Yardım Rtx5060Ti | Ekranım Belirsiz Aralıklarla Siyah Ekran Oluyor.

cnrenss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar 3 Ay önce yeni bir sistem topladım, Sistem özelliklerini aşşağıda paylaşıyorum. Bilgisayarı ilk kurduğumda tek ekranım vardı. Belirsiz aralıklarla ekran siyah olup düzeliyordu ama sürekli tekrar ediyordu, Ekranın bozulmuş olma ihtimalinden gidip 2k bir monitör satın aldım. Durumu buda çözmedi Şimdi çift ekran var bazen ana ekranda bazen yan ekranda (hiç bir zaman aynı anda gitmedi) anlık siyah ekran olup düzeliyor. Örnek videoyuda eke bırakacağım. Videoda yan ekranda bu problem yaşıyorum, ama ana ekrandada olduğunu unutmayalım. İkisinide DP kablolarıyla bağlayıp denedin düzelemed, HDMI ile bağlayıp denedim düzelmedi, Aynı kablo ile laptoptan görüntü aktardım herhangi bir siyah ekran problemi yaşamadım. Buna dayanarak kablo ve ekranlarda problem olmadığını teyitleyebilirim. Driverlar güncel, BIOS güncel, Expoyu kapatıp ve açarak denedim sorun düzelmedi. Ekranların hz'sini aynı yaparak kullandım, Freesync ve Adaptive-syncleri kapattım bunlarda çözüme ulaştırmadı. Bu konu ile alakalı yardımcı olabilecek birisi var mı?

Anakart => Asus Prime B840M-A Wifi
İşlemci => AMD Ryzen 7800x3D
Ekran Kartı => Asus Dual 5060TI OC 16GB
Ram => Corsair DDR5 2x16 6000Mhz
Sıvı Soğutucu => Asus Prime LC 360 ARGB
PSU => MSI MAG 750W 80+ GOLD

Ana Ekran: AOC 27" Q27G4ZR 260 HZ 2K
Yan Ekran: ViewSonic 23.8" Vx2418c 165 HZ

Eke video bırakılmıyormuş link bırakıyorum =>

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Donanımla, gpu veya bir başkası ile de ilgili olabilir.
Donanımdan önce NVIDA nın izellikle 50 serileri için yayınladığı,
NVIDIA GPU UEFI Firmware Update Tool for RTX 5060 Series
bunu denediniz mi?

Tek bir monitöre indirin şimdilik kullanımını iki monitör biribirini etkileme oldu olmadı gibi bir soru işareti kalmasın.
Monitör frekansını da düşürüp denemeye çalışın.

KS

cnrenss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Donanımla, gpu veya bir başkası ile de ilgili olabilir.
Donanımdan önce NVIDA nın izellikle 50 serileri için yayınladığı,
bunu denediniz mi?

Tek bir monitöre indirin şimdilik kullanımını iki monitör biribirini etkileme oldu olmadı gibi bir soru işareti kalmasın.
Monitör frekansını da düşürüp denemeye çalışın.
Selam Nvdia APP'den driverları güncelledim, ek bir yerden herhangi bir update yapmadım. Sorun tek monitör varkende devam ediyor. Onu denemiştim. Monitörleri 120 hz ve 60 hz yaparak denedim. Sorun devam etti

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Tamam da bu Nvidia APP den farklı sanıyorum. Bende 5060 serisi anakart yok açıp bakamadım fakat bunu siyah ekran sorunları için özel olarak yayınlamışlar.
İndirip bir bakın....

KS

cnrenss

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam da bu Nvidia APP den farklı sanıyorum. Bende 5060 serisi anakart yok açıp bakamadım fakat bunu siyah ekran sorunları için özel olarak yayınlamışlar.
İndirip bir bakın....
Sanırım bunu daha önce denemişim. Güncel hali kuruluymuş

Ekli dosyalar

• Screenshot 2026-02-17 012703.png
    Screenshot 2026-02-17 012703.png
    9.9 KB · Görüntüleme: 8

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Donanımla ilgili ise uzaktan net birşey söylemek zor.

Reddit te konu uzun uzadıya tartışılmış. Bazıları sorunu önerilenlere yaparak çözmüş. Bir incleeyin. İşe yarayabilir.
Sorun donanımla ilgili değil ise işe yarayabilir.

Önce ısrarla önerilen. Son bios sürümüne anakartı güncellemek. Bunun yapmadıysanız yaparsınız.

Reddit teki çözüm önerileri. CMOS sıfırlama ve kasa güç düğmesine pc kapalı ve psu fişten çekili halde iken bir süre basılı tutma basma vb..

Bu yazıyı incelemeniz gerekecek...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri