Rem Uyumsuzluğu

bhdrbaysal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkeze kolay gelsin sistemim
Msi z790 edge wifi
13600kf
Asus rog 850 watt psu
2×16 kingston renegade 3600mhz cl 16
Rtx 3070
Sistemim bu sekilde sorunsuZ kullanmaktayım
Fakat geçen gün aynı remlerden 1 çifr daha aldım herşeyi aynı cl si mhz si birebir aynı remler fakat sisteme taktığımda oyunlardan atmalar çökmeler meydana geldi eski remleri çıkardım yenileri taktım problem yok ama 4ünü birden taktığımda yemedi yerlerini herşekilde denedim 1 3 2 4 şeklinde ve 1234 şeklinde sadece biosdan profil 2 yapınca çalıştı oda 3000 mhz ye çekiyo sorunun çözümünü bilen yardımcı olabilecek varmı şimdiden çok teşekkür ederim

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
Ramlerin CL'si ve MHZ'si aynı olması aynı seri olması anlamına maalesef gelmiyor. Dual Channel RAM kullanımında maalesef bu sorunlar çok yaşanır. 2x yada 4x set olarak alınması en doğru olandır. 2x + 2x yaptığınızda örnek veriyorum ilk 2x raminizin kontrolcüsü ile yeni aldığınız 2x ramlerin kontrolcüsü farklı olabilir. Çünkü aralarında seri farkı vardır.

Aldığınız ramlerin versiyon numaralarını kontrol etmenizin öneririm tahminen farklı versiyon çıkacaklardır.

KS

bhdrbaysal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ramlerin CL'si ve MHZ'si aynı olması aynı seri olması anlamına maalesef gelmiyor. Dual Channel RAM kullanımında maalesef bu sorunlar çok yaşanır. 2x yada 4x set olarak alınması en doğru olandır. 2x + 2x yaptığınızda örnek veriyorum ilk 2x raminizin kontrolcüsü ile yeni aldığınız 2x ramlerin kontrolcüsü farklı olabilir. Çünkü aralarında seri farkı vardır.

Aldığınız ramlerin versiyon numaralarını kontrol etmenizin öneririm tahminen farklı versiyon çıkacaklardır.
Aynen bende öyle tahmin ettim malesef geri iade etmek durumundayım sizin bu cevabınız aklımdaki soru işaretini aldı teşekkür ederim

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313

Benimde aynı durum başıma gelmişti

KS

bhdrbaysal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynen bende öyle tahmin ettim malesef geri iade etmek durumundayım sizin bu cevabınız aklımdaki soru işaretini aldı teşekkür ederim
Bide eklemek istiyorum biosdan xmp profil 2 yaptığımda 3000mhz ye sabitliyo ama sorunda olmuyo sizce böyle devam etsem olurmu yani 3600 mhz değilde 3000 mhz çalışsa ne kaybım olur

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Bide eklemek istiyorum biosdan xmp profil 2 yaptığımda 3000mhz ye sabitliyo ama sorunda olmuyo sizce böyle devam etsem olurmu yani 3600 mhz değilde 3000 mhz çalışsa ne kaybım olur
3600 için ödediğin farka yazık olur. 3000mhz ve 3600mhz oyununa göre fps fark ediyor. Iade edebiliyorsam ederdim ben.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
Nasıl hallettiniZ
ben corsair rgb pro kullanıyordum extradan 2 tane daha almıştım arkadaşın dediği gibi bilmediğimden mhz gb model aynıydı fakat yeni aldığımın seri numaraları farklıymış bilmiyordum öyle muhabbeti sonra 2 sini iade ettim eskilerleride sattım 4lü kit aldım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri