RTX 4060Ti̇ Pişman Oluncak Kadar Görüntü Sorunu

velican42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
RX 6600'den RTX 4060 Ti ekran kartına geçtim fakat bulanık görüntü sorunu çözemedim neden oluyor böyle format atıldı DLSS ayalarını kontrol fakat tek bir oyunda değil birkaç tane daha denedim hepsinde aynı sorun var uzaklarda ve yakın bulanık bu sorun oldugu için bana göre RX 6600 daha iyi görüntü veriyordu lütfen bana resimde bı sorun yok demeyin resim ile gerçeği aynı değil görüntü böyle sanal gibi geliyor pastel boya ile boyanmış gibi oyunun grafiklerin en yükseğe'de alsam aynı en düşüğe alsam aynı

Ekli dosyalar

• d.png
    d.png
    3.5 MB · Görüntüleme: 140

Storagon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
91
RX 6600'den RTX 4060 Ti ekran kartına geçtim fakat bulanık görüntü sorunu çözemedim neden oluyor böyle format atıldı DLSS ayalarını kontrol fakat tek bir oyunda değil birkaç tane daha denedim hepsinde aynı sorun var uzaklarda ve yakın bulanık bu sorun oldugu için bana göre RX 6600 daha iyi görüntü veriyordu lütfen bana resimde bı sorun yok demeyin resim ile gerçeği aynı değil görüntü böyle sanal gibi geliyor pastel boya ile boyanmış gibi oyunun grafiklerin en yükseğe'de alsam aynı en düşüğe alsam aynı
Denetim masasından ayar yaptınız mı

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
Nvidia denetim masası ayarlarına baksana performansa mı ayarlı ? Kaliteye ayarlaman gerekiyor çünkü.

KS

velican42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Nvidia denetim masası ayarlarına baksana performansa mı ayarlı ? Kaliteye ayarlaman gerekiyor çünkü.
Kalite ayarlı dün satın aldığından beri halende ayarlara inceleme yapıyom halen aynı

Zaten birazda uğraşacam baktım olmuyor iade etmeye gitcem pişman oldum rx6600 nasıl oluyorsa Rtx4060tiden daha net güzel görüntü veriyor

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
O karta sıkıntı vardır o zaman olabilir.

caen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
kartı değiştirdiyseniz ilk olarak DDU kullanıp eski kartın driverınını kökten silip yeni kartınkileri yüklemeniz gerekiyor. Siz ne yaptınız?

fuRkan_dt

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
47
sadece rusta boyleyse image effects deki tum ayarali kapayip dene ordaki ayarlar goruntuyu bulanisiklatiyor cunku

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
kartı değiştirdiyseniz ilk olarak DDU kullanıp eski kartın driverınını kökten silip yeni kartınkileri yüklemeniz gerekiyor. Siz ne yaptınız?
Bunu yaptığını varsaymıştım. İnşallah yapılmıştır.

KS

velican42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Tertemiz format attım ddu'ya gerek yoktu heralde

Format atıldı oyunlar 2 kere tekrar silindi yüklendi bios sıfırlandı ndivia denetim masası ayarlar sıfırlandı 2 adet eski driver yüklendi onlar ddu ile silinip en güncel yüklendi fakat halen aynı

İşin garip tarafı oyunların grafikler ayarları en düşüğe alsam en yükseğe de alsam görüntü aynı sanki sürekli eski ayarlara dönüyor gibi Tek rust oyunda değil bu durum

Son düzenleme:
KS

velican42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bi sorum olacak bulanık sorunu çözdüm çarpanlardan 2k yaptım çözünürlüğü net oldu acaba monitör 2k yapsam. Düzelir mi yada başka bişey mı pek anlamadım bu olayi

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
Bi sorum olacak bulanık sorunu çözdüm çarpanlardan 2k yaptım çözünürlüğü net oldu acaba monitör 2k yapsam. Düzelir mi yada başka bişey mı pek anlamadım bu olayi
1080pye geri dönüp bilgisayara res atıp sonra oyunu geforce experience'den açıp anti aliasing i kapatıp tekrar dener misin ? Problem çok saçma yani ayarlarla alakalı olmalı.

asedwa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Hocam bahsettiğin sorun oyunların parlaması mı? Öyleyse oyundaki ayarlardan kaynaklanıyor bende de öyle oluyordu.

KS

velican42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
1080pye geri dönüp bilgisayara res atıp sonra oyunu geforce experience'den açıp anti aliasing i kapatıp tekrar dener misin ? Problem çok saçma yani ayarlarla alakalı olmalı.
experience anti allising ayarını bulamadım denetim masası mı dediniz ?

Hocam bahsettiğin sorun oyunların parlaması mı? Öyleyse oyundaki ayarlardan kaynaklanıyor bende de öyle oluyordu.
oyun parlaklığı değil oyun içi nesnelerin çizimi bulanık

KS

velican42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Oyunun içinden. Önce geforce'den oyunu açıp sonra oyunun içinden anti aliasing kapatın.
sonradan anladım yazdıgını denedim fakat yine aynı acaba 2k mönitör satın alsam düzelir mi ki dsr 2k yaptım düzeldi fakat bu sefer monitör 1080p olunca yazılar küçüldü

KS

velican42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herşey için tşkler sorunu kökten çözdüm ekran kartını iade etcem zaten pişman oldum amd'ye driver kötü filan diyoruzda ndıvı'da pek farkı yok denetim masası 2000'lerde kalma ayaların açıklaması detaylı yok

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
80
Herşey için tşkler sorunu kökten çözdüm ekran kartını iade etcem zaten pişman oldum amd'ye driver kötü filan diyoruzda ndıvı'da pek farkı yok denetim masası 2000'lerde kalma ayaların açıklaması detaylı yok
O kartta bir sorun vardır. Hiç bir nvidia kullanıcısında olmayan şey sana olmuş çünkü. Denetim masasındaki ayarların açıklaması var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri