Hocam benim bulduğum sitede retail key daha ucuz, ayrıca bilgisayarımı birkaç sene boyunca hiçbir parçasını değiştirmeden kullanmayı düşünüyorum sizce hangi tür key bana daha uygundur ?OEM keyler üreticilerin kendi cihazlarının üzerinde verdiği keylerdir. Bir cihazda kullanıldıktan sonra key o anakarta ait olur ve başka bir anakartta aynı lisans kullanılamaz.
Retail keyler ise anakarta işlemez. İlk kurduğunuz bilgisayardan kaldırıp başka bir sisteme aynı kodu kurabilirsiniz. Aynı anda iki sistemde çalışmaz.
Bence hangisi daha ucuza geliyorsa onu almalısınız. OEMler daha önce de söylediğim gibi cihazların üzerinde veriliyor. Bu yüzden retail biraz daha sıkıntısız olabilir.Hocam benim bulduğum sitede retail key daha ucuz, ayrıca bilgisayarımı birkaç sene boyunca hiçbir parçasını değiştirmeden kullanmayı düşünüyorum sizce hangi tür key bana daha uygundur ?
Peki hocam teşekkür ederim.Bence hangisi daha ucuza geliyorsa onu almalısınız. OEMler daha önce de söylediğim gibi cihazların üzerinde veriliyor. Bu yüzden retail biraz daha sıkıntısız olabilir.
Hocam bide son olarak retail key için microsoft hesabı kullanmama gerek yok değil mi ?