Rehber [Rehber] Cs2'De Gizli Güven Faktörünüzü (Trust Factor) Nasıl Öğrenirsiniz? 🕵️‍♂️ (Sarı/Kırmızı Olanlar Baksın)

siedath

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar PC Hocası ahalisi,

CS2 çıktığından beri çoğumuzun rekabetçi maçları maalesef zehir oluyor. Karşımıza sürekli 50 saatlik smurfler, Mevlana açanlar veya troller geliyorsa, bunun tek bir sebebi var: Valve'ın arka planda bizi fişlediği o gizli Güven Faktörü (Trust Factor) puanımız düşüktür.

Valve bu puanı profilde bize asla göstermiyor. Geçenlerde yabancı kaynakları kurcalarken, Steam'in açık verilerini (API) kullanarak bu gizli skoru matematiksel olarak hesaplayan çok sağlam bir araç keşfettim ve forumla paylaşmak istedim.

Güven Faktörünüzü Nasıl Öğrenirsiniz?

1. Öncelikle adresine giriyoruz.
  2. 🛡️ En kral özelliği: Site sizden ASLA Steam şifrenizi veya giriş yapmanızı istemiyor. Sadece herkese açık olan profil linkinizi veya Steam ID'nizi kutuya yapıştırıyorsunuz.
  3. Site; Steam hesap yaşınızı, CS2 saatinizi, K/D oranınızı ve topluluk etkileşiminizi (atölye, ekran görüntüsü vb.) hesaba katarak size 100 üzerinden bir skor ve renk (Yeşil, Sarı, Kırmızı) veriyor.
Not: Kendi ana hesabımda denedim 100/Yeşil verdi. Geçen maçta bizi darlayan bariz bir hilecinin ID'sini kopyalayıp yapıştırdım, anında 30/Kırmızı verip "Düşük saate rağmen anormal K/D" diye uyardı. Sistem gerçekten "Pro Oyuncu" ile "Smurf/Hileciyi" çok iyi ayırıyor.

Güven Faktörü Nasıl Yükselir? (Kırmızı/Sarıdan Kurtulma Taktikleri)Eğer sitede puanınız düşük çıktıysa, Valve'ın algoritmasında sizi tekrar "Yeşil" (Güvenilir) yapacak taktikler şunlar:

• Steam'i Sadece Oyun İçin Kullanmayın: Profilinize CS2 ekran görüntüleri yükleyin, Steam Atölyesindeki haritalara veya skinlere oy verin. Algoritma bu topluluk etkileşimlerine çok yüksek puan veriyor.
  • Saat ve Hesap Yaşı: Hesabınız yeniyse hemen yeşil faktör beklemeyin. Zamanla oynadıkça ve Steam seviyenizi (rozet işleyerek) yükselttikçe puanınız artar.
  • Oyun İçi Raporlar (Griefing): Takım arkadaşınızı vurmak veya sürekli küfür edip rapor yemek güven faktörünü en hızlı eriten şeydir.
  • Övgü Botları YALAN: Parayla "Commend Bot (Övgü Botu)" satın almayın. Valve bu botları tespit ediyor ve hesabınızı daha beter kırmızıya atıyor. Paranızı çöpe atmayın.
Herkes kendi hesabını veya maçına gelen şüpheli adamları sorgulatıp puanlarını konu altına yazsın. Bakalım PC Hocası forumda güven faktörü en yüksek ve en düşük olanlar kimler çıkacak?

Herkese hilesiz ve temiz maçlar! 🎮

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri