Soru RTX 5080 Ekran Kartı Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Zamlar sonrası bazı ekran kartlarını almaktan vazgeçtim.
Örnek vermek gerekirse MSI RTX 5080 Gaming Trio OC modelini almayı düşünüyordum. Fiyatlar bugün bakınca bir şok geçirdim diyebilirim:
1770186598492.png
Kart +20.000 TL zam yemiş. Geçmiş olsun almıyorum.

Peki sizce yerine ne almalıyım?
Bütçe maksimum 80K. Şu an elimdeki tutar.

Şu an aklımda olan modeller:
Galax RTX 5080 HOF - **Stok kalmamış
Galax RTX 5080 Ex Gamer 67K TL
Asus RTX 5080 Prime OC (+12 bin zam yemiş) 80K TL olmuş

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=15982
Sistemin dışında kalan ve fiyatı hala 82.500 TL olan bu kartı sipariş etmeyi hemen deneyeceğim. Benim kredi kartı bazı sitelerde geçmiyor (sanırım TROY yüzünden). Alamazsam yukarıdakilerden birini almaya çalışırım.

Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda?
+20K veya +30K kafalarına göre zamlar yapıyorlar aniden. Bazı firmalar +60 +80 K gibi gülünç zamlarla imkansız fiyatlara satmaya çalışıyor. Onlardan kim alıyor o kartları bilen var mıdır?

KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Neyse İnventus üzerinden MSI RTX 5080 Gaming Trio White modelini sipariş ettim. Nakitim vardı başka şey için, onunla aldım. Kredi kartını diğer alışveriş için kullanacağım inşallah, hata vermezse tabii.

1770189288751.png

Ancak zamlar konusunda hepinize bir tık uyarı olsun bu konu.
Yakında tüm ekran kartları acayip ve ilginç zamlar yiyecek. Zam yemeden alışveriş yapacak varsa yapsın.

KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Neyse İnventus üzerinden MSI RTX 5080 Gaming Trio White modelini sipariş ettim. Nakitim vardı başka şey için, onunla aldım. Kredi kartını diğer alışveriş için kullanacağım inşallah, hata vermezse tabii.

Ekli dosyayı görüntüle 45933
Ancak zamlar konusunda hepinize bir tık uyarı olsun bu konu.
Yakında tüm ekran kartları acayip ve ilginç zamlar yiyecek. Zam yemeden alışveriş yapacak varsa yapsın.
Olaya bakın. Sipariş ettiğim ürün stoklarında kalmamış. Ufak bir fark ödedim ve siyah modelini gönderecekler.
1770192503154.png

Neyse ki gönderecekler.
Önce Ventus 3x var elimizde gönderelim mi diye sordular.
Tabii ki "Yok kabul etmiyorum. Başka ekran kartı bakayım onu gönderin" dedim.
Bunun üzerine bu kartta anlaştık.

Sonra siteye tekrar girdim baktım ve bir de ne göreyim?
Ben tekrar bir şok geçirdim:
1770192609499.png

Piyasa fiyatlarının arttığını kontrol edip fiyatta güncellemeye gidilmiş. +5800 TL zam yapmışlar dakikalar içerisinde.

Tam senlik bu konu: @diplomasızhoca
Bu satıcılara senin konuşman lazım.
Hatırlatmam gerekirse incehesapta +2000 TL kadar hazır sisteme fiyat farkı koyup üçkağıt yaptıklarını bahsediyordunuz ve %100 haklıydınız. Bu firma da gördüğünüz üzere +6000 TL sadece ekran kartına dakikalar içerisinde zam yaptı. Olayı tetikleyen şey de benim siparişim oldu.

Son düzenleme:

Kaan63

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
95
hocam peşin fiyatına alacaksanız incehesap gaming gecelerini takip etmenizi öneririrm en az 5-10k kârınız olabilir, bence gaming trio modeli için 83k çok fazla,

KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
hocam peşin fiyatına alacaksanız incehesap gaming gecelerini takip etmenizi öneririrm en az 5-10k kârınız olabilir, bence gaming trio modeli için 83k çok fazla,
Emin misin?
3 yıl garanti.
Soğutma bloğu en güçlü modellerden biri ve OC potansiyeli diğerlerine göre daha yüksek.
Fanları kendi markasının alt modellerinden bile daha sessiz.
Daha kötü model alıp kâr edeceğimi düşünsem 65K fiyata da 5080 var. Ama 2 yıl garanti ve soğutma bloğu ile fanları çok daha zayıf.

Ben aldıktan kısa süre sonra en ucuz yine İnventus olmak üzere 88.888 TL oldu. 89 K düz dememişler hayret. Gaming Trio modeline değer bence.
Asus rog strix 5080 ise 105-110K fiyatlara. Bir tık daha iyi ama fiyatı epey yüksek. Şimdi Gaming Trio da bir çok adreste 100K ve üzeri. Bazı yerde 110K - 120K fiyat yazmışlar bile.

Bu adreste de en düşük fiyatı 96K diyor:

Elbette bunlar piyasa saçmalığı ama zamanla daha da fiyatları artacak bunların. Uçuk yerlere gidecek gibi.

Kaan63

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
95
Sanırım cuma günü 5080 proart 86 bin tl'ye satıldı incehesapta. alternatiflerin değerlendirilebileceği bir fiyattan bahsedildiği için söyleme gereği duydum. iyi kötü tartışmıyorum ancak proart piyasasının normalde daha yüksek olduğu da aşikar. sizi inşallah uzun süre üzmeyecek bir ürün almışsınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

KS

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Sanırım cuma günü 5080 proart 86 bin tl'ye satıldı incehesapta. alternatiflerin değerlendirilebileceği bir fiyattan bahsedildiği için söyleme gereği duydum. iyi kötü tartışmıyorum ancak proart piyasasının normalde daha yüksek olduğu da aşikar. sizi inşallah uzun süre üzmeyecek bir ürün almışsınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
Teşekkür ederim. Gaming Trio OC modeli Proart'tan daha güçlü bir model ve soğutma bloğu da daha iyi. Fiyatlar fark ettiyseniz ülkemizde aşırı oynak. Asus daha önce zamlandı.

şsf1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Zamlar sonrası bazı ekran kartlarını almaktan vazgeçtim.
Örnek vermek gerekirse MSI RTX 5080 Gaming Trio OC modelini almayı düşünüyordum. Fiyatlar bugün bakınca bir şok geçirdim diyebilirim:
Ekli dosyayı görüntüle 45931
Kart +20.000 TL zam yemiş. Geçmiş olsun almıyorum.

Peki sizce yerine ne almalıyım?
Bütçe maksimum 80K. Şu an elimdeki tutar.

Şu an aklımda olan modeller:
Galax RTX 5080 HOF - **Stok kalmamış
Galax RTX 5080 Ex Gamer 67K TL
Asus RTX 5080 Prime OC (+12 bin zam yemiş) 80K TL olmuş

https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=15982
Sistemin dışında kalan ve fiyatı hala 82.500 TL olan bu kartı sipariş etmeyi hemen deneyeceğim. Benim kredi kartı bazı sitelerde geçmiyor (sanırım TROY yüzünden). Alamazsam yukarıdakilerden birini almaya çalışırım.

Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda?
+20K veya +30K kafalarına göre zamlar yapıyorlar aniden. Bazı firmalar +60 +80 K gibi gülünç zamlarla imkansız fiyatlara satmaya çalışıyor. Onlardan kim alıyor o kartları bilen var mıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri