Retail key VS OEM key

Banfi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Dostlar merhaba bilgisayarımda Windows 10 Home kurulu ama etkin değil bende internetten key almaya karar verdim fakat retail key ve oem keyler arasındaki farkı bilmiyorum hangisini tercih etmeliyim yardımcı olur musunuz ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
OEM keyler üreticilerin kendi cihazlarının üzerinde verdiği keylerdir. Bir cihazda kullanıldıktan sonra key o anakarta ait olur ve başka bir anakartta aynı lisans kullanılamaz.

Retail keyler ise anakarta işlemez. İlk kurduğunuz bilgisayardan kaldırıp başka bir sisteme aynı kodu kurabilirsiniz. Aynı anda iki sistemde çalışmaz.

Asperitas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhaba, aynı durum benim içinde geçerli idi bir tane siteden uyguna OEM key alarak deneme yaptım başta olmadı, site üzerinden yardımcı oldular sonunda başardım şuana kadar bir sorun çıkmadı lakin bu ileride sorun çıkmayacağı anlamına gelmiyor tabi ki.
Bildiğim kadarı ile Microsoft'un yaptığı denetimler sonucu lisan iptal olabiliyor ve bunun zamanını tahmin etmekte mümkün değil bilgin olsun istedim.
İyi günler...

KS

Banfi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
OEM keyler üreticilerin kendi cihazlarının üzerinde verdiği keylerdir. Bir cihazda kullanıldıktan sonra key o anakarta ait olur ve başka bir anakartta aynı lisans kullanılamaz.

Retail keyler ise anakarta işlemez. İlk kurduğunuz bilgisayardan kaldırıp başka bir sisteme aynı kodu kurabilirsiniz. Aynı anda iki sistemde çalışmaz.
Hocam benim bulduğum sitede retail key daha ucuz, ayrıca bilgisayarımı birkaç sene boyunca hiçbir parçasını değiştirmeden kullanmayı düşünüyorum sizce hangi tür key bana daha uygundur ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Hocam benim bulduğum sitede retail key daha ucuz, ayrıca bilgisayarımı birkaç sene boyunca hiçbir parçasını değiştirmeden kullanmayı düşünüyorum sizce hangi tür key bana daha uygundur ?
Bence hangisi daha ucuza geliyorsa onu almalısınız. OEMler daha önce de söylediğim gibi cihazların üzerinde veriliyor. Bu yüzden retail biraz daha sıkıntısız olabilir.

KS

Banfi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam bide son olarak retail key için microsoft hesabı kullanmama gerek yok değil mi ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri