Yardım RX 6600 XT Güç Tüketimi Çok Değişiyor

Rhavenix

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar,
Özet geçeyim, ekran kartımı ikinci elden aldım FurMark testi sıkıntısız bir şekilde değerler verdi ama oyunlara girdiğim vakit ekran kartım yüksek derecede darboğaz ve sürekli değişkenlik gösteren bir güç tüketimi karşıma sunuyor.
Bugün ise tekrardan farklı bir oyun testi ile sorunum halen devam etmekte ve halen çaresiz iki elim bağlı çözülmesini umuyorum. Daha fazla lafı uzatmadan sadece ekran görüntüleri sizler ile paylaşayım sorunun tam ne olduğunu anlayacaksınızdır diye umuyorum.
Ek olarak bir sorum olucak. Ekran kartı güç tüketimi etkileyen faktörler nelerdir ?
Sistemim:
Ekran kartı: ASUS Dual RX 6600 XT.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
RAM: 2x8 16 GB 3000 MHz.
PSU: FSP HP-700s 700 Watt
1.jpeg2.jpeg3.jpeg4.jpeg

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Merhaba arkadaşlar,
Özet geçeyim, ekran kartımı ikinci elden aldım FurMark testi sıkıntısız bir şekilde değerler verdi ama oyunlara girdiğim vakit ekran kartım yüksek derecede darboğaz ve sürekli değişkenlik gösteren bir güç tüketimi karşıma sunuyor.
Bugün ise tekrardan farklı bir oyun testi ile sorunum halen devam etmekte ve halen çaresiz iki elim bağlı çözülmesini umuyorum. Daha fazla lafı uzatmadan sadece ekran görüntüleri sizler ile paylaşayım sorunun tam ne olduğunu anlayacaksınızdır diye umuyorum.
Ek olarak bir sorum olucak. Ekran kartı güç tüketimi etkileyen faktörler nelerdir ?
Sistemim:
Ekran kartı: ASUS Dual RX 6600 XT.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
RAM: 2x8 16 GB 3000 MHz.
PSU: FSP HP-700s 700 Watt
Ekli dosyayı görüntüle 18907Ekli dosyayı görüntüle 18908Ekli dosyayı görüntüle 18909Ekli dosyayı görüntüle 18910
oynadıgıız oyun cok güc istemiyor olabilir rdr2 gibi SİSTEMİ yoracak oyunlara girip test etmenizi öneririm

KS

Rhavenix

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
oynadıgıız oyun cok güc istemiyor olabilir rdr2 gibi SİSTEMİ yoracak oyunlara girip test etmenizi öneririm
ekran görüntüsünde 114 güç tüketiminden 25 e düşüyor bu normal mi yani şimdi ayrıca dikkat ettiyseniz fps ler de 100 den bi anda 23 e düşüyor bence burada ki sorunu görmek için rdr2 gibi oyunlara girmek şart değil ayrıca forza horizon 4 de aynı değerler karşıma çıkıyordu

KS

Rhavenix

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ve amd kartlar zaten cok güc tüketmiyorlar 75W civarında tüketim yapar
herhalde ben anlatamadım bakın new world ve forza da aynı değerleri veriyor ve yüklediğim resimde 115 den 23 e düşüyor benim sorum neden son gücüne kadar kullanmıyor değil neden bu kadar fazla değişkenlik gösteriyor ve dikkat ettiyseniz 100 fps den 23 e düşüyor aniden sorun ve sorum bu tüketilen gücün az olması değil DEĞİŞKENLİĞİ

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
cözünürlük nelerdir. yüksek ihtimalle islemciyle ekran kartı darboğaz yasıyor

KS

Rhavenix

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
cözünürlük nelerdir. yüksek ihtimalle islemciyle ekran kartı darboğaz yasıyor
1920x1080 çözünürlük işlemcinin yaşatacağı darboğaz bu kadar şiddetli bir şekilde değişken güç tüketimine ve fps düşmesine sebep olurmu ki ayrıca işlemci darboğaz yapacak bir işlemci evet ama bu kadar fazla ve değişken gösteren bir şekilde yapacağını sanmıyorum

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
1920x1080 çözünürlük işlemcinin yaşatacağı darboğaz bu kadar şiddetli bir şekilde değişken güç tüketimine ve fps düşmesine sebep olurmu ki ayrıca işlemci darboğaz yapacak bir işlemci evet ama bu kadar fazla ve değişken gösteren bir şekilde yapacağını sanmıyorum
islemci eski oldugu icin pek bilgim yok arastırdıgımda darboğaz görüyorum. anlık watt düsmelerini sebebini malesef bulamadım ekran kartı drivers varsa yada bios güncellemeleri yapmadıysanız bi kontrol edin. darboğazı azaltmak icin 2k 4k oynamak lazım.

KS

Rhavenix

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
islemci eski oldugu icin pek bilgim yok arastırdıgımda darboğaz görüyorum. anlık watt düsmelerini sebebini malesef bulamadım ekran kartı drivers varsa yada bios güncellemeleri yapmadıysanız bi kontrol edin. darboğazı azaltmak icin 2k 4k oynamak lazım.
tüm driverlar güncel bios güncel ekran kartı biosu güncel

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
ekran görüntüsünde 114 güç tüketiminden 25 e düşüyor bu normal mi yani şimdi ayrıca dikkat ettiyseniz fps ler de 100 den bi anda 23 e düşüyor bence burada ki sorunu görmek için rdr2 gibi oyunlara girmek şart değil ayrıca forza horizon 4 de aynı değerler karşıma çıkıyordu
Ben pcbuildingsden bakıyorum orda yok gözüküyor ne kadar doğru bilemiyorum

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
2600x ve 2070S ekran kartımda benzer problemleri yaşamıştım. Ryzen'in 2xxx serisi maalesef böyle garip darboğazlar yapıyor. İşlemci çekirdek kullanımı %100 olmamasına rağmen ekran kartım darboğaz yiyordu. 3700X almıştım o dönem ve tüm sorun düzelmişti. Ekran kartımın performansı bir anda değişmişti.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri