Ram Soktukten Sonra Gormeme Sorunu

lanigrenoir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Msi b550m pro wifi anakartimdan 2×16gb kingston ddr4 ramlerden birini b450m ddr4 anakarta taktim..b450 liyi yegenim icin topluyorum...rami b450ye taktiktan sonra geri b550m e taktim...rami tanimiyor..bios attim vb bildigim herseyi yaptim..anakart cpu isigindan ram isigina gecis yapmadi...ram bozuk sandim...tekrar b450ye taktim ram calisiyor..ramleri yer degistirdim vs...cpu isigi yanmadi bile..cok acayip bir durumla karsi karsiyayim...yardimci olursaniz sevinirim..

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
152
Kasayı power düğmesinden kapatıp Ramlerin ikiside söküp uçlarını silip sonra iki Ram slotunu da tek Ram ile sırayla deneyin.

KS

lanigrenoir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasayı power düğmesinden kapatıp Ramlerin ikiside söküp uçlarını silip sonra iki Ram slotunu da tek Ram ile sırayla
B550 nin a2dekinde problem b2 ye rami takinca pc cpu ledinden drame gecis yapamiyor...rami sokunce calisiyor..calismayan rami b450 ye taktigimda sistem calisiyor..ramleri yer degistirip taktigimda cpu ledide yanmiyor:(

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
152
B550 nin a2dekinde problem b2 ye rami takinca pc cpu ledinden drame gecis yapamiyor...rami sokunce calisiyor..calismayan rami b450 ye taktigimda sistem calisiyor..ramleri yer degistirip taktigimda cpu ledide yanmiyor:(
Sök tak yaparken Anakarta hasar vermediyseniz tek Ram takınca açılması lazım ya da bios ekranının gelmesi lazım Ramlerin ikisinide takıp zorlamayın küçük bir ayrıntıyı atlıyor olabilirsiniz.

KS

lanigrenoir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sök tak yaparken Anakarta hasar vermediyseniz tek Ram takınca açılması lazım ya da bios ekranının gelmesi lazım Ramlerin ikisinide takıp zorlamayın küçük bir ayrıntıyı atlıyor olabilirsiniz.
Tek ram takinca zaten calisiyordu..xmp olarak calistirmaya calisiyorum..ram yuvasini ipayla temizledim biosu sifirladim ramleri yer degistirdim...sonunda calisti...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri