RX 6500 XT ekran kartı nasıl? Bu sisteme olur mu?

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
Herkese merhabalar, malumdur ki hepimiz şu an bir ekonomi savaşı vermekteyiz ülkemizde. Benim de kendimce hayalimde topladığım ve satın almak istediğim sistemde RX 6650 XT ekran kartını düşünüyordum ancak görünüş o ki daha düşük bir bütçeye aktarmam lazım kendimi daha gerçekçi olmak ve satın alabilmek için. Durumlar baya sıkışık. RX 6500 XT ekran kartı aklıma girmeye başladı şu sıralar... Hem fiyat olarak daha makul, hem performans olarak Gtx 1650den daha iyi (diye biliyorum bunun için açtım zaten konuyu.) ama işte bu kartın asıl olayı nedir, kimdir kimin fesidir. Bunu sizlere sormak istedim.

Eğer bütün parçalar uyumluysa ve nasip olursa aklımdaki sistem bileşenleri şu şekilde;

* Ryzen 5 5600 işlemci

* Msi B450M PRO-VDH MAX ----( link : https://www.n11.com/urun/msi-b450m-...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel
* 2x8 GB XPG Gammix D30 ram kiti (bunu satın aldım)
* Seagate Firecuda 510 1 TB m2 SSD (bunu da satın aldım)
* Phanteks Eclipse P360a Beyaz renk kasa
* Psu olarak da 550-650 w arası bulabileceğim en F/P ürün olacak inşallah

Anakart ve psu tamamen ileride yeniden seçebileceğim veya satın almadan tekrar değiştirebileceğimiz şeyler o yüzden lütfen takılmayın. Anakartın 4 slotu olduğu için ileride işime yarar diye düşünerek o var aklımda şimdilik.

Bu sisteme RX 6500 xt ekran kartı uyar mı? Bir sorun olur mu? Yakışır mı?
Yapabileceğim en iyi f/p performans kasayı toplamaya çalışıyorum yavaş yavaş.
İşlemcinin iyi seviye olduğunun farkındayım çünkü işlemciden taviz vermek istemiyorum. Zorlayıp onu almayı düşünüyorum inşallah.

RX 6500 xt ekran kartıyla alakalı bilgilerinizi aktarırsanız çok memnun olurum, şimdiden herkese teşekkürler.

Saygılarımla

Kralmelo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Herhangi bir sorun oluşmaz R5 5600 RX 6500 XT'yi gözü kapalı besler :D. İleride bütçeniz olduğunda istediğiniz kart veya muadili bir kartı takarsanız uzun yıllar işinizi görür o sistem.

KS

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
Yorumunuz için teşekkürler hocam. Aynı düşünceyi paylaşıyoruz gerçekten. Hayırlısıysa ben de o yolu izleyeceğim ancak RX 6500 xt ekran kartı ne kadar iyi performans verir? Gtx 1650 den gerçekten iyi mi? iyiyse ne farkları var?

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
226
Gtx1650, Gtx1660 arasında bir kart, 1660'a daha yakın. Sisteminizde problem yaratmayacak bir kart. Siz zaten çoğu sorunuzun cevabını kendiniz vermişsiniz.

Bunların haricinde eğer bütçeniz el veriyorsa bir tane de 500Gb M2 Ssd almanızı tavsiye ederim.

KS

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
Gtx1650, Gtx1660 arasında bir kart, 1660'a daha yakın. Sisteminizde problem yaratmayacak bir kart. Siz zaten çoğu sorunuzun cevabını kendiniz vermişsiniz.

Bunların haricinde eğer bütçeniz el veriyorsa bir tane de 500Gb M2 Ssd almanızı tavsiye ederim.
O zaman 6500 xt ekran kartı baya yetecek bir kart gibi duruyor. Çok teşekkür ederim hocam sağolun. Sadece Gtx 1650 den ne konularda iyi onu öğrenmeye çalışıyorum :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri