Soru RTX 4070 Super 12Gb İçin Hangi İşlemci Uygun?

bayyArch

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herkese merhaba, Rtx 4070 Super 12 GB ekran kartıyla birlikte kullanmak için bir işlemci almak istiyorum ancak daha önce hiç toplama sistem kurmadığım için yardımlarınızı bekliyorum. Hem oyun oynamak için hem de render almak için başta İntel Core i7 13. veya 14. nesil bir işlemci almak istiyordum ama bu nesil işlemcilerde ısınma, yüksek voltaj vs. sorunlarından ötürü vazgeçtim ve daha önce hiç AMD işlemcili bir sistem kullanmadım. Bu ekran kartı ile uyumlu, darboğaz yapmayacak tercihen ryzen 7 işlemci tavsiyelerinizi bekliyorum. İşlemci için bütçem 10-15k civarı.

Şimdiden teşekkür ederim.

Jahrein

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
7900x alınabilir tray olarak 13-14 bin civarında var

KS

bayyArch

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
7900x alınabilir tray olarak 13-14 bin civarında var
evet ben de araştırdım 13 bin civarında tray versiyonu olan var ancak tray işlemci almaya çekiniyorum. sizce tray olanını mı alayım yoksa aynı fiyata kutulu 7700x mi alayım? yardımcı olursanız sevinirim

Jahrein

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
evet ben de araştırdım 13 bin civarında tray versiyonu olan var ancak tray işlemci almaya çekiniyorum. sizce tray olanını mı alayım yoksa aynı fiyata kutulu 7700x mi alayım? yardımcı olursanız sevinirim
Bu kişisel bir karar ama tray işlemciler öyle sıkıntılı falan değil. İlla kutulu alacaksanız arada 1000 lira olsa alınabilir ama çok fark var. Bence 7900x alın kullanım amacınız için daha iyi seçenek.

KS

bayyArch

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Bu kişisel bir karar ama tray işlemciler öyle sıkıntılı falan değil. İlla kutulu alacaksanız arada 1000 lira olsa alınabilir ama çok fark var. Bence 7900x alın kullanım amacınız için daha iyi seçenek.
tm çok teşekkür ederim

araştırma yaparken internette bunu buldum kutulu ve arada 1000 küsür lira fark var. satıcı güvenilir mi sizce alayım mı?

Son düzenleme:

Lossless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tm çok teşekkür ederim

araştırma yaparken internette bunu buldum kutulu ve arada 1000 küsür lira fark var. satıcı güvenilir mi sizce alayım mı?

Hocam bence 9 7900x daha makul olacaktır arada ki önbellek farkı 32 mb

WİN10ARPROO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
bu güzel

tm çok teşekkür ederim

yüksek ihtimal yalan nedeni alt kısma kaydırın MASTER CARD YADA VISA VEYA ETBİS DOĞRULAMASI YOK

KS

bayyArch

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
KS

bayyArch

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
yüksek ihtimal yalan nedeni alt kısma kaydırın MASTER CARD YADA VISA VEYA ETBİS DOĞRULAMASI YOK
eğer bunu kastediyorsan var işte. en altta sepete ekle yazı barının altında kalıyor. telefondan girince görünüyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    34.2 KB · Görüntüleme: 6

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri