Öneri Render Ve Oyun Amaçlı Sistem Toplama.

Çakas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İşlemci
AMD RYZEN
Ekran Kartı
Rtx 5000
Merhaba, render ve arada sırada oyun oynamak için sistem topluyorum. Şu ana kadar bir kaç parça aldım.

Ekran kartı için ise 5000 serisini beklemeyi düşünüyorum.

Sizlerden Amd işlemci(işlemci için 20 bin TL ye kadar çıkabilirim) , işlemci soğutucu önerileri bekliyorum.

Aldığım parçalar
Samsung 990 Pro 2tb ssd
Corsair dominator 16x2 Ram
Msi mpg 850W Power supply
Msi B650M project zero anakart (yetersiz veya kötü olduğunu düşünüyorsanız iade edebilirim)

Kasa olarak corsair 2500X düşünüyorum. Kasa fanı olarak corsair mi almalıyım yoksa farklı marka bir ürün mü tercih etmeliyim.

arc7900ti

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
201
anakart kesinlikle kötü bir anakart değil
fakat 20k bandında bir işlemci için biraz daha iyi modellere bakılabilir miydi diye düşünüyorum

ayrıca anakart project zero anakart ve kasa seçiminizide project zero uyumlu yapmalısınız bu anakartı alacaksanız

işlemci konusunda da büyük ihtimal o fiyat bandında her ne kadar biraz daha ucuza satılmasını beklesek te seçim bu olacak
https://l24.im/WNUIEiO

KS

Çakas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
anakart kesinlikle kötü bir anakart değil
fakat 20k bandında bir işlemci için biraz daha iyi modellere bakılabilir miydi diye düşünüyorum

ayrıca anakart project zero anakart ve kasa seçiminizide project zero uyumlu yapmalısınız bu anakartı alacaksanız

işlemci konusunda da büyük ihtimal o fiyat bandında her ne kadar biraz daha ucuza satılmasını beklesek te seçim bu olacak
https://l24.im/WNUIEiO
İncelemlere baktığım kadarıyla anakart corsair 2500x ile uyumlu. Açıkçası bu anakartı seçmemdeki sebep kablo görüntüsü olmadan temiz bir kasa görseli oluşturmak.
Ayrıca masanın üzerinde devasa bir kasa görmektense mAtx bir sistem toplayıp boyutu küçültmek istedim.

Peki işlemci olarak 9950X nasıldır. Ve böyle bir işlemciye 360 mm soğutma yeterli olur mu?

Blank54

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
7800x3d am4 mü dediniz ????
yanlış olmuş kusura bakma. genel anlamda oyun için 7800x3d iyi olsa da render dediği için 7950x3d (22bintl) veya 7900x3d (18bintl) daha işlevsel olabilir ama hiçbir türlü üzmez 7800x3d diye düşünüyorum. Diğerleri çekirdek sayısı yüksek olduğu için render da rahatlatır gibime geliyor.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Render için bütçeye göre 9900X, 9950X seçilebilir. Oyun tarafında son derece iyi olsa da 7800X3D işlemci render tarafında biraz yavaş kalır. Nadiren oyun oynanacağı için önceliğinizi render tarafına verebilirsiniz.

Ayrıca RAM miktarını artırmanızı tavsiye ederim. 48 veya 64 GB yaparsanız daha iyi olur. Dual olunca daha iyi olacağı için RAM'leri iade edip değiştirebilirsiniz.

Kasayı kendi zevkinize ve parçaların uyumuna göre seçersiniz. Ancak kasayı Corsair alıyorsanız üzerinde fan olacaksa yine uyumlu olması için Corsair fan almanız daha iyi olur. Tek kontrolcü üzerinden daha düzgün çalışırlar. Kasada fan yoksa veya komple fanları değiştirecekseniz o durumda fanı istediğiniz markadan seçebilirsiniz.

KS

Çakas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Render için bütçeye göre 9900X, 9950X seçilebilir. Oyun tarafında son derece iyi olsa da 7800X3D işlemci render tarafında biraz yavaş kalır. Nadiren oyun oynanacağı için önceliğinizi render tarafına verebilirsiniz.

Ayrıca RAM miktarını artırmanızı tavsiye ederim. 48 veya 64 GB yaparsanız daha iyi olur. Dual olunca daha iyi olacağı için RAM'leri iade edip değiştirebilirsiniz.

Kasayı kendi zevkinize ve parçaların uyumuna göre seçersiniz. Ancak kasayı Corsair alıyorsanız üzerinde fan olacaksa yine uyumlu olması için Corsair fan almanız daha iyi olur. Tek kontrolcü üzerinden daha düzgün çalışırlar. Kasada fan yoksa veya komple fanları değiştirecekseniz o durumda fanı istediğiniz markadan seçebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Peki 9900 veya 9950X için sıvı soğutma olarak ne önerirsiniz

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Cevabınız için teşekkür ederim.
Peki 9900 veya 9950X için sıvı soğutma olarak ne önerirsiniz
Ben sıvı soğutma olarak sadece Corsair'e güveniyorum. Ucuz arıyorsanız biraz tuzlu gelebilir. Bence sıvı soğutmada fiyattan kaçmamakta fayda var.

Corsair H150i Elite Capellix XT 5800 TL an itibari ile.
Yakın zamanda QP satıcısı aynı soğutucuyu 4900 TL'ye satıyordu. Stokları tükenmiş.

Pompada LCD ekran olmazsa olmaz diyorsanız biraz daha pahalı, an itibari ile 6800 TL:

NOT: Fiyatlara "an itibari ile" diye belirtmem gerektiğini hissediyorum. Çok çabuk fiyat değişebiliyor.

KS

Çakas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ben sıvı soğutma olarak sadece Corsair'e güveniyorum. Ucuz arıyorsanız biraz tuzlu gelebilir. Bence sıvı soğutmada fiyattan kaçmamakta fayda var.

Corsair H150i Elite Capellix XT 5800 TL an itibari ile.
Yakın zamanda QP satıcısı aynı soğutucuyu 4900 TL'ye satıyordu. Stokları tükenmiş.

Pompada LCD ekran olmazsa olmaz diyorsanız biraz daha pahalı, an itibari ile 6800 TL:

NOT: Fiyatlara "an itibari ile" diye belirtmem gerektiğini hissediyorum. Çok çabuk fiyat değişebiliyor.
Fiyat önemli değil hocam işlemciyi hakkını vererek soğutması önemli benim için. O zaman corsair ekosistemi kuracağız gibi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri