ROG Strix Arion M.2 NVMe SSD Kutusu—USB3.2 GEN2 Tip-C (10 Gbps)
10Gbps’ye kadar hızlar için USB-C™ 3.2 Gen 2
Saniyede gigabit ila saniyede Megabayt Örnekler
Burada bahsetmişer çevirmeleri
10 Gb/sn kaç MB/sn'ye eşittir?
■ USB 3.1 GEN2 iletim hızı 10 Gbit/s = saniyede 1250 Megabayt.
(1250 MB/saniyeaniye sadece teorik bir değerdir. Aslında, 700MB/s'yi aşan iletim hızı bir GEN2 kablosu olarak kabul edilebilir)
■ USB 3.1 GEN1 iletim hızı 5 Gbit/s = saniyede 625 Megabayt.
How Many Megabytes per second in a Gigabit per second? 1 Megabyte/sec = 1 MB/s = (8 × Gigabit/sec)÷1000 = 8/1000 Gbps 1 Gigabit/sec =...
tr.pshinecable.com
Youtube burada da test etmişler yorumlardan biri
''Merhaba, sanırım gbps ile GB/s arasında biraz kafa karıştırıyorsunuz: 10gbps (saniyede gigabit) arayüzün hızıdır, dosya aktarımında bu 1,2GB/s (saniyede Giga BYTES) anlamına gelir. yani 800-900 MB/sn 1,2 GB/sn'ye oldukça yakın. Ayrıca arayüz hızının bilgisayarınızın SSD veya USB bağlantı noktasının hızıyla hiçbir ilgisi yoktur. Yonga setinden kullanılan dosya sistemine kadar pek çok değişken söz konusudur. Bu hıza ancak çok uygun koşullarda, yüksek kaliteli bir yonga seti vb. ile ulaşacaksınız. Herhangi bir bileşen kombinasyonunda hız, en yavaş bileşenin hızına eşit olacaktır. Bu yüzden diğer benzer videolarda çok hızlı SSD'leri böyle bir rafa koymamanızı öneriyorum çünkü bu aşırıya kaçıyor. Umarım cevap size yardımcı olur.''