Yardım RTX 4070, RTX 5060 RTX 5070 Hangisini Tercih Etmeliyim?

safa.mpeg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
3d render odaklı sistem topluyorum. Yotube da özellikle Blender3d programında yapılan render teslerini izlediğimde 6 farklı model de alınan renderda

kartlar arasında ki süre farkı 20-50 saniye arasında değişiyor. Bu bana göre çok ciddi bir performans farkı değil.(yanlış düşünüyorsam açıklarsanız sevinirim)

- Zotac Geforce Rtx 5060 Tı Gamıng Amp 16GB Gddr7 128BIT Dlss 4 Ekran Kartı -->26.999,00 TL
- Zotac RTX4070 Super 12GB Twın Edge ZT-D40720E-10B GDDR6X 192BIT HDMI Dp Pcıe 4.0 --> 36.815,06 TL
- Gigabyte GeForce RTX 5070 WINDFORCE OC SFF 12G GV-N5070WF3OC-12GD GDDR7 192Bit --> 31.349 TL
- MSI GeForce RTX 5060 8G Ventus 2X OC White GDDR7 128Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı --> 18.399 TL

Ürünler arasında 1 dakika üstü render süresi farkı olsa hiç düşünmeden seçim yapardım ancak fark 20-50 saniye arası olduğundan yapacağım seçimin 5-6 yıl için doğru tercih olmasını istiyorum.Elbette herkes gibi en uyguna işi bitirmekde beklentim ama bu tabloda ürünler arası fark en fazla 10bin civarı ki pahalı olanı almak doğru seçimse bu farkı verebilirim.Öneriler için şimdiden teşekkür ederim

NOT: İşlemcim ryzen 7 5700x
: Anakart msı b450m mortar(tam performans lmama engel olcağını düşündüğümden değiştirmeyi planlıyorum.)

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Hocam'ın dediği doğru. Daha önce bütçeni yormamak adına ( rx 6600 üzerine her güncel nvidia fark yapacaktı ) 5060 tavsiye ettim. Bütçen varsa hocamın dediği nokta atışıdır bi dahada o fiyata zor bulunur.

Bütçen yoksa fiyatına göre kaslı soğutmaya sahip şu kartı gönül rahatlığıyla öneriririm.

bahsettiğim karttan burda bahsediyorlar. oyunlar denenmiş ama ısınma v.s. yönünden iyi gözüküyor. fikir sahibi olmak istersen incelersin.

Son düzenleme:
KS

safa.mpeg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam'ın dediği doğru. Daha önce bütçeni yormamak adına ( rx 6600 üzerine her güncel nvidia fark yapacaktı ) 5060 tavsiye ettim. Bütçen varsa hocamın dediği nokta atışıdır bi dahada o fiyata zor bulunur.

Bütçen yoksa fiyatına göre kaslı soğutmaya sahip şu kartı gönül rahatlığıyla öneriririm.

bahsettiğim karttan burda bahsediyorlar. oyunlar denenmiş ama ısınma v.s. yönünden iyi gözüküyor. fikir sahibi olmak istersen incelersin.
Kartın 2 veya 3 fanlı olması büyük fark yaratır mı?3 fanlı olursa kasayıda değiştirmek gerekecek.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
Kartın 2 veya 3 fanlı olması büyük fark yaratır mı?3 fanlı olursa kasayıda değiştirmek gerekecek.
yeri geliyor 3 fanlı karttan 2 fanlı kart daha iyi sonuç veriyor. ama bir bakıyorsun 3 fanlı kartla 2 fanlı kartın toplam uzunlukları birbirine yakın. 2 fanlı kartın soğutma metali daha ağır. fanları büyük. böyle bir ihtimalde var.

ayrıca kullanılan vrm/mosfet kalitesi default kullanılan macun pad v.s. kaliteside önemli.

konuyu daha fazla ayrıntılarla boğmadan yani 2 fanlının iyisi 3 fanlının ucuz komponentlisini egale edebilir.

hem 3 fanlı hemde kallavi komponentli custom kartlar cidden pahalı. 2 fanlının iyisini alırsın yeter artar. colorful pek bilinen bir marka değil ama fiyatına göre verdikleri komponentlerle beni cidden şaşırtıyor. ondan önerdim.

kullandığın kasa tam olarak marka model nedir ? yada enfazla gpu uzunluğu nedir biliyor musun ?

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
sıcaklık değerleri ile ilgili küçük farklılıklar olur da
şu an 2 fanlı en ucuzu 31700

bu ürün 3 fanlı 29k indirimde

bunu alsan aradaki fiyat farkı ile fiyat performans psu suz bir kasa alırsın zaten 3 fanlı ekran kartı uyumu olan

KS

safa.mpeg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sıcaklık değerleri ile ilgili küçük farklılıklar olur da
şu an 2 fanlı en ucuzu 31700

bu ürün 3 fanlı 29k indirimde

bunu alsan aradaki fiyat farkı ile fiyat performans psu suz bir kasa alırsın zaten 3 fanlı ekran kartı uyumu olan
Ben alana kadar indirim bitti:)Bu şekilde satış yapan siteleri tercih etmiyorum zaten başka sitelere bakacağım.

diplomasızhoca

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
224
Ben alana kadar indirim bitti:)Bu şekilde satış yapan siteleri tercih etmiyorum zaten başka sitelere bakacağım.
bu şekil satış yapan site derken ?

çift fanlı olsun kasa değiştirmeyeyim istiyorsan
online pazar yeri arıyorsan
taksit imkanlarından yararlanmak istiyorsan da
bu

bir çok karta 6 taksit var peşin fiyatına
1767997956937.png

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: GNU

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
az ısınsın geç bakım ihtiyacı olsun uzun ömürlü olsun istiyorsan yüksek kaliteli amiral gemisi custom kartlardan seçmen lazım. onlarda pahalı yada yerli piyasada yok.

örnek al unut:

diğer azmanlar:

hedef 5070 ise son durum itibariyle bence makul olan:

bu linkte bütün 5070 lerin kartların uzunlukları, kaç slot kapladıkları v.s. gerekli temel bilgiler var. çoğunda kartların genellikle metal yoğunluğuna bağlı ağırlık bilgileri bilgileri bile var.

kasa modelini söylersen bende bir diğer arkadaşımızda sana uygun kart seçebilir. yada yeni kasaya geçersin.

not: hocamın dediği kartta gayet makul

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri