Soru Rog Strix Arion Hız Hakkında

laptop almak isteyen adam

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
asus rog strix arion
ssd okuyucusunu
Kingston FURY Renegade PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 1tb
ile kullanıyorum ilk testte 1073 e 1054 hız aldım thunderbolt 4 ile typec-typec bağlı bu hız normal mi çünkü kingstonun hızı 7,300/7,000MB/s1 ve arion da 10 gbts e kadar okur yazarım diyor aydınaltıcak olan varsa sevinirim

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
496
ROG Strix Arion M.2 NVMe SSD Kutusu—USB3.2 GEN2 Tip-C (10 Gbps)
10Gbps’ye kadar hızlar için USB-C™ 3.2 Gen 2
Saniyede gigabit ila saniyede Megabayt Örnekler

Burada bahsetmişer çevirmeleri

10 Gb/sn kaç MB/sn'ye eşittir?
■ USB 3.1 GEN2 iletim hızı 10 Gbit/s = saniyede 1250 Megabayt.
(1250 MB/saniyeaniye sadece teorik bir değerdir. Aslında, 700MB/s'yi aşan iletim hızı bir GEN2 kablosu olarak kabul edilebilir)
■ USB 3.1 GEN1 iletim hızı 5 Gbit/s = saniyede 625 Megabayt.

Youtube burada da test etmişler yorumlardan biri

''Merhaba, sanırım gbps ile GB/s arasında biraz kafa karıştırıyorsunuz: 10gbps (saniyede gigabit) arayüzün hızıdır, dosya aktarımında bu 1,2GB/s (saniyede Giga BYTES) anlamına gelir. yani 800-900 MB/sn 1,2 GB/sn'ye oldukça yakın. Ayrıca arayüz hızının bilgisayarınızın SSD veya USB bağlantı noktasının hızıyla hiçbir ilgisi yoktur. Yonga setinden kullanılan dosya sistemine kadar pek çok değişken söz konusudur. Bu hıza ancak çok uygun koşullarda, yüksek kaliteli bir yonga seti vb. ile ulaşacaksınız. Herhangi bir bileşen kombinasyonunda hız, en yavaş bileşenin hızına eşit olacaktır. Bu yüzden diğer benzer videolarda çok hızlı SSD'leri böyle bir rafa koymamanızı öneriyorum çünkü bu aşırıya kaçıyor. Umarım cevap size yardımcı olur.''

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
ROG Strix Arion M.2 NVMe SSD Kutusu—USB3.2 GEN2 Tip-C (10 Gbps)
10Gbps’ye kadar hızlar için USB-C™ 3.2 Gen 2
Saniyede gigabit ila saniyede Megabayt Örnekler

Burada bahsetmişer çevirmeleri

(1250 MB/saniyeaniye sadece teorik bir değerdir. Aslında, 700MB/s'yi aşan iletim hızı bir GEN2 kablosu olarak kabul edilebilir)
■ USB 3.1 GEN1 iletim hızı 5 Gbit/s = saniyede 625 Megabayt.

Youtube burada da test etmişler yorumlardan biri

''Merhaba, sanırım gbps ile GB/s arasında biraz kafa karıştırıyorsunuz: 10gbps (saniyede gigabit) arayüzün hızıdır, dosya aktarımında bu 1,2GB/s (saniyede Giga BYTES) anlamına gelir. yani 800-900 MB/sn 1,2 GB/sn'ye oldukça yakın. Ayrıca arayüz hızının bilgisayarınızın SSD veya USB bağlantı noktasının hızıyla hiçbir ilgisi yoktur. Yonga setinden kullanılan dosya sistemine kadar pek çok değişken söz konusudur. Bu hıza ancak çok uygun koşullarda, yüksek kaliteli bir yonga seti vb. ile ulaşacaksınız. Herhangi bir bileşen kombinasyonunda hız, en yavaş bileşenin hızına eşit olacaktır. Bu yüzden diğer benzer videolarda çok hızlı SSD'leri böyle bir rafa koymamanızı öneriyorum çünkü bu aşırıya kaçıyor. Umarım cevap size yardımcı olur.''

böyle bir cevap bekliyordum bende sadece işte detayını öğrenmek istedim peki bu 7000 leri almanın bir yolu yok mu external olarak

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
496
PCI Express anayolunu kullanmadığı sürece gen4 m.2 ssd de olsa vaadedilen hızları almak mümkün görünmüyor.

Crucial belgesindeki açıklamalar

''En son harici SSD'ler inanılmaz yazma hızlarına sahip olsa da, USB-A gibi eski bağlantıları kullanarak bu hızlara ulaşamazlar. !!

''Veri aktarım hızınız, USB neslinden ve kablonun aktarım hızlarından doğrudan etkilenecektir. USB-A arayüzleri, USB-C bağlantılarından daha yavaştır. Adaptörler eklemek (örneğin, USB-A'yı USB-C sürücüsüne takmak) da aktarım hızlarını yavaşlatabilir. Crucial taşınabilir SSD'ler gibi en hızlı aktarım hızları içinÖnemli X9, mutlaka paket içeriğinde bulunan kabloyu kullanın.''

Harici m.2 ssd ler için hız optimizasyonuna ait blog yazıları, videolar var. Bunlar bir mikterhızı geliştirebilir

KS

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
25
PCI Express anayolunu kullanmadığı sürece gen4 m.2 ssd de olsa vaadedilen hızları almak mümkün görünmüyor.

Crucial belgesindeki açıklamalar

''En son harici SSD'ler inanılmaz yazma hızlarına sahip olsa da, USB-A gibi eski bağlantıları kullanarak bu hızlara ulaşamazlar. !!

''Veri aktarım hızınız, USB neslinden ve kablonun aktarım hızlarından doğrudan etkilenecektir. USB-A arayüzleri, USB-C bağlantılarından daha yavaştır. Adaptörler eklemek (örneğin, USB-A'yı USB-C sürücüsüne takmak) da aktarım hızlarını yavaşlatabilir. Crucial taşınabilir SSD'ler gibi en hızlı aktarım hızları içinÖnemli X9, mutlaka paket içeriğinde bulunan kabloyu kullanın.''

Harici m.2 ssd ler için hız optimizasyonuna ait blog yazıları, videolar var. Bunlar bir mikterhızı geliştirebilir
bugün bir kaç dosya attım 120gb lık bir dosyayı 300 350 hızı ile aldı bu konuda ne diyebilirsiniz

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
496
Handikap şunlardan geliyor:
asus rog strix arion

İkincisi:
Veri aktarım hızınız, USB neslinden ve kablonun aktarım hızlarından doğrudan etkilenecektir. USB-A arayüzleri, USB-C bağlantılarından daha yavaştır.

Birde şu var:
Kingston FURY Renegade PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 1tb
write-over-time.png

Bu 2TB LIK MODELİN sizdeki 1TB yarı yarıya zamanlamalar düşecektir
Bu hızlar ve belleğin dolmasından sonraki düşüşler PCIEXPRESS 4 anakart sokati üzerinen alunana değerler.

Yazma hızı 5 GB/sn'nin oldukça üzerinde başlar ve sürücüye 679 GB yazılana kadar bu hız korunur. Bu çok büyük bir SLC önbelleğidir ve aslında sürücünün kapasitesinin neredeyse tamamını önce SLC modunda doldurduğu anlamına gelir; SLC'de 679 GB, TLC modunda 2037 GB. SLC önbelleği dolduğunda, sürücü gelen verileri işlerken mevcut verileri SLC'den TLC'ye aktarmak zorundadır. Bunu 1,5 GB/sn'nin üzerinde oldukça iyi bir şekilde halleder. Tüm kapasitenin doldurulması ortalama 2 GB/sn'de tamamlanır ve bu, bir TLC SSD'den gördüğümüz en iyi sonuçlardan biridir.

Artık size ne sunuyorsa hız olarak onu değerlendirmeniz gerekecek.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri