Router Modem Hakkında

grox_

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Router modem nedir birde intermet hızını etkilermi tam olarak ne yaptığını bilmiyom bildiğim kadarıyla evde modem varsa onu çoğaltıp bir modem daha ekliyor bildiğim doğrumu doğruysa internet hız değerlerini etkilermi

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Sinyal güçlendiriciden mi bahsediyorsunuz

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Router tipi, internet hızı, bağlanan cihazların tipi ve sayısı gibi durumlara göre; köprü işlemi, ışık hızında bir bağlantı sunamaz ancak Wi-Fi sinyal alanını genişletecektir.

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Router modem nedir birde intermet hızını etkilermi tam olarak ne yaptığını bilmiyom bildiğim kadarıyla evde modem varsa onu çoğaltıp bir modem daha ekliyor bildiğim doğrumu doğruysa internet hız değerlerini etkilermi
Aldığınız modemin kalitesine bağlı. Salonda modemim var birde antreye koydum xiaominin ufak prize takilanlardan onun vereceği performans belli zaten 100mbps hızım normalde ama ona bağlanınca 30-40a düşüyor. Kaliteli ürün alırsanız fazla hız kaybı yaşamazsiniz. Birde kablo ile baglayipta kullanırsanız hiçbir kayıp yaşamazsiniz.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,308
Önce evine gelen altyapı durumu ile ilgili hız eve yüksek hızda sağlıklı bir altyapı geliyorsa ev içi bir takım düzenlemeler ile hız da iyileşme sağlanır atıyorum 2.4ghz modemin vardır 5ghz destekli modem veya router alırsanız hızınız artar fakat eve sağlıklı bir hız gelmiyorsa isterseniz en pahalı cihazı da alsanız hızınız iyi olamayacaktır

sevincnurettin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
Router access point ile aynı görevi görüyor. Örneğin benim internetim 1 üst kattaki evimden geliyor yaklaşık 20 metre kablodan sonra routera girip evdeki cihazlara hem wifi hem kablolu olarak dağıtılıyor. Bahsettiğim kablo mesafesine göre 5 mbps 10 mpbs arası bir düşüş oluyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri