Rtx 3080 mi rx 6900 xt mi tercih etmeliyim?

Mahmut81

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
30
Selam arkadaslar oyun odaklı bir sistem topluyorum ve rtx 3080 ve rx 6900xt arasında kararsız kaldim ayni fiyatlardalar. Sadece Oyun odakli olucam izledigim testlerde dlss ve ray tracing acip acmadigini gostermiyorlar bilen arkadaslar yardim ederse cok mutlu olurum amd nin teknolojisi hala oturmadi ve ray tracing performansi kotu snapshot_www.akakce.com_1655275361695.pngsnapshot_www.akakce.com_1655275296119.png

Son düzenleme:

aerowing

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
29
Oynamak istediğin oyunların optimizasyonuna göre değişiyor. Ray tracing'i bilemem ama DLSS önemli olabiliyor. Monitoründe de G-Sync desteği varsa Nvidia candır. Gainward 3080'ler içinde en iyi olan kart olmadığı kesin. Asus ROG ve TUF serisi, EVGA veya MSI marklarının da fiyatlarına bakmanı öneririm. Güzel indirim bulabilirsen daha iyi bir tercih olabilir.

Ama 6900XT'de alırsan pişman olmassın. Hemen hemen denk kartlardır. AMD optimizasyonu olan oyunlarda 3080'den daha iyi performans alacağın garanti. Ben olsam tercihimi oynadığım oyunlara göre yapardım.

Ayrıca önemli olan bir başka etken de FSR ve Image Scaling teknolojileri olabilir. Oynamak istediğin oyunları gösteren karşılaştırma videoları izlemen senin için iyi olabilir.

Selçuk duraklar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
77
Dostum bu kartları ne için kullanacağın önemli düz oyun oynucaksan 6900xt al geç dlls fsr takılma bu kartlarla 2-3 sene ihtiyacın olmucak zaten ondan sonrasında ise bu teknolojileri yeteri kadar güncellenecektir şayet fsr 2.0 bence gayet iyi çalışıyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri