Yardım Radeon 7900 XT Ekran Kartı Montaj Sorunu

Enzony

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı modeli: Sapphire Radeon RX 7900 XT.
Güç kayağı: NZXT C1000 1000W 80+ Gold ATX 3.1 gen 5 135mm full modüler PSU.
Kasa modeli: NZXT H6 Flow USB 3.2 beyaz ATX mid Tower kasa.
Anakart: MAG X670E Tomahawk Wi-Fi

Kasayı ekran kartsız İtopya üzerinden topladım. Ekran kartını kendim aldım. Kasa geldikten sonra ekran kartını montaj etmeye başladım. Ekran kartını anakarta taktım, ardından kablosunu takacaktım ki uyumsuz olduğunu fark ettim. Pin sayıları farklı. Konuyla ilgili bilgili kişiler yardımcı olursa minnettar kalırım. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 100.jpg
    100.jpg
    325.1 KB · Görüntüleme: 6
  • 200.jpg
    200.jpg
    417.1 KB · Görüntüleme: 6

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
254
Güç kaynağındaki eski tip 8pin gpu kabloları kullanmalısın. Fotoda gösterdiğin yeni tip 12li soket eski kartlara olmuyor. C1000 Güç kaynağında yeterli sayıda 8pin çıkış mevcut.

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Ekran kartı modeli: Sapphire Radeon RX 7900 XT.
Güç kayağı: NZXT C1000 1000W 80+ Gold ATX 3.1 gen 5 135mm full modüler PSU.
Kasa modeli: NZXT H6 Flow USB 3.2 beyaz ATX mid Tower kasa.
Anakart: MAG X670E Tomahawk Wi-Fi

Kasayı ekran kartsız İtopya üzerinden topladım. Ekran kartını kendim aldım. Kasa geldikten sonra ekran kartını montaj etmeye başladım. Ekran kartını anakarta taktım, ardından kablosunu takacaktım ki uyumsuz olduğunu fark ettim. Pin sayıları farklı. Konuyla ilgili bilgili kişiler yardımcı olursa minnettar kalırım. Teşekkürler.
Hocam aynı ekran kartına sahibim psu da varsa eğer 6+2 ya da direkt 8 pinli gpu kabloların onları baglamalısın yoksa maalsef yapacak bir şey yok sizin psu modüler olduğu için pcı e kablosu alarak çözebilirsiniz diye düşünüyorum

KS

Enzony

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam aynı ekran kartına sahibim psu da varsa eğer 6+2 ya da direkt 8 pinli gpu kabloların onları baglamalısın yoksa maalsef yapacak bir şey yok sizin psu modüler olduğu için pcı e kablosu alarak çözebilirsiniz diye düşünüyorum
Dönüştürücü ile bğalarsam, herghangi bir performans kaybı olur mu ?

CP RedPanda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Dönüştürücü ile bğalarsam, herghangi bir performans kaybı olur mu ?
İyi bir dönüştürücü ile olacağını sanmıyorum ve ben de şöyle açıldı 1 kere dönüştürücü ile açıldı sonrasında kendim dönüştürücü olmadan açılmaya devam etti

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri