Merhaba yaklaşık 6 ay önce sinerji bilgisayardan yeni bir bilgisayar aldım. Bilgisayarı aldıktan sonra 1 ay içinde hiçbir sıkıntım yoktu. Ama 1 ay sonra bilgisayarda genel olarak bir akıcılık sorunu başladı. Monitörüm bozuktu bilgisayarı ilk açtığımda felan açılmıyordu karıncanlanmalar vardı bende monitördendir diye fazla kafama takmadım fakat yeni monitörde denedim ve ondada bu sorun var. Masaüstünde bile bir pencereyi taşırken akıcı gitmiyor. Counter Strike Global Offensive oyununu oynuyorum 300 FPS değerlerini görsem bile sanki 59 FPS oynuyorum ben o oyunu. Bu sorundan dolayı rahat edemiyorum. Kendimce bir çözüm buldum fakat nereye kadar gider. Monitörüm 60 Hertz ben oyuna girmeden oyunca Masaüstü çözünürlüğümü 1280x1024 yapıp 75 Hertz yapıyorum ve sorunum düzeliyor. Fakat Grand Theft Auto 5 vb. oyunlar oynuyorum. Oyuna girmeden öncede akıcılık düzelsin diye 75 Hertz alıyorum bu seferde oyunda yer yer fps düşmesi olunca kasma oluyor ve droplar yaşanıyor. Ben nasıl yüksek çözünürlükte 60 Hertz de akıcı olarak oynayacağım masaüstümde bile akıcılık sorunu var sadece oyunlarda değil.
Sistemim :
MSI RX 470 Gaming X 4GB
Intel Core i5 6400
MSI H110M Pro-VD
Seagate 1 TB
Zalman ZM500-LEII 500W Güç kaynağı
Sistemim :
MSI RX 470 Gaming X 4GB
Intel Core i5 6400
MSI H110M Pro-VD
Seagate 1 TB
Zalman ZM500-LEII 500W Güç kaynağı