dedııgm gıbı macunu bol kepce degıl 2 mermıcek yada pırınc tanesı boyutunda surun cok cok surmeyın
Bu şekilde yaptım hocam yine aynı değişen birşey olmadı. Gerçekten çok sinirimi bozuyor artık

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri