Yardım Realtek Audio Yüklenmiyo

Ang3lityy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
MSİ h610m-e anakartım var bios güncellmesi yapmıştım ses driverim ondan sonra gözükmemeye başladı sonra bilgisayarı sıfırladım önerilen bi bios sürümü vardı onu yükledim şimdide kökten realtek yok oldu rtkaudio görev yöneticisinde gözükmüyor aygıt yöneticisinde realtek r audio gözükmüyor yüklüyorum res atıyorum gözükmüyor

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
Görev yöneticisinde görünmemesi normal. Sadece driver için...
Ancak Realtek sürücüsünü yüklerken yanında yardımcı yazılımı var ve bu yazılımı da kurarsanız. Bu yazılım her açılışta arkaplanda çalışır. Simge saatin yanında yer alır.

Önce şuraları bir kontrol edin:

Aygıt yöneticisi

-- Ses giriş ve çıkışları
(Tıklayıp alt sekmelere bakın)
Speakers (Realtek High Definition Audio) veya benzeri bir yazı. Realtek belirtmesi..

--Ses video oyun denetleyicileri
Realtek High Definition audio

Hoparlör, kulaklık vb diğer ses araçları, bunların kendi yazılımları ve sürücüleri olduğu için işleri biraz karıştırabilir.

PRO H610M-E​

Buradan:
On-Board Audio Drivers
Realtek HD Universal Driver
6.0.9835.1
2025-07-15
123.66 MB
Kurdunuz mu bunu???

KS

Ang3lityy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Görev yöneticisinde görünmemesi normal. Sadece driver için...
Ancak Realtek sürücüsünü yüklerken yanında yardımcı yazılımı var ve bu yazılımı da kurarsanız. Bu yazılım her açılışta arkaplanda çalışır. Simge saatin yanında yer alır.

Önce şuraları bir kontrol edin:

Aygıt yöneticisi

-- Ses giriş ve çıkışları
(Tıklayıp alt sekmelere bakın)
Speakers (Realtek High Definition Audio) veya benzeri bir yazı. Realtek belirtmesi..

--Ses video oyun denetleyicileri
Realtek High Definition audio

Hoparlör, kulaklık vb diğer ses araçları, bunların kendi yazılımları ve sürücüleri olduğu için işleri biraz karıştırabilir.

PRO H610M-E​

Buradan:
On-Board Audio Drivers
Realtek HD Universal Driver
6.0.9835.1
2025-07-15
123.66 MB
Kurdunuz mu bunu???

kurulmuyor bi hatada vermiyor şimdi normalde bunu yükledikten sonra aygıt yöneticisine realtek r audio gelir değil mi? kurduktan sonra restart atıyorum giriyorum aygıt yöneticisine gözükmüyor tekrar kurulum setupuna giriyorum yükle diyorum normalde yüklü olan driveri tekrar yüklemez ama tekrar yüklemeye çalışıyor tamamlandı diyor her seferinde uyarı falanda vermiyor ama driver yok

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
Şimdi bendeki sistem, anakart Realtek ses yapı bileşenleri farklı, mecburen kendi sistemimle karşılaşatırıp birşeyler yazabildim.

Yalnız şu var, yarıda kesmeden, hata kodu, uygun değil şeklinde bir ibare çıkmayıp tamamlandı demişse yüklemiştir.

Aygıt Yöneticisinde görülüp görülmemesi, REALTEK şeklinde, buna net birşey söyleyemeceğim malesef..
İşler yolunda, ses çıkışları çalışıyor, hoperlöre ses gidiyor, kulaklığğa vb sıkıntı yok ise bu şekil de de devam edebilirsiniz.

KS

Ang3lityy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Şimdi bendeki sistem, anakart Realtek ses yapı bileşenleri farklı, mecburen kendi sistemimle karşılaşatırıp birşeyler yazabildim.

Yalnız şu var, yarıda kesmeden, hata kodu, uygun değil şeklinde bir ibare çıkmayıp tamamlandı demişse yüklemiştir.

Aygıt Yöneticisinde görülüp görülmemesi, REALTEK şeklinde, buna net birşey söyleyemeceğim malesef..
İşler yolunda, ses çıkışları çalışıyor, hoperlöre ses gidiyor, kulaklığğa vb sıkıntı yok ise bu şekil de de devam edebilirsiniz.
hayır çalışmıyor

KS

Ang3lityy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7

yüklemiş bi program indirdim pcde mevcut ama hoparlörü jak girişi algılamıyor bu seferde

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri