Ram ve Cpu Sorunu

Mustafa Güzeltepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar. İlk olarak ben ddr2 http://www.hiper.com.tr/?mID=224&iID=336 model bir anakart kullanıyorum.Normalde 2gb ramle çalıştırdığım bilgisayarıma bugün aybı mhz değerinde 2gb yine kingston bir ram takviye ettim. Fakat iki rami aynı anda taktığım zaman pc Windows başlatılıyor kısmından sonra 10 dakka beni bekletiyor ve ondan sonra açılıyor. Açıldığı zaman ise görev yöneticisinde CPU kullanımı 100% e çıkıyor. Kısacası hiçbir şey yapamıyorum. Kısa süre içinde sorunun neyden kaynaklanabileceğini ve çözümünü benle paylaşabilirseniz sevinirim..

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
ramler arasındaki fark,uyum sorunu olarak sisteme yansımış görünüyor. Tek kingston rami yalnız başına deneyin,önce. Aynı sorun olursa zaten anakrtın ,kingston rami kabul etmiyordur.

Yok,tek başına kingston ram ile sorun olmazsa,iki rami beraber taktığında sorun çıkıyorsa,yukarda dediğim gibi,iki ram beraber çalışmayı reddediyor demektir.

Deneyebileceğin bir diğer hususda,iki ramin yerlerini değiştirip,birlikte,tekrar dene.

Bi başka husus da ,zamanlamaları farklı ise biosdan ,en yüksek olanın cl zamanlama değerini,elle gir.

KS

Mustafa Güzeltepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar tekrardan.Her iki ramide her slotta tek tek denediğimde hepsi tek başına çalışıyor. Aslına bakarsanız elimde şu an da 5 tane ram bulunuyor 3ü1gb 2si2gb olmak üzere fakat hiçbirini birbiriyle çalıştıramıyorum.Benim garibime giden şey 2 tane aynı V değerinde 2 gb kingston ramleri nasıl birbirleriyle çalışmayı reddeder aklım almıyor...

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
İki kingston ram bile aynı voltta olmasına rağmen çalışmıyorsa,ilginç. Zamanlamalarıda aynımı. Baktınmı.

KS

Mustafa Güzeltepe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios kullanmayı aslında pek bilmem fakat cl değerini 6 dan 5 e aldım ve ram mhz sini de 533e çektim şu an hiçbir sıkıntı olmadan kullanıyorum gerçekten çok sağ olun.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Mustafa Güzeltepe' Alıntı:
Bios kullanmayı aslında pek bilmem fakat cl değerini 6 dan 5  e aldım ve ram mhz sini de 533e çektim şu an hiçbir sıkıntı olmadan kullanıyorum gerçekten çok sağ olun.
Bios, çok şeyin çaresidir. :)

İyi olmuş. Yoksa 2 gb ram ile bir pc de, hiçbi şey yapamazdınız. Artık makina eskisine göre çok rahatlamıştır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri