60.000 TL ve üstü Render Için Bu PC Sizce Nasıl ?

ulugbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
7950x3d
Ekran Kartı
3070
Render için bir sistem toparlıyorum bazende kafa dağıtma amacıyla ara sıra oyun oynayabilirim hocalarım nasıl sizce
4257783575.png

Kullanılacak 3dsmax, Vray, Sketchup, Lumion, Corona gibi
ürünler sinerjidendir
İşlemci ryzen 9 7950x kararsızım
sizce hocalarım sistemde değiştirmem gerekenler neler

KS

ulugbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
güncel hocalarım yada başka önerebileceğiniz sistemler var mı

Telefonunu Çıkra

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
79
Render amaçlı sistem kuracaksan X3D leri tercih etme düz versiyonları daha iyi.
7950x ve 4070-S in tatmin edemeyeceği kimse görmedim.

KS

ulugbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
anakart filan nasıl hocam size sistemin linkini atsam bakabilirmisiniz

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
476
Bütün parçalar tek bir yerden mi toplanacak*
Tercihiniz bu yönde mi*

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
476
m.2 ssd için: 3300 TL

Anakart pek avantajlı değil fiyat olarak.
MSI PRO B650-S WiFi 7200mhz(OC) RGB M.2 AM5 ATX DDR5 Anakart

Şuradan gidilirse:
Bu şekilde tarama ile de gidilebilir. Seçtiklerinizden farklı modellere de bakılabilir

------------------------------------------------------------------------------

Diğer parçalar kullanım amacınıza yönelik İşlemci ve ekran kartı seçimi-marka ve model önemli olacak sizin açınızdan.

Önce bu parçalar netleşmeli , işemci, ekran kartı
Telefonunu Çıkra arkadaşımız amacınıza yönelilk öneride bulunmuş,
Yine renderleme için ekran kartı ve bellek bellek te size uygun kapasite
bunlar netleşirse, daha kolay ilerlersiniz.

KS

ulugbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hocam aslında bu işlemciyi ara ara oyun oyanarım diyede düşündüm ama 7950x açıklamadada yazdım kararsızım diye çok donanım hakkında bilgim olmadığı için sı kalıyorum bu konuda

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
476
Şimdi ben,
Ana kullanım amacı olarak 3dsmax, Vray, Sketchup, Lumion, Corona yazdığınız ve bu amaca yönelik şu üçünde
işlemci+ekran kartı + ram toplam kapasite (bu amacınaza yönelik ram için kapasite yüksek bakıyorlar genelde) tecrübem olmadığı için öneride bulunamıyorum.

''Kullanılacak 3dsmax, Vray, Sketchup, Lumion, Corona gibi''
Bu amaca yönelik işlemci+ekran kartı ve ram kapasitesi açısından deneyimli arkadaşların önerilerini beklemeniz gerekecek...

Bunlar işlemci+ekran kartı + ram toplam kapasite
netleşip kesinleşirse hem geriye kalan bütçe açısından hem model-fiyat olarak diğer parçalar daha rahat toplanır diye düşünüyorum

Bir de tabi parçalar ayrı ayrı yerden olursa sizin birleştirmeniz gerekecek. Yapılamayacak iş değil. Halledersiniz.

Son düzenleme:
KS

ulugbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Şimdi ben,
Ana kullanım amacı olarak 3dsmax, Vray, Sketchup, Lumion, Corona yazdığınız ve bu amaca yönelik şu üçünde
işlemci+ekran kartı + ram toplam kapasite (bu amacınaza yönelik ram için kapasite yüksek bakıyorlar genelde) tecrübem olmadığı için öneride bulunamıyorum.

''Kullanılacak 3dsmax, Vray, Sketchup, Lumion, Corona gibi''
Bu amaca yönelik işlemci+ekran kartı ve ram kapasitesi açısından deneyimli arkadaşların önerilerini beklemeniz gerekecek...

Bunlar işlemci+ekran kartı + ram toplam kapasite
netleşip kesinleşirse hem geriye kalan bütçe açısından hem model-fiyat olarak diğer parçalar daha rahat toplanır diye düşünüyorum

Bir de tabi parçalar ayrı ayrı yerden olursa sizin birleştirmeniz gerekecek. Yapılamayacak iş değil. Halledersiniz.
tamamdır hocam teşekkürler

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
243
X3D işlemciler yüksek ön belliği ile oyunlarda ana çekirdek yani tek çekirdek ağırlıklı çalışırlar, grafik tasarım ve video düzenleme proğramları için X serisi çok çekirdek ağırlıklı çalışan işlemci daha mantıklı olur ve oyun tarafında da tercih edilebilir,anakartınız orta segmentin üst sınıfı ama bütçe varsa bir tık yüksektirseniz daha iyi olur x ya da z serisi gibi.

KS

ulugbey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
X3D işlemciler yüksek ön belliği ile oyunlarda ana çekirdek yani tek çekirdek ağırlıklı çalışırlar, grafik tasarım ve video düzenleme proğramları için X serisi çok çekirdek ağırlıklı çalışan işlemci daha mantıklı olur ve oyun tarafında da tercih edilebilir,anakartınız orta segmentin üst sınıfı ama bütçe varsa bir tık yüksektirseniz daha iyi olur x ya da z serisi gibi.
teşekkürler hocam x işlemciyi kesinleştirdim sayılır ama x serisi amd oluyordu sanırsam x serisi anakartlarada araştırma yapıyorum önerebileceğini fiyat performans anakart varsa bakabilirim değerli yorumunuz için teşekkürler

leetkrew

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Arkadaşlar belirtmiş zaten ama bende yazayım. İşlemciyi Ryzen 9 7950X yap. (Başka sitelerde Tray 7950X 16699tl) Ramleri kesinlikle minimum 64gb yapmalısın. İleride 128'e yükseltmen gerekecek muhtemelen zaten. O yüzden 2x32GB ram satın al. Ram için Gskill Trident serisi tavsiyemdir. PSU'yu 750w alma, minimum 850w al bence. Bu vesileyle kasayı da değiştiririm diyorsan Arctic Liquid Freezer II 420mm sıvı soğutmanın fiyatı çok uygun ve çok iyi bir sıvı soğutma. Kasayı 420mm destekleyeni ile değiştirirsen sıvı soğutma olarak onu alabilirsin. M2 ssd için samsung pro 980 veya 990 öneririm. Anakart konusunda da bütçe meselesi. Ekran kartından pek anlamam ama 4070ti super çok beğeniliyor sanırsam...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri