Soru Ram Işlemci Mhz Sorunu

Lordboromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
merhaba ryzen5 5600 işlemci aldım ramler kingston fury beast 16gb 2x8gb 3600 mhz cl17 ,işlemci 3200 mhz görünüyor destekledigi hız olarak ama anakartım 4400 mhz kadar destekliyor işlemciden dolayı herhangi bi sıkıntı yaşar mıyım acaba

ramleri degiştirmeye gerek varmı ?

Son düzenleme:
KS

Lordboromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
anlayan yok mu ona göre iade oluşturmam lazım

caen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
dostum tam sıkıntı ne? İşlemcinin ram hızlarıyla alakasını anlamış değilim. Daha iyi açıklar mısın

KS

Lordboromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
dostum tam sıkıntı ne? İşlemcinin ram hızlarıyla alakasını anlamış değilim. Daha iyi açıklar mısın
şimdi benim işlemcinin bellek hızı 3200 mhz görünüyor benim aldıgım ramler 3600 mhz hızında bu durumda bi sıkıntı olur mu diyorum uyum sorunu gibi yanii işlemciden dolayı max 3200 mhz hızmı alacam

caen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
İşlemcinin base clock hızı 3500mhz. Sen çok kullanmıyorken güç tüketimini azaltmak için kendi clockunu düşürüyor. Bundan mı bahsediyorsun?

şimdi benim işlemcinin bellek hızı 3200 mhz görünüyor benim aldıgım ramler 3600 mhz hızında bu durumda bi sıkıntı olur mu diyorum uyum sorunu gibi yanii işlemciden dolayı max 3200 mhz hızmı alacam
İşlemci ve ramler tamamen alakasız parçalar. Ramin kullanabileceği hızı anakart belirliyor. Sen ikisini karıştırmışsın. Biostan gidip XMP açarsan 3600e tamamlanır hızları.
-
-
Az önce dediğimin yanlış olduğunu öğrendim araştırıp döneceğim

KS

Lordboromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
İşlemcinin base clock hızı 3500mhz. Sen çok kullanmıyorken güç tüketimini azaltmak için kendi clockunu düşürüyor. Bundan mı bahsediyorsun?

İşlemci ve ramler tamamen alakasız parçalar. Ramin kullanabileceği hızı anakart belirliyor. Sen ikisini karıştırmışsın. Biostan gidip XMP açarsan 3600e tamamlanır hızları.
-
-
Az önce dediğimin yanlış olduğunu öğrendim araştırıp döneceğim
dogru anakart belirliyor diye biliyorum bi kaç makale okudum bundan dolayı sorun yaşayanlar varmış o yüzden buraya yazdım knk

caen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Diğer sitelerden okuduğuma göre 5600 ile 3600da resmi sitesinde yazmasa bile çalıştırabiliyorsun fakat istikrarsızlık yapabilme ihtimalı var. böyle bir durumda geri 3200'e çekersen sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.
En kötü durumda bile CMOS resetiyle halledilir zor birşey değil.

KS

Lordboromir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Diğer sitelerden okuduğuma göre 5600 ile 3600da resmi sitesinde yazmasa bile çalıştırabiliyorsun fakat istikrarsızlık yapabilme ihtimalı var. böyle bir durumda geri 3200'e çekersen sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.
En kötü durumda bile CMOS resetiyle halledilir zor birşey değil.
tamam knk çok teşekkür ederim kafamda soru işareti kalmadı fazla

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri