Rdr2’De Kontrolcü Akıcı Ama Mouse Ile Kamera Çevirince Takılma Oluyor

Bagatur Kadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, Steam üzerinden RDR2’yi PC’de oynuyorum. Xbox Series S kontrolcüsüyle oynadığımda oyun akıcı ve sağa-sola bakarken herhangi bir sorun yaşamıyorum. Ancak mouse ile kamerayı sağa-sola hızlı çevirdiğimde akıcılık düşüyor, sanki FPS 30’a iniyormuş gibi bir his oluşuyor.

Düz yürürken veya kontrolcüyle oynarken problem yok, sorun sadece mouse ile etrafa bakarken oluyor. Grafik ayarları yüksek/ultra ve DSR (2K) açık şekilde oynuyorum. FPS değerleri çok düşmüyor gibi görünüyor ama mouse hareketinde belirgin bir takılma hissi var.

Bu durumun sebebi ne olabilir? Oyun motorundan kaynaklı bir durum mu? yoksa ayarlarla düzeltilebilir mi? Mouse ile daha akıcı oynamak için önerisi olan var mı?

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
ekran hz değerini ayarla ya oyun düşüğe çekmiştir yada monitöründe ayarlı değildir. fps kısıtlamasını 60a çektiysen hzde 60 0lmuş olabilir. vscyn açıksa.

Aldıgın fps-
dsr kapalıyken aldıgın fps-
ekran hz değeri yazarsan

hz değerini ekran değerine ayarla ayarladıktan sonra tekrar kontrol et ayarda otomatik tekrar 60 oluyorsa gelişmiş grafik ayarlarından dirext yerine vulkan seç bide öyle dene.

KS

Bagatur Kadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ekran hz değerini ayarla ya oyun düşüğe çekmiştir yada monitöründe ayarlı değildir. fps kısıtlamasını 60a çektiysen hzde 60 0lmuş olabilir. vscyn açıksa.

Aldıgın fps-
dsr kapalıyken aldıgın fps-
ekran hz değeri yazarsan

hz değerini ekran değerine ayarla ayarladıktan sonra tekrar kontrol et ayarda otomatik tekrar 60 oluyorsa gelişmiş grafik ayarlarından dirext yerine vulkan seç bide öyle dene.
Değişen bir durum olmadı.Zaten 240Hz olarak ayarlı oyunda da öyle.Gir çık yapınca da 240hz olarak görünüyor Xbox gamepad ile oynarken akıcı ama mouse ile etrafa dönmek için sağa,sola dönünce akıcılık çöp oluyor gamepade dönünce düzeliyor tekrar akıcı oluyor.DSR açık iken de aynı kapalı iken de 3 tane mouse ile denedim sorun çözülmedi.Büyük ihtimalle oyunda sorun var diye düşünüyorum

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
oyundaki oyun içi hz yi 240 yerine daha düşük bir şeye ayarla aldıgın fps gibi 144 mesela. kamera dönüş hızı joystickte yavaş oldugu için farketmiyorsun ama mousede hz aldıgın fpsden yüksek oldugu için fark ortaya çıkıyor diye düşünmekteyim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri