- Tepki
- 0
Öncelikle herkese merhaba, V-Sync açık durumda ama görüntü akıcı değil. Monitör 144 Hz bu sorun gerçekten canımı sıkmaya. Başladı nasıl çözebilirim?
Sistemdeki parçaların nedir ?Öncelikle herkese merhaba, V-Sync açık durumda ama görüntü akıcı değil. Monitör 144 Hz bu sorun gerçekten canımı sıkmaya. Başladı nasıl çözebilirim?
rx 6800 i5 12400f 16 gb ram 2k ultra da oynuyorumSistemdeki parçaların nedir ?
Çözünürlük kaçta kullanıyorsun ?
Darboğaz olabilirrx 6800 i5 12400f 16 gb ram 2k ultra da oynuyorum
sanmıyorum hocam sıcaklıklar ve kullanım her şey normal oyun içi sıkıntı olduğunu düşünüyorum.Darboğaz olabilir
amd nin adrenalin uygulaması üzerinden güncelleme yaptım hocamWHQL sürüm mü kurdunuz ?
Sorunlu sürücüye yüklemiş olabilirsin.amd nin adrenalin uygulaması üzerinden güncelleme yaptım hocam
dediğiniz ayarı sadece önerilen yaptım ama benim uygulamada aşağıdaki gibi gözüküyor siz güncelleme yapmadınız sanırsam.Sorunlu sürücüye yüklemiş olabilirsin.
DDU ile Driverlerı sil amd nin sitesinden Adrenalin 22.11.2 Recommended (WHQL) olanı indir ve aşağıdaki ayarı yap;
Ekli dosyayı görüntüle 12928
Amd de wqhl indirmen lazım driver olarak diğer driverler bozukdediğiniz ayarı sadece önerilen yaptım ama benim uygulamada aşağıdaki gibi gözüküyor siz güncelleme yapmadınız sanırsam.
Ekli dosyayı görüntüle 12929
ayrıca amd nin hangi sürücüsünü yüklememi önerirsiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 12930
şuan yüklü olan güncel değil mi bozuk mu ? ayrıca 2 sinde de wqhl yazıyorAmd de wqhl indirmen lazım driver olarak diğer driverler bozuk
Ben V-Sync kapalı kullanıyorum. Nedendir bilmiyorum ama açınca çoğu oyunda problem yaşatıyor. AMD kart varken de öyleydi, NVIDIA karta geçtim yine öyle. Bir deneyin isterseniz. Düzelme oluyorsa kapalı kullanın.Öncelikle herkese merhaba, V-Sync açık durumda ama görüntü akıcı değil. Monitör 144 Hz bu sorun gerçekten canımı sıkmaya. Başladı nasıl çözebilirim?
basit bir hata olabiliyor ya da otomatik değişebiliyor masaüstü+sağ tık+görüntü ayarları+gelişmiş ayarlar+ekran tazelemeye bakar mısınız? 60hz de kalmış olabilirÖncelikle herkese merhaba, V-Sync açık durumda ama görüntü akıcı değil. Monitör 144 Hz bu sorun gerçekten canımı sıkmaya. Başladı nasıl çözebilirim?
Vsync açık kapalı hertürlü aynı hocam keşke vsync ile alakalı olsa da kurtulsam şu hatadanBen V-Sync kapalı kullanıyorum. Nedendir bilmiyorum ama açınca çoğu oyunda problem yaşatıyor. AMD kart varken de öyleydi, NVIDIA karta geçtim yine öyle. Bir deneyin isterseniz. Düzelme oluyorsa kapalı kullanın.
Denemez olurmuyum ilk yaptığım şey dediğiniz şeydi ekstra oyun içinden 120 hz 60 hz gibi denedim ama olmuyor sizde sanırım 6700 xt var oyunu oynuyor musunuz? Oynuyorsanız sizde durum ayarlar ve fps nedir? Teşekkürlerbasit bir hata olabiliyor ya da otomatik değişebiliyor masaüstü+sağ tık+görüntü ayarları+gelişmiş ayarlar+ekran tazelemeye bakar mısınız? 60hz de kalmış olabilir
fps çok iyi görüntü kaliteside mükemmel benim bir sıkıntım yok sorunun sizin ayarlarınızdan kaynaklandığı aşikar ben hiçbir ayar değiştirmedim sadece ultraya çektim birde radeon ayarlarında süper çözünürlük bazen bozabiliyor işi o ayarlarla oynayın derimVsync açık kapalı hertürlü aynı hocam keşke vsync ile alakalı olsa da kurtulsam şu hatadan
Denemez olurmuyum ilk yaptığım şey dediğiniz şeydi ekstra oyun içinden 120 hz 60 hz gibi denedim ama olmuyor sizde sanırım 6700 xt var oyunu oynuyor musunuz? Oynuyorsanız sizde durum ayarlar ve fps nedir? Teşekkürler
1080p de oynuyorsunuz galiba ben 6800 ile 1080p de bile görüntü sorunu yaşıyorum ne yapacağımı bilemedimfps çok iyi görüntü kaliteside mükemmel benim bir sıkıntım yok sorunun sizin ayarlarınızdan kaynaklandığı aşikar ben hiçbir ayar değiştirmedim sadece ultraya çektim birde radeon ayarlarında süper çözünürlük bazen bozabiliyor işi o ayarlarla oynayın derim
anladım dediğiniz testleri yapmaya çalışacağım ssd sağlığı %100 gözüküyor farklı bir ekran kartı ile deneme şansım yok maalesef windows 10 kullanıyorum teşekkürler başka bir çözüm öneririnz varsa herzaman beklerim hocamWin 10 mu, Win 11 mi kullanıyorsunuz?
Format atmayı da deneyebilirsiniz.
AMD yazılımından kartın frekans hızından 50-100 MHz düşürmek bazen işe yarayabiliyor. Daha olmadı ufak bir voltaj düşürmesi de deneyin.
Yazılımsal çözümler soruna çare bulamıyorsa fiziksel hata arayabilirsiniz. Umarım yazılımsal bir sorun vardır ve çözebilirsiniz.
RAM'leri Memtest86 ile test edin. Hata bulmaması lazım. Olur da hata bulursa sorun buradan kaynaklanıyor olabilir.
Oyunun yüklü olduğu disk modeli nedir? Diskten kaynaklanan problemler de oyundaki akıcılığı bozabiliyor. Diski de test etmenizi öneririm. HDSentinel, CrystalDiskİnfo ve CrystalDiskMark ile test edin herhangi bir sağlık veya hız problemi olup olmadığına bakın.
Farklı bir ekran kartı ile test etme şansınız olursa bir deneyin. Düzelme oluyorsa tek kabahatli ekran kartı deyip servise değişim için gönderebilirsiniz. Bu durumda video kaydı da almanızı öneririm. Çünkü servis testlerinden geçen kartım vardı ama oyunlarda sorun yaşatıyordu böyle bir durumda video almak işinize yarayacaktır, ben kartı satıp kurtulmuştum sorunlardan. Allah'tan alan kişi oyun amaçlı kullanmayacakmış da satarken sıkıntı yaşamamıştım. Yoksa ayıplı ürün yüzünden THH ile uğraşacaktım aylarca sonuç bekle vs.