Yardım RTX 2060 Super Sistem Tam Performans Kullanılmıyor

pakpak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ryzen 7 3700X
RTX 2060 Super
G.Skill DDR4-3200 1600MHz 8x2.
B550M Pro-VDH
M.2 NVMe SSD.

4 yıl önce de farklı oyun için aynı bilgisayarla alakalı konu açmıştım. Şimdi tekrar okuduğumda darboğaz var, oyunlarda ekran kartı %99 ya da %100 kullanılmalıdır yazıldığını gördüm. İtopya'dan topladığım ve ilgili kurumun asla ilgilenmediği bilgisayarımda değerler bu şekilde. Ekran kartını da işlemciyi de kullanmıyor beni 60 FPS'in altına mahkum ediyor. Bilgisayar bakımsız, işlemci stok fan bu hafta içi bakım yaptıracağım. PSU Power Boost kasanın 650W hazır. Ama bakımlada ekran kartı ASLA kullanılmadı hep değerler böyleydi.
GeForce Experience'dan driverlar güncel, BIOS güncellemesi yapıldı birkaç ay önce, şimdi işlemci için Ryzen Master yüklüyorum ama çok fark edeceğini düşünmüyorum.
Aldığım ilk aydan beri bilgisayarın tam performansını kullanamıyorum. NVIDIA Control panel ayarları yapılı her şey full performans, Windows ayarları full performans güç planı, oyun modu aktif.
Artık bilgisayarımın eskidiğinin farkındayım ancak upgrade anlamında ne yapmalıyım hiçbir fikrim yok.
Kalite yükseltsem de ekran kartı kullanılmıyor %100 ekran kartı görmüyorum hiç. İşlemci %30 da 70 derece olması fazla diye bir yorum aldım.
Bu bilgisayara ne yapılır nasıl bir upgrade yolu izlemeliyim?
Untitled.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri