Yardım Rtx4090 Bilgisayar Önerisi Bekliyorum (120Bin TL Bütçe)

yapayzeka

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Merhaba 120bin tl'ye kadar rtx4090 kullanan en üst düzey parçalardan oluşmuş bir bilgisayar yapmak istiyorum. Donanımcı arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum.

İntel işlemci
rtx4090
SSD 2TB olmalı
Hard diske ihtiyac yok
Ram minimum 64GB olmalı

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,985
Merhaba 120bin tl'ye kadar rtx4090 kullanan en üst düzey parçalardan oluşmuş bir bilgisayar yapmak istiyorum. Donanımcı arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum.

İntel işlemci
rtx4090
SSD 2TB olmalı
Hard diske ihtiyac yok
Ram minimum 64GB olmalı
Kullanım amacı nedir?

Kürşat K.

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,305
7950x3d Rtx 4090 1200w platinium PSU 64 GB ram Asus pro art x670 ki bu anakart yazılımclar ve içerik üreticileri için çok güzel olacaktır li özellikle yazılım tabanlı bir sistem oluşturabiliriz istersen 13900ks de olur ama ben 7950x3d öneririm hem içerik performansı hemde oyun performansı en üst düzeyde

KS

yapayzeka

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Kullandığım yazılımlarda amd sorun oluyor o yüzden intel istiyorum.

KS

yapayzeka

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Diğer arkadaşlardan da yorum bekliyorum. teşekkürler

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761

Son düzenleme:

xlordhen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Diğer arkadaşlardan da yorum bekliyorum. teşekkürler

110K. Unreal engine de olacağı için RAM'in 64 Gb olması daha iyi olur.

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761

110K. Unreal engine de olacağı için RAM'in 64 Gb olması daha iyi olur.
360mm de 89 derece ortalaması var 420 anca soğutur kasada 420 destekliyor mu emin değilim parça kalitesi de biraz düşük olmuş r

xlordhen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
parça kalitesi de biraz düşük olmuş
Ben yıllardır başka bir forumda da aktifim. Parça kalitesi düşük mü? Lian Li kasa konusunda Asus'tan daha iyi. Bildiğiniz tek şey her yere ROG strix yapıştırmak mı? Güç kaynağı FSP sizin attığınızdan daha kaliteli.

Adam iş yapacağım diyor siz 5200 MHz 32 GB TAM atıyorsunuz. Her konuya da yazmak zorunda değilsiniz. Bu forumda bilgili kişi sayısı epey az. Bana eyvallah ben kaçar buradan.

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,695
Ben yıllardır başka bir forumda da aktifim. Parça kalitesi düşük mü? Lian Li kasa konusunda Asus'tan daha iyi. Bildiğiniz tek şey her yere ROG strix yapıştırmak mı? Güç kaynağı FSP sizin attığınızdan daha kaliteli.

Adam iş yapacağım diyor siz 5200 MHz 32 GB TAM atıyorsunuz. Her konuya da yazmak zorunda değilsiniz. Bu forumda bilgili kişi sayısı epey az. Bana eyvallah ben kaçar buradan.
bilgili yok derken herkez fikir sunuyor diğer forumlara göre daha nezih

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761

dostum ramler 2x olacak attığımda işlemci 5600mhz frekans destekliyor sen 6k'lık atmışsın madem bilgin var bunu da düşün lian li 120mm fanlar var attığımda 140mm soğutması kat kat daha iyi bu kasanın

al senin güzel gönlün içinde ram'leri değiştim bu ram'ler kopyala yapıştır yaptığım için öyle kalmış 7950x3d için önermiştim

xlordhen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
dostum ramler 2x olacak attığımda işlemci 5600mhz frekans destekliyor sen 6k'lık atmışsın madem bilgin var bunu da düşün lian li 120mm fanlar var attığımda 140mm soğutması kat kat daha iyi bu kasanın

al senin güzel gönlün içinde ram'leri değiştim bu ram'ler kopyala yapıştır yaptığım için öyle kalmış 7950x3d için önermiştim

RAMleri 7000-7400 MHz de çalıştırabilir. Resmi olarak benim işlemcim 5200 Mhz ama ben manuel OC yaptım 6000 MHz.
Bunun dışıda ben marka olarak Lian Li çok iyidir dedim.
Attığınız sıvı soğutucu ryujin olsa neyse ama attığım ile soğutma performansında ve uzun ömürlülükte farkı yok. Ben yeteceği için bu kasayı attım, fazlasıyla yeter. Yoksa daha çok fazla kasa var atabileceğim.

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
dostum attığın ss'te adam soru sormuş???? artı olarak bu denli ısınan bir işlemciye sırf ram için overclock yaparsan o işlemcinin ömrü 360mm ile çok düşer çıkacak dereceleri tahmin bile edemiyorum, istersen birde şuraya bak
The RAM was operated at the Core i9-13900KS’s max officially supported memory speed of 5,600MHz
her yere Strix yapıştırma amacım da yok attığım psu kasa sizin attıklarınıza nazaran hiçbir dezavantajı yok fsp çok kaliteli psular üretiyor ama attığım psu da sorun çıkaracak değil hemen hemen aynı fiyata attığım sistem çok çok daha mantıklı

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
Bunun dışıda ben marka olarak Lian Li çok iyidir dedim.
biz burda marka tartışmıyoruz şu an bu kasa attığınız kasadan daha iyi soğutma performansı var üstelik kasa sadece ön taraf 360mm destekliyor siz gidip ön tarafa 360mm takıp yukarıya ve aşağıya 2şer fan takarsanız soğutmanın vay haline umarım her önüne gelene bilgisiz kişi diye sallamazsın senin de bilgini görmüş olduk
1681566399031.png

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258

Toplam 108K

Alternatif olarak bu kartta alınabilir

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri