Soru RTX 5000 Lerin Fiyatı Hakkinda

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
merhaba, 3D animation içerik üreticisi öğrencisiyim, mevcut 3070 imden 5080/90 msi vanguard/suprim bir karta geçmeyi düşünüyorum, 5000 lerdeki rop arızası düzelecekmiş ve stoklar ne zaman artarda fiyatlar olması gereken seviyelere düşer, tecürbesine dayalı tahmini olan var mı?

Ultraintv

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
Tecrübelerime dayanarak konuşmam gerekirse, RTX 2000, RTX 3000 ve RTX 4000 serilerindeki tüm fiyat değişimlerine tanık oldum.

Ancak RTX 5000 serisi için durum biraz farklı. Önceki serilerde olduğu gibi fiyatlar istenildiği kadar esnetilemeyebilir. Burada belirli bir kota ve kısıtlama söz konusu.

Daha fazla detay merak ediyorsan, şu videoyu izleyerek bilgi edinebilirsin:
🔗 Video Linki

Önceki serilere bakarak tahminde bulunacak olursam:

• RTX 5080, yaz aylarında 1.500 doların TL karşılığı seviyesinde olabilir.
  • RTX 5090 ise 3.000 doların TL karşılığı fiyatlarla satılabilir.
Ancak, bahsettiğiniz Vanguard ve Suprim modellerinin kullandığı fan veya soğutma bloğu hakkında kesin bir bilgim yok.

Şunu unutmamak lazım: Bir fanın bile 100 dolarlara ulaşabildiği bir piyasada, üç fanlı bir kartın fiyatı, kullanılan soğutma bloğunun kalitesine ve hatta içerisindeki çiplerin seviyesine göre değişebiliyor. Çünkü üreticiler, en kaliteli çipleri farklı serilere dağıtarak piyasaya sürüyor.

Neyse, konuyu fazla derinleştirmeyeyim, yoksa çıkamayacağız! 😄
Sonuç olarak, komponent kalitesi, termal tasarım, mimari, garanti süresi ve marka ismi gibi birçok faktör fiyatlar üzerinde büyük farklar yaratabiliyor.

Ek olarak şunu da belirtmek isterim:

MSI markasına ait, modelini tam hatırlayamadığım bir RTX 5080 ekran kartını, 15 Şubat 2025'te İtopya mağazasında 45.000 TL fiyatla ön satışta görmüştüm. Ancak arz o kadar fazla ki firmalar adeta iş birliği yapmışçasına fiyatları fahiş seviyelere çıkarmış durumdalar.

Yani aslında RTX 5080'ler hâlâ 45.000 TL civarında satılabilir, ancak firmalar bilinçli şekilde fiyatları şişiriyor. Maalesef istedikleri gibi at koşturuyorlar.

Son düzenleme:

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
201
İlk olarak dolar kuru etki eder.
İkinci olarak piyasada talep azalır, ürün elde kalma riski artarsa herşey olduğu gibi devam ederse fiyatının düşme trendine girmesi beklenebilir.
Şuan ki kartınızda bir problem yoksa indirim kovalayıp almayı tercih edebilirsiniz. Tabi bu indirimlerde istediğiniz marka model denk gelir gelmez ona birşey diyemem.

KS

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
Tecrübelerime dayanarak konuşmam gerekirse, RTX 2000, RTX 3000 ve RTX 4000 serilerindeki tüm fiyat değişimlerine tanık oldum.

Ancak RTX 5000 serisi için durum biraz farklı. Önceki serilerde olduğu gibi fiyatlar istenildiği kadar esnetilemeyebilir. Burada belirli bir kota ve kısıtlama söz konusu.

Daha fazla detay merak ediyorsan, şu videoyu izleyerek bilgi edinebilirsin:
🔗 Video Linki

Önceki serilere bakarak tahminde bulunacak olursam:

• RTX 5080, yaz aylarında 1.500 doların TL karşılığı seviyesinde olabilir.
  • RTX 5090 ise 3.000 doların TL karşılığı fiyatlarla satılabilir.
Ancak, bahsettiğiniz Vanguard ve Suprim modellerinin kullandığı fan veya soğutma bloğu hakkında kesin bir bilgim yok.

Şunu unutmamak lazım: Bir fanın bile 100 dolarlara ulaşabildiği bir piyasada, üç fanlı bir kartın fiyatı, kullanılan soğutma bloğunun kalitesine ve hatta içerisindeki çiplerin seviyesine göre değişebiliyor. Çünkü üreticiler, en kaliteli çipleri farklı serilere dağıtarak piyasaya sürüyor.

Neyse, konuyu fazla derinleştirmeyeyim, yoksa çıkamayacağız! 😄
Sonuç olarak, komponent kalitesi, termal tasarım, mimari, garanti süresi ve marka ismi gibi birçok faktör fiyatlar üzerinde büyük farklar yaratabiliyor.

Ek olarak şunu da belirtmek isterim:

MSI markasına ait, modelini tam hatırlayamadığım bir RTX 5080 ekran kartını, 15 Şubat 2025'te İtopya mağazasında 45.000 TL fiyatla ön satışta görmüştüm. Ancak arz o kadar fazla ki firmalar adeta iş birliği yapmışçasına fiyatları fahiş seviyelere çıkarmış durumdalar.

Yani aslında RTX 5080'ler hâlâ 45.000 TL civarında satılabilir, ancak firmalar bilinçli şekilde fiyatları şişiriyor. Maalesef istedikleri gibi at koşturuyorlar.
güzel bilgilendirmişsiniz ve linkteki videoyu daha önce izledim ve pek istediğim bilgiye ulaşamamıştım, yaza doğru öğrenciliğim bitecek ve şirketle ciddi olarak çalışmaya ve kazanç yapmaya başlayacağım umarım ve o kazançla 5080/5090 almayı düşünüyorum, şuanlık acelem yok ama fiyatlar göz korkutucu derecede fahiş evet

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri