Yardım RTX 2080 Super Değerler Normal Mi?

EmekliGamer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar merhaba ekran kartını 2. el aldım (daha onay vermedim test yapmam lazım) Pek anlamıyorum bende, bu değerler nasıl? Şu anki sistemin duruma göre ekran kartının bu değerleri vermesi normal mi ekran kartı darboğazdanmı böyle ya da başka bir durum mu var? Sıkıntılı mı ekran kartı?

• İşlemci i5 10400F.
  • RAM 8 GB (2666 mhz)
  • Anakart Msı H410M Pro.
  • Monitör 1600x900.

Ekli dosyalar

• 1724843839180.png
    1724843839180.png
    661.5 KB · Görüntüleme: 21
  • 1724843844500.png
    1724843844500.png
    53.4 KB · Görüntüleme: 21

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
498
Şu onay süresi; ne kadar zamanınız var?
Belli bir saate kadar mı süre?

İlk olarak şu sitede verilen;
Grafik kartınızda fiziksel hasar olup olmadığını kontrol edin
(Bunu yapmışsınızdır)
GPU ile ilgili sorunlar nasıl teşhis edilir (Önce buna bakarsınız)
Windows Ayarlarını kullanarak GPU'nuzu teşhis etme
(Buna bakın linkteki sitede başlığı ve yöntemi var. Google chrome sağ tık Türkçe ye çevir kullanın.)

GPU'ya stres testi Furmark:
Yine ayrıntılı yöntem açıklamaları ve şu şu değerlerde olmalı diye açıklamalı:

Normal GPU sıcaklığı nedir?
GPU soğutucunuzun türüne ve ortam sıcaklığına bağlı olarak, boşta sıcaklık aralığının 25°C ile 50°C arasında olduğunu göreceksiniz ve 40°C'nin altındaki her şey idealdir.

Yük altında normal GPU sıcaklıkları nelerdir
Oyun oynarken, video düzenlerken, grafikleri işlerken veya diğer GPU yoğun görevleri gerçekleştirirken, fan hızıyla birlikte sıcaklığın arttığını fark edeceksiniz. Çoğu durumda, ortalama sıcaklık 60-85°C aralığında olmalıdır. İş yükünüz olağanüstü derecede zorluysa, bazen 90+°C'ye kadar küçük sıçramalar görebilirsiniz, ancak çoğu modern GPU bu sıcaklığı aştığında termal daralmaya uğrar

Darboğaz için MSI afterburner ile oyun daki % değerlere bakmak gerekecek

KS

EmekliGamer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

(Bunu yapmışsınızdır)
(Buna bakın linkteki sitede başlığı ve yöntemi var. Google chrome sağ tık Türkçe ye çevir kullanın.)

GPU soğutucunuzun türüne ve ortam sıcaklığına bağlı olarak, boşta sıcaklık aralığının 25°C ile 50°C arasında olduğunu göreceksiniz ve 40°C'nin altındaki her şey idealdir.

Oyun oynarken, video düzenlerken, grafikleri işlerken veya diğer GPU yoğun görevleri gerçekleştirirken, fan hızıyla birlikte sıcaklığın arttığını fark edeceksiniz. Çoğu durumda, ortalama sıcaklık 60-85°C aralığında olmalıdır. İş yükünüz olağanüstü derecede zorluysa, bazen 90+°C'ye kadar küçük sıçramalar görebilirsiniz, ancak çoğu modern GPU bu sıcaklığı aştığında termal daralmaya uğrar

Hocam yarına kadar onay süresi var daha bugün geldi kart kartı geldiginde fiziksek olarak inceledim herhangi vida yerinde oynama yok tornavida girmemiş gibi + güvenlik etiketi üzerinde duruyor sonrası bilgisayara takıp ilk olarak Furmak testi yaptım 12 dakikalık fps 231 sabit ve sıcaklık 70 dereceyi gördü boştada msı afterburner 35 derece gösteriyor (kasamın içi dar ben msı rtx 2080 süper gaming x trio modeli kasanın kapagı tam kapanmıyor kalolar yüzünden içi dar) sonrada 3dmark testine soktum bu degerleri aldım
(kartı aldıgımda adamın demesine göre hazır sistem ile alınmış zamanında sonra ekran kartı yükselticeginden boşa çıkmış mining filan görememiş demesine göre)

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
498
Hmmm, anladım,...
Model şu diyorsunuz...

Siz stress testleri ve değerlendirmesi açısından, benden daha tecrübelisiniz aslında;
Furmark sonuçlarınızı normal olması gereken değerlerle kıyaslamışsınızdır.
Testlerde ani kapanma, mavi ekran, görüntüde donma, restart görmedim diyorsunuz???

İşte ikinci el olması nedeniyle hepimizin yaşadığı durum, insan pek rahat edemiyor malesef.

Kasa kapağı tam kapanmıyor, kablolar yüzünden demişsiniz. bu tabi boyutla ilgili fiziksel durum. Bunu daha sonra halledebilirsiniz de yeni kasa ihtiyacı doğurabilir.

Furmark testi ekranının fotosunu isterseniz foruma bir atarsınız. Başka dikkat edilmesi gerekn nokta varsa arkadaşlar da bakar. Gözden kaçırmış olduğumuz bir durum olmaz böylece.

Ödeme süresi yarına kadar; bu durumda mümkün olduğunca deneyin.
Darboğaz olayı tabi MSI AFTERBURNER üzerinden cpu, gpu kullanım yüzdeleri karşılaştıracaksınız. PC de oyun yüklüyse, stress testi dışındaki sizin rutin kullanım sıcaklıklarına da bakabilirsiniz.

Aklıma gelenler bunlar, açıkçası daha ayrıntılı neler yapılabilir bilemiyorum.

How to diagnose issues with a GPU​

şeklinde yabancı kaynaklarda kontrol yöntemleri bulunuyor, fakat üç aşağı beş yukarı benzerlikleri var.

KS

EmekliGamer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

(Bunu yapmışsınızdır)

Hmmm, anladım,...
Model şu diyorsunuz...

Siz stress testleri ve değerlendirmesi açısından, benden daha tecrübelisiniz aslında;
Testlerde ani kapanma, mavi ekran, görüntüde donma, restart görmedim diyorsunuz???

İşte ikinci el olması nedeniyle hepimizin yaşadığı durum, insan pek rahat edemiyor malesef.

Kasa kapağı tam kapanmıyor, kablolar yüzünden demişsiniz. bu tabi boyutla ilgili fiziksel durum. Bunu daha sonra halledebilirsiniz de yeni kasa ihtiyacı doğurabilir.

Furmark testi ekranının fotosunu isterseniz foruma bir atarsınız. Başka dikkat edilmesi gerekn nokta varsa arkadaşlar da bakar. Gözden kaçırmış olduğumuz bir durum olmaz böylece.

Darboğaz olayı tabi MSI AFTERBURNER üzerinden cpu, gpu kullanım yüzdeleri karşılaştıracaksınız. PC de oyun yüklüyse, stress testi dışındaki sizin rutin kullanım sıcaklıklarına da bakabilirsiniz.

şeklinde yabancı kaynaklarda kontrol yöntemleri bulunuyor, fakat üç aşağı beş yukarı benzerlikleri var.
hocam ilk yazdıklarını okudum Superposition Benchmark indirdim testi yaptım ve degerler bunlar çıktı nasıl burdaki degerler

evet ekran kartım bu https://tr.msi.com/Graphics-Card/GeForce-RTX-2080-GAMING-X-TRIO/Specification

Ekli dosyalar

• Superposition_Benchmark_v1.1_19829_1724862645.png
    Superposition_Benchmark_v1.1_19829_1724862645.png
    591.3 KB · Görüntüleme: 10
KS

EmekliGamer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hmmm, anladım,...
Model şu diyorsunuz...

1724863600338.png

bu en yüksek ayarda yaptıgım test

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
498
Benchmark karşılaştırmalı skor, fps, sıcaklık, ve GPU kullanım değerlerini vermiş.
Enyüksekte yaptığınızda fps ortlamaları düşümüş
Bunları karşılaştırmak için neyi kıstas alacağız.
Sizin tercih ettiğniz oyunların sistem kaynaklarını tüketimine göre de değerlendirmelisinz.
Oynadığınız oyunlardaki orta, düşük ultra ayarlardaki FPS, Sıcaklık ve cpu, gpu kullanımı yüzdeleri karşılaştırması gbi

Ayrıca görüntü açısından birkaç dikkat edilmesi geren birkaç noktaya rastladım bir kaynakta, bunları da kontrol edersiniz.

Görsel Hatalar:

• Eserler: Bunlar titreyen pikseller, renkli çizgiler veya bozuk dokular gibi garip görsel bozulmalardır ve genellikle oyunlarda veya grafik yoğunluklu uygulamalarda ortaya çıkar.
  • Ekran Yırtılması: Bu durum, ekranın bazı bölümlerinin farklı zamanlarda oluşturulması ve görüntü boyunca yatay bir yırtılmaya neden olmasıyla oluşur.
  • Çözünürlük Sorunları: Belirli çözünürlüklerde bulanık metin, bozuk ölçekleme veya titrek ekran GPU sorunlarına işaret ediyor olabilir.
  • Takılma ve Kare Düşmeleri: Özellikle oyun veya video düzenleme gibi grafiksel olarak zorlayıcı görevlerde kare hızındaki ani düşüşler, zorlanan bir GPU'nun işareti olabilir.
  • Aşırı Fan Gürültüsü: GPU'nuzun fanı, hafif görevler sırasında bile sürekli ve gürültülü bir şekilde çalışmaya başlarsa, aşırı ısınmayı veya arızayı telafi etmeye çalışıyor olabilir.
Son olarak bir de, yapmadıysanız OCCT ile test edersiniz

KS

EmekliGamer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Benchmark karşılaştırmalı skor, fps, sıcaklık, ve GPU kullanım değerlerini vermiş.
Sizin tercih ettiğniz oyunların sistem kaynaklarını tüketimine göre de değerlendirmelisinz.
Oynadığınız oyunlardaki orta, düşük ultra ayarlardaki FPS, Sıcaklık ve cpu, gpu kullanımı yüzdeleri karşılaştırması gbi

Ayrıca görüntü açısından birkaç dikkat edilmesi geren birkaç noktaya rastladım bir kaynakta, bunları da kontrol edersiniz.

Görsel Hatalar:

• Eserler: Bunlar titreyen pikseller, renkli çizgiler veya bozuk dokular gibi garip görsel bozulmalardır ve genellikle oyunlarda veya grafik yoğunluklu uygulamalarda ortaya çıkar.
  • Ekran Yırtılması: Bu durum, ekranın bazı bölümlerinin farklı zamanlarda oluşturulması ve görüntü boyunca yatay bir yırtılmaya neden olmasıyla oluşur.
  • Çözünürlük Sorunları: Belirli çözünürlüklerde bulanık metin, bozuk ölçekleme veya titrek ekran GPU sorunlarına işaret ediyor olabilir.
  • Takılma ve Kare Düşmeleri: Özellikle oyun veya video düzenleme gibi grafiksel olarak zorlayıcı görevlerde kare hızındaki ani düşüşler, zorlanan bir GPU'nun işareti olabilir.
  • Aşırı Fan Gürültüsü: GPU'nuzun fanı, hafif görevler sırasında bile sürekli ve gürültülü bir şekilde çalışmaya başlarsa, aşırı ısınmayı veya arızayı telafi etmeye çalışıyor olabilir.
buda böyle
1724866458241.png

Görsel Hatalar:

peki hocam ben şimdi ne yapayım bu testlere göre tam bi cevap alamadım bugün sormadıgım yer kalmadı kartta bi sıkıntı varmı yokmu bu testlere göre ona göre kartı geri vericem darbogazdanmı böyle yapıyor bu yoksa başka bişeymi var sıkıntılımı kart

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
498
Testlerde sıkıntılı bir durum oluşmamış görülüyor.
Darboğaz meselesi için:

i5 10400F vs RTX 2080 Super
i5 10400F vs RTX 2080 Super bottleneck
i5 10400F vs RTX 2080 Super Benchmarks

şeklinde Youtube da oyun ve inceleme videolarına bakıp inceleceyebilirsiniz.

KS

EmekliGamer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Darboğaz meselesi için:

Peki bu ilk baştaki test için 3DMark yaptığım test onunla ilgili bi sıkıntı varmı 27fbs gösteriyor bu gerçekten de kötü bi durum puanında öyle bunun böyle vermesinin nedeni darbogazdanmı kaynaklı + bide çözünürlük den 900p bunlarla bi ilgisi varmıdır aklımı bu 3DMarktaki test karıştırıyor da

KS

EmekliGamer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Darboğaz meselesi için:

1724871535953.png

darbogaz sonucuda böyle çıkıyor

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
498
Bu sitedeki tahminler, Mars taki hava durumu tahminleri gibidir.
Görüşler bu şekilde bu darboğaz tespit sitesi için.

En iyi fikre Yotube i5 10400F vs RTX 2080 Super şeklinde oyundaki incelemelerden ve görüşlerden ulaşabilirsiniz

Will i5 10400F vs RTX 2080 cause bottlenecks?

Need For Speed Heat ( Core i5-10400 , RTX 2080 SUPER )

RYZEN 5 3600 vs INTEL i5 10400F with RTX 2080 Ti (5 Games)

KS

EmekliGamer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bu sitedeki tahminler, Mars taki hava durumu tahminleri gibidir.
Görüşler bu şekilde bu darboğaz tespit sitesi için.

En iyi fikre Yotube i5 10400F vs RTX 2080 Super şeklinde oyundaki incelemelerden ve görüşlerden ulaşabilirsiniz

Will i5 10400F vs RTX 2080 cause bottlenecks?

Need For Speed Heat ( Core i5-10400 , RTX 2080 SUPER )

RYZEN 5 3600 vs INTEL i5 10400F with RTX 2080 Ti (5 Games)

Peki hocam ben oyun videolarına bakıyım bi o zaman size bişey daha soracam rahatsız ediyorum ama kusura bakmayın sizden başa cevap veren yok aklımdaki sorulara

-Peki bu ilk baştaki test için 3DMark yaptığım test onunla ilgili bi sıkıntı varmı 27fbs gösteriyor bu gerçekten de kötü bi durum puanı diyorlar ( 1050ti performans puanı demişlerdi )bunun böyle vermesinin nedeni darbogazdanmı kaynaklı + bide çözünürlük den 900p bunlarla bi ilgisi varmıdır aklımı bu 3DMarktaki test karıştırıyor da

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
498
3D mark ile ilgili 27 fps bunu bilemiycem malesef.
3D mark sitesinde bu değerin neyi kastettiğine dair bir açıklama, bunu neye göre hespladığını anlatan bir açıklama olmalı. 3D mark değerlerini analiz edecek bir tür klavuz. olmalı... veya başka sitelerde 3D mark değerlerinin nasıl analiz edileceğine dair bir bilgi. Buralardan araştırmak lazım

KS

EmekliGamer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
3D mark ile ilgili 27 fps bunu bilemiycem malesef.
3D mark sitesinde bu değerin neyi kastettiğine dair bir açıklama, bunu neye göre hespladığını anlatan bir açıklama olmalı. 3D mark değerlerini analiz edecek bir tür klavuz. olmalı... veya başka sitelerde 3D mark değerlerinin nasıl analiz edileceğine dair bir bilgi. Buralardan araştırmak lazım
Peki hocam teşekkür ederim yardımınız için şimdiye kadar baktığımız ve yaptığımız testlerin sonucu karta bi sıkıntı olmadıgını darbogaz oldugunumu gösteriyor o zaman yaptığımız değerlendirmelere bakarsak

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
498
Şimdi, elimden cpu-gpu konfigirasyonu açısından son derece sınırlı sayıda sistem geçti. Oyüzden kesin net cevap veremiyorum malesef. Birebir aynı ikiliyi kullananarkadaşlar çıkarsa net cevap verebileceklerdir.

Şu şekilde bakabilirseniz google da
Will i5 10400F and RTX 2080 cause bottlenecks?

Sizde oyun yüklü ise ki Msı afterburner okumaları cpu-gpu % kullanım değerleri açısından darboğaz analizi için. (En sağlıklı sonuca bu yöntemle ulaşabilirsiniz)
Yine MSI afterburner okumaları için Rus sitesidir. Sağlam bir kaynaktır:

Son olarak ilemci ekran kartı eşleştirme tablosu:

Video kartı modeli / Önerilen minımum işlemci​

NVIDIA: RTX4060 Ti*, RTX3060 Ti/3070/3070 Ti, RTX2080/2080 Super/2080 TiAMD: RX6700/6700XT/6750XTIntel: Skylake veya Cypress Cove mimarisinde 6 çekirdek/12 iş parçacığından (i7-8700, i5-10400/11400)

AMD: Zen 2 mimarisinde 6 çekirdek/12 iş parçacığından (Ryzen 3600)

Son düzenleme:
KS

EmekliGamer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
hocam şimdi akşam akşam ne desem bilmiyorum salak herif beni yanlış yere yönlendirmiş sabahtan beri yanlış skor tablosunu karşılaştırıyormuşum bende kusura bakmayın valla sizide ugraştırdık yukarda ilk attıgım farklı tset onun degerleri normal hocam şimdi baktım 3dmark skor tablosu diyince siz öyle buldum
1724876350807.jpeg

şimdiki skorlar bunlar gpu ve cpu nun

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri