Rehber RTX 5090 Modellerinin Sıcaklık Değerleri Geldi!

Telefonunu Çıkra

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Merhaba.
5090 incelemeleri düştü ve Techpowerup da bazı modellerin incelemelerini çıkartmış. Şu anlık sadece 5090 var ilerleyen günlerde daha fazla model ile güncellenecektir.
Techpowerup testleri baya iyi reçete çıkarıyor ancak ben bu konuda sadece soğutma performansına dikkat çekmek istiyorum.
1737765545263.png

Hotspot değerleri ortalıkta gözükmüyor bu biraz can sıkıcı. Vram ısıları RTX 30 serisi gibi sıkıntı çıkaracak gibime geliyor. Çıkacak diğer kartlarda RTX 40 serisi kadar rahat takılamayabiliriz.
(VRAM de 100 derecelere çıkan 3070 Ti Eagle... çık aklımdan)

Sizin konu hakkındaki düşünceleriniz neler?
İyi sosyaller

Daha fazla detay için kaynak :

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,785
Merhaba.
5090 incelemeleri düştü ve Techpowerup da bazı modellerin incelemelerini çıkartmış. Şu anlık sadece 5090 var ilerleyen günlerde daha fazla model ile güncellenecektir.
Techpowerup testleri baya iyi reçete çıkarıyor ancak ben bu konuda sadece soğutma performansına dikkat çekmek istiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 40678
Hotspot değerleri ortalıkta gözükmüyor bu biraz can sıkıcı. Vram ısıları RTX 30 serisi gibi sıkıntı çıkaracak gibime geliyor. Çıkacak diğer kartlarda RTX 40 serisi kadar rahat takılamayabiliriz.
(VRAM de 100 derecelere çıkan 3070 Ti Eagle... çık aklımdan)

Sizin konu hakkındaki düşünceleriniz neler?
İyi sosyaller

Daha fazla detay için kaynak :
Msi iyi iş çıkarmış :D
Palit batırmış gibi azıcık

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
645
Performanslar bildiğimiz gibi. Gayet başarılı soğutmaları yine yapmışlar.

RTX 5090 hem şahane elektrik tüketiyor 600W civarı TDP'siyle hem de fiyatı yüksek şahaneymiş.
5090 için 2800 dolar (yurtdışındaki vergiler dahil rakamı), muhtemelen bizde 4000 dolar civarı olur. Üzerine rakam olursa da şaşırmam.

5080 de sanırım 1600-1900 dolar aralığında olur. 1000 dolara çıkacaktı, hadi firma fiyat farkı da olur diyelim ama çok abartı fiyatlar görüyoruz bizim piyasada. 2000 dolar üzerine satan olursa şaşırmam.

Sanırım dünyanın en zengin ülkesi biziz. En pahalı bizim almamız gerek.

KS

Telefonunu Çıkra

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Performanslar bildiğimiz gibi. Gayet başarılı soğutmaları yine yapmışlar.
RTX 5090 hem şahane elektrik tüketiyor 600W civarı TDP'siyle hem de fiyatı yüksek şahaneymiş.
600+ w gören kart için değerler absürt sayılmaz da 5080, 5070 Ti gibi son kullanıcıları ilgilendiren kartlarda da benzer sıcaklıklar olursa RTX 30 dönemlerine geri düşeriz... Umarım öyle olmaz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri