Rdr 2 Hangi̇ Platformda Oynamaliyim

csdenbıktım

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar ps5de rdr2 sahibiyim ama rdr2 şimdi steamde 15 dolara düşmüş ps5de 30fps oynamalı mıyım yoksa pcde alıp daha yüksek fps ile mi oynayayım sizce hangisi yardım eder misiniz?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
PC özellikleriniz nedir?

Bilgisayarınız çok daha güçlüyse bence bilgisayardan oynayın. Şahsen silahlı oyunları klavye fare ile oynamayı tercih ederim, sizin de böyle bir keyfiniz varsa PC'den oynamak daha iyi bir seçim.

Gamepad ile oynuyorsanız ve PS5 dualsense ile oynayacaksanız Steam'in PS gamepad için ayarlarıyla PC'den sorunsuz oynanabiliyor ancak Dualsense'nin PS5'te tüm özellikleri çalışır bu yüzden gamepad ile oynayacaksanız hazır elinizde oyun da varken PS5'ten de oynayabilirsiniz. Düşük FPS rahatsız edecek olursa PC'den alıp oynarsınız. Bir deneyin PS5'ten, henüz oyunun başlarındayken çok şey kaçırmadan PC'ye geçersiniz.

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
dikkat pc de linux tarafında fps daha tutarlı windows takinden daha akıcı fps yüksek demiyorum ama daha tutarlı olduğu için daha akıcı oynanıyor bilginize
iki farklı işletim sistemi iki disk biri windows diğeri linux nobara

Son düzenleme:

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
pc konfigirasyonunu bilmiyorum ama yeterli seviyede ise pc ağır basar. birde ps5 versiyonunda grafik kalitesi özelleştirmesi nasıl bilmiyorum ama pc de grafik kalitesi ince ayarları bol. sistemin elveriyorsa grafik kalitesini uç noktalara çıkarabilirsin.

bir linux distrosu (cacyos, nobara, ubuntu, debian, arch, manjaro, mx v.s. v.s.) wine yada proton gibi bir arabirimle dxvk aracılığıyla bazı oyunları çok daha stabil fps ile çalıştırabiliyor. windowsta ciddi stuttering ( kekeleme ara ara takılma diyelim ) yapan oyun linuxda stutteringden yoksun çalışabiliyor. ama ps5'in kullanım konforuna/kolaylığına alıştıktan sonra prosedürün hoşuna gideceğini sanmıyorum. uğraşırım dersen oda olur. uğraşamassan ve windowsun gereksiz bloatware ( kullanıcının işine yaramayacak dezavantaj yaratabilecek ek uygulamalar diyebiliriz )'inden kurtulmak istiyorsan suttersiz fps dengesi arttırmak istiyorsan atlas os yada revi os gibi açık kaynaklı windows modifikasyonuda kullanabilirsin. tabi bu arada düzgün bir monitör freesync/adaptive sync/gsync gibi özelliği aktif edilmiş şekilde kullanılırsa dahada iyi olur.

rdr2 online değil yanlış bilmiyorsam. o iş için red dead online var. ağırlık offline olan kişiler arası rekabete dayalı olmayan bir oyunda fps bir noktaya kadar önemli. bence rdr2 için sağlam bir pc tercih edilirse daha çok grafik kalitesi için olur.

KS

csdenbıktım

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PC özellikleriniz nedir?

Bilgisayarınız çok daha güçlüyse bence bilgisayardan oynayın. Şahsen silahlı oyunları klavye fare ile oynamayı tercih ederim, sizin de böyle bir keyfiniz varsa PC'den oynamak daha iyi bir seçim.

Gamepad ile oynuyorsanız ve PS5 dualsense ile oynayacaksanız Steam'in PS gamepad için ayarlarıyla PC'den sorunsuz oynanabiliyor ancak Dualsense'nin PS5'te tüm özellikleri çalışır bu yüzden gamepad ile oynayacaksanız hazır elinizde oyun da varken PS5'ten de oynayabilirsiniz. Düşük FPS rahatsız edecek olursa PC'den alıp oynarsınız. Bir deneyin PS5'ten, henüz oyunun başlarındayken çok şey kaçırmadan PC'ye geçersiniz.
5060 i512400f 16gb ram var

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
PC'de silahlı oyunu klavye ve fare oynama imkanı.
PC'de daha güzel grafiklerde daha akıcı oyun.
Sizin PC ile sanırım ortalamada 70-75 FPS üzeri alırsınız. DLSS aktif ederseniz daha yüksek FPS alabilirsiniz. Fazla düşünmeye gerek yok gibi bence.

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
bence oynadığın oyunlara proton.db den bak rdr2 native sorunsuz çalışıyor linux kur sorunsuz akıcı oynarsınnvidia driverden dolayı cachyos tavsiye ederim garuda biraz yüksek ram tüketiyor xfc masaüstü ortamı kurarsan sistem boşta kaynak kullanımı bayağı düşer gnome ye hiç girme bazı bağımlılıklar çok can sıkıyor kimse bahsetmesede özellikle flatpak ta

Son düzenleme:

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
3 ay güncelliğinde rtx 5060 ve 12400f'in rdr2 testi.

sonuç çeşitli optimizasyonlarla daha iyi hale getirebilir ama 3 aşağı 5 yukarı durum yukardaki gibi.

bu arada linux kullanınca dip/düşük fps 10 gibi bir rakam artabiliyor. ki özel derlenmiş kernel v.s. linux optimizasyonlarıyla farkda artabilir.

1769379892586.png

yüksek ortalama fps yerine stuttering yaşamayacağım yüksek dip fps'i tercih ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri