Rust Kasma Sorunu

toprak232

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sistemim
rx6750xt12gb
32gb ram 3200
ryzen 5 5600
m2ssd
bu sistemim var ama oyunum kasıyor 80 90 fps alıyorum ama kasma hissi var bazen 50 60 bile oluyor yardımcı olurmusunuz

Vorcha

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
35
sistemim
rx6750xt12gb
32gb ram 3200
ryzen 5 5600
m2ssd
bu sistemim var ama oyunum kasıyor 80 90 fps alıyorum ama kasma hissi var bazen 50 60 bile oluyor yardımcı olurmusunuz
genel problemmi yoksa oyun oynarken bi andamı oluyor,

Vorcha

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
35
genel hocam eskide böyle sorunum yoktu pcyi sıfırladım şimdi kasıyor ayarlamalar yaptım o kadar düzelmedi
hocam ara sıra anlık oluyor restart olunca çözülüyordu ondan sordum ama yardımcı olmak açısından 2 3 şey önerebilirim biostan xmp etkinleştirin driverların güncelliğine bak ve kablosuz klavye mouse un varsa hepsi 8k hz gibi bir sayıdaysa düşür bide norton 360 kuruluysa devre dışı bırakabilirsin oyun performansını optimize falan diyor bu ayarlarını etkiliyor olabilir oyun çok ram istiyor o yüzden xmp yi aç dedim ve ramlarin 16 16 ise slot totalin 4 ise 2. 4. slotlara tak ram i oyunu oynarkende arkada ram ini çok kullanacak şeyler açma

KS

toprak232

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
8+8+8+8 ramlerim narton 360 yok sildim onu xmpde etkinleştirdim driveları nerden güncellerim bilgin varmı

Vorcha

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
35
8+8+8+8 ramlerim narton 360 yok sildim onu xmpde etkinleştirdim driveları nerden güncellerim bilgin varmı
anakartının sitesini yaz ve moelini seç ordan drıver sürümünü kendi drıver sürümünle karşılaştır seninki geri ise güncelle bıos güncellemesi yani bunu detaylı yt den izleyebilirsin ekran kartı için ekran kart modelini girip drıver yazarsan amd nin kendi sitesi çıkar önüne orda direkt olarak gözüküyor ztn

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
anakart modelini yazarsan tek tek linkte veririm. ama uygulaması zor prosedür olunca bi çok kişi konudan uzaklaşıyor o nedenle pratik bir çözüm sunayım.

chipset sürücüsü olarak buradaki ilk sürücüyü indir/yükle:

ekran sürücüsü içinde link verilmiş buradanda indirebilirsin:

geri kalanınıda driver max uygulaması ile otomatik olarak tamamla:

yetmesse

bios güncelleme+xmp aktifleştirme+resizable bar açma (default açık değilse) öneririm
ama bu işlemler okadar basit değil. bios update te dikkatli yapılması gereken bir iş özellikle anakartında bios kurtarma tuşu yoksa

Son düzenleme:

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
bu arada yukarda anlattığım sisteminde bir ısınma v.b. başka problem yoksa işe yarayabilecek şeyler. bunlardan önce yada sonra ısınma testlerinide yapmanda fayda var.

KS

toprak232

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anakart modelini yazarsan tek tek linkte veririm. ama uygulaması zor prosedür olunca bi çok kişi konudan uzaklaşıyor o nedenle pratik bir çözüm sunayım.

chipset sürücüsü olarak buradaki ilk sürücüyü indir/yükle:

ekran sürücüsü içinde link verilmiş buradanda indirebilirsin:

geri kalanınıda driver max uygulaması ile otomatik olarak tamamla:

yetmesse

bios güncelleme+xmp aktifleştirme+resizable bar açma (default açık değilse) öneririm
ama bu işlemler okadar basit değil. bios update te dikkatli yapılması gereken bir iş özellikle anakartında bios kurtarma tuşu yoksa
Temel Kart Ürünü TUF GAMING A520M-PLUS
anakartım bu hocam

KS

toprak232

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ilk 2 dosyayı yaptım ama drivermaxda virüs var tarattım o yüzden onu yapmadım diğer xmp ayarları acıktı resizable bar açıkmış başka napayım

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
ilk 2 dosyayı yaptım ama drivermaxda virüs var tarattım o yüzden onu yapmadım diğer xmp ayarları acıktı resizable bar açıkmış başka napayım
ödüllü bitdefender bile onda virüs bulmuyor ama başka (defender gibi) uygulamalar belki hatalı alarm verebilir.

driver max'ı geçelim.

burdan

Realtek RTL8111H LAN driver v1168.27.50.919 for Windows 11 64-bit.
( realtek ethernet'in daha yeni sürümüde var ama bu yeterince güncel )
Realtek Audio Driver v6.0.9700.1 for windows 11 64-bit.
( bununda daha yeni sürümü bulunur ama buda yeterli )

bunlarıda kurup sürücü faslını bitirebilirsin. driver max'a gerek kalmaz.

sürücü faslı bittiyse fps'dede değişiklik yoksa başka faktörleri düşüneceğiz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri