RTX Ekran Kartı Elden Ring Kasma Sorunu

Zemoszath

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selamlar,

Rtx 3050 laptop kullanıyorum. Elden ring harici diğer tüm oyunlarda fps değerlerim gayet iyi ama elden ringde şöyle bir sorun yaşıyorum.

Laptop şarjda değilken stabil 40 fps oynayabiliyorum, şarja taktığımda fps kısa bir süreliğine 60 a çıkıyor 5-10 saniye akıcı oynuyorum. Sonra aniden 20 lere düşüyor ve oyun oynanmaz hale geliyor. Yardımcı olabilecek var mı? Adaptörde bir sorun yok sadece Elden Ring oyununda adaptör takılıyken yaşıyorum bu sorunu. işlemcim i5 13500H. csgo witcher 3 assassin's creed gibi oyunlarda yüksek fps alıyorum adaptör bağlıyken.

Moderatörün son düzenlenenleri:

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Selamlar,

Rtx 3050 laptop kullanıyorum. Elden ring harici diğer tüm oyunlarda fps değerlerim gayet iyi ama elden ringde şöyle bir sorun yaşıyorum.

Laptop şarjda değilken stabil 40 fps oynayabiliyorum, şarja taktığımda fps kısa bir süreliğine 60 a çıkıyor 5-10 saniye akıcı oynuyorum. Sonra aniden 20 lere düşüyor ve oyun oynanmaz hale geliyor. Yardımcı olabilecek var mı? Adaptörde bir sorun yok sadece Elden Ring oyununda adaptör takılıyken yaşıyorum bu sorunu. işlemcim i5 13500H. csgo witcher 3 assassin's creed gibi oyunlarda yüksek fps alıyorum adaptör bağlıyken.
Windows Güç Plan ayarları yapılı mı

KS

Zemoszath

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Windows Güç Plan ayarları yapılı mı
Sorunun Directx12 ile çalışan tüm oyunlarda olduğunu farkettim. Directx 11 ile çalışan oyunlarda tam performans alıyorum. dx12 de fps 20 lerde geziyor nasıl çözebilirim.

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Sorunun Directx12 ile çalışan tüm oyunlarda olduğunu farkettim. Directx 11 ile çalışan oyunlarda tam performans alıyorum. dx12 de fps 20 lerde geziyor nasıl çözebilirim.
Aslında çoğu oyunda Dx12 değişebiliyor, Elden ringde vs yok mu?

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
Selamlar,

tam detaylı bilmiyorum ama vramden ötürü vb. kasmalar yapıyormuş rtx 3050 li laptoplar geçen sende bende asus un alacaktım bir video sayesinde aydınlandım

KS

Zemoszath

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
rdr2 oynuyorum knk 2X16 var ama toplamda %40 fln kullanıyor bende de ram, senin sorunun bana göre ekran kartı
Nasıl çözebilirim. Sorun yazılımsal gibi geldi bana çünkü witcher 3 ultra da 80-90 fps alıyorum. csgo high ayarlarda 300 fps. witcher 3 ü direct x 12 de çalıştırınca çözünürlükten veya ayardan bağımsız fps hep 20 civarı.

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
Nasıl çözebilirim. Sorun yazılımsal gibi geldi bana çünkü witcher 3 ultra da 80-90 fps alıyorum. csgo high ayarlarda 300 fps. witcher 3 ü direct x 12 de çalıştırınca çözünürlükten veya ayardan bağımsız fps hep 20 civarı.
onu söyleyemiyoruz maalesef

KS

Zemoszath

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
oyunun yapımcıları From software firmasıyla iletişme geçtim. Directx bilgilerimi vb. şeyleri directx hata raporlarını .evtx formatında göndermemi istediler gönderdim yanıt bekliyorum. Umarım gerekli çözümü sağlarlar. Kendim baktığımda birçok hata raporu gördüm.

KS

Zemoszath

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Aslında çoğu oyunda Dx12 değişebiliyor, Elden ringde vs yok mu?
ironili yanıt vermek istemiştim afedersiniz, bir bilgim yok yetkili servisle görüşüp sorunu anlatabilirsiniz ama
Oyunun easy anti cheat sistemini devre dışı bırakıp. Dx 11 in dx 12 ismiyle ayarlanmış dll dosyalarını oyun klasörüne attım ve oyun şu an dx 11 ile çalışıyor. yüksek ayarlarda stabil 60 fps alıyorum. From softwaredan 2. mail henüz gelmedi gelirse resmi çözümünü de yazarım :)

KS

Zemoszath

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ironili yanıt vermek istemiştim afedersiniz, bir bilgim yok yetkili servisle görüşüp sorunu anlatabilirsiniz ama
Ayrıca DX 12 sorununu firma yanıt vermeden çözdüm. Sorun yazılımsalmış. NVIDIA shader cacheleri temizleyip NVIDIA yazılımı komple sildim. İşlemcinin görüntü bağdaştırıcısıyla bilgisayarı tekrar açıp HP Support'tan otomatik olarak ekran kartı uygulamasını kurdum ve aktifleşti. Çok garip bir şekilde internetten NVIDIA sitesinden indirdiğim driver ile bir uyuşmazlık olmuş. Ayrıca sistem otomatik tarattığımda ekran kartını güncel ve sorunsuz olarak gösteriyordu. HP Support'tan güncelleyince tüm sorunlarım ortadan kalktı. Witcher 3 RT mode DLSS'te 60 FPS alıyorum. Elden ringde sorunsuz medium ayarlarda 1080p 60 FPS çalışıyor.

NyxeniQ

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
51
İyi geceler, ekran kartının driverlarını DDU ile sildikten sonra siteden veya uygulamadan tekrar kurmayı dener misin? Bende de buna benzer bir sorun olmuştu böyle halletmiştim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri