RTX 4080 Super Ve Psu Pin Gi̇ri̇şleri̇

hwsk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, yurt dışından ekran kartı alma fırsatım oldu. Bu iki karttan bir tanesini alacağım fakat bu kartlardan güç için dönüştürücüler geliyor. PSU’m watt değeri olarak karşılıyor ancak bu dönüştürücüye takacak pin bende var mı, varsa yeterli mi? Bu durum benim içime kurt düşürdü.

psu :

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
740
Şimdi, o ekran kartlarının resmi sitesinden ğüç bağlantı özelliklerine bakmak gerekecek. Sonra PSU güç özelliği ve gelen PCIXE kablolarına

Power Connectors
16 Pin*1

Power connectors
16-pin x 1

Yeni nesil güç kaynaklarından çıkan bir kablo ile Psu ya bağlama
Videoda buna dikkat çekilmiş.

Sizin PSU ATX 3.0 Uyumlu PCI-E 5.0 destekli değil sanıyorum.
Bu linkteki kablu ATX 3.0 COMPATIBLE şeklindeki fotodaki kablo

Sizdeki PSU GÜÇ tasarımı ve içinden çıkan kablolarla bu bağlantıyı sağlama imkanı var mı? vaya bu kablodan temin edilse bile PSU güç çıkışı 4080 için yeterli gelecek mi?
Bunun için benzer kart ve PSU kullanan arkadaşların önerilerini beklemeniz gerekecek.

Son düzenleme:
KS

hwsk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar, yanıtınız için teşekkürler. Bu ekran kartı için ATX 3.0 ve PCI-E 5.0'a ne gerek var? Bu teknolojiler eksik olsa ekran kartı problem mi yaşayacak tam anlayamadım. Mevcut PSU'mda 6+2 olmak üzere 4 pin var zaten. GPU üzerinden çıkan (en azından ben çıkıyor diye biliyorum) 16 pinli kabloya bağlayabilmek için zaten 3x8pin girişi sağlıyor. Burada benim yanlış anlamış olduğum ne var? PSU'daki 6+2 lik pinleri ekran kartının dönüştürmesi için gereken 3 tane 8 pinlik girişe takmam bir problem mi oluşturur?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
740
Sadece ekran kartı güç girişi ve PSU teknik özelliklerine göre gidiyorum. Denemiş tecrübe etmiş olasaydım net bir cevap verebilirdim.

Videoda 5:46 dakikadaki gpu güç girişine dikkat ettniz mi? Alttaki küçük dikdörtgen blok...

Siz elinizdekilerle denersiniz. Olur olmaz net birşey söyleyemiyorum malesef....

Quiet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Hocam zaten ATX 3.0 ve PCI-E 5.0 dediğimiz olay 4000 serisi ve üstüne gelecek olan modeller için geliştirilmedi mi :) Tabi ki sizin baktığınız model içinde daha kullanışlı olacaktır. Ama bu demek değildir ki eski psu larda bu kartı kullanamayacaksın. Dönüştürücüler bunun için var zaten. Sizdeki psu da tahminimce tek kanaldan yüksek güç alırsınız. Ancak 750w lık psu nuz diğer bileşenlerinizle birlikte ne kadar yeterli gelir onu bilmiyorum. Örnek verecek olursam ben yeni nesil bir msi psu aldım geçenlerde, içinden direkt olarak 16 pinlik 4bin serisi için gerekli olan kablo çıktı. Ama halihazırda zaten eski psular için dönüştürücüler yeterli geliyor.

KS

hwsk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam zaten ATX 3.0 ve PCI-E 5.0 dediğimiz olay 4000 serisi ve üstüne gelecek olan modeller için geliştirilmedi mi :) Tabi ki sizin baktığınız model içinde daha kullanışlı olacaktır. Ama bu demek değildir ki eski psu larda bu kartı kullanamayacaksın. Dönüştürücüler bunun için var zaten. Sizdeki psu da tahminimce tek kanaldan yüksek güç alırsınız. Ancak 750w lık psu nuz diğer bileşenlerinizle birlikte ne kadar yeterli gelir onu bilmiyorum. Örnek verecek olursam ben yeni nesil bir msi psu aldım geçenlerde, içinden direkt olarak 16 pinlik 4bin serisi için gerekli olan kablo çıktı. Ama halihazırda zaten eski psular için dönüştürücüler yeterli geliyor.
Hocam ben anlamıyorum çok bilgisayardan ama tribe girdim olmayacak diye :D Mesajınız içimi rahatlattı. i9 9900k işlemci var o da maks 140w falan görüyor. Yani psu güç anlamında sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. İleriye dönük r7 7800x3d alacağım inş.

Quiet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Hocam ben anlamıyorum çok bilgisayardan ama tribe girdim olmayacak diye :D Mesajınız içimi rahatlattı. i9 9900k işlemci var o da maks 140w falan görüyor. Yani psu güç anlamında sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. İleriye dönük r7 7800x3d alacağım inş.
Güç tüketimi anlamında çok daha bilgili arkadaşlar var 750 yeterli gelecektir ama genelde 850 ve üstü kullanmaya çalışıyor insanlar 4080 ve üstü için gördüğüm kadarıyla. Sizin psu zaten güzel bir psu incelemedim ama 750 nin tamamını veriyordur muhtemelen. İşlemciniz de öyle az bi değer tüketmiyor ama oc işlerine girmediğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum. Bileşen değişeceğiniz zaman psu da yükseltin bence, hatta sizin psunun 10 yıl garantisi vardır toplamda, kalan süresi de 7-8 senedir, elinizden çıkarıp yükseltirsiniz. Hem de daha güncel bi psu nuz olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri