Soru RX 6650 XT Sıfır Karttan Gelen O Garip Ses!

ryzen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaşlar merhaba sıfır aldım kartı, rdr 2 yükledim default ayarlarda coil whine vardı sadece ondan başka bir ses yoktu, sonra her şey ultra ayarlarda girdim kasma donma yok ama bu garip takılmaya benzer bi ses çıkmaya başladı oyunu kapatınca düzeldi. sonra rainbow denedim ultra ayarlara çekince oldu aynı ses sorunu.
çözemedim bu sesin sebebi ne acaba daha önce başına gelen oldu mu veya bir tahmini olan var mı?

ryzen 5 5500
rx 6650 xt
b450m k2
m2 ssd
550w +80 power

KS

ryzen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Fan sesine daha çok benziyor, kasa fanlarını kapatıp dinlerseniz tam nereden geliyor bulabilirsiniz.
kasa fanları 4 tane toplam ama onların olduğu yerden ses gelmiyor ustam ekran kartı fanından mı geliyor bilemedim ama sürekli olan bir şey değil ama olunca acaba iade etmeli miyim diye düşünüyorum

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
kasa fanları 4 tane toplam ama onların olduğu yerden ses gelmiyor ustam ekran kartı fanından mı geliyor bilemedim ama sürekli olan bir şey değil ama olunca acaba iade etmeli miyim diye düşünüyorum

Her yüke girdiğinde bu ses olacaksa çekilmez. Gürültünün karttan geldiğine emin olup süresi geçmeden değişim/ iadesini isteyin derim.

Kulaklıkla dinleyince sanki fana bir şey sürtüyormuş gibi de geldi. Devri yükseldikçe yalpalama yapıp kabloya falan da değiyor olabilir. Ekran kartı, güç kaynağı, işlemci, kasa fanları vs hepsini bi kontrol etmek lazım

KS

ryzen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Her yüke girdiğinde bu ses olacaksa çekilmez. Gürültünün karttan geldiğine emin olup süresi geçmeden değişim/ iadesini isteyin derim.

Kulaklıkla dinleyince sanki fana bir şey sürtüyormuş gibi de geldi. Devri yükseldikçe yalpalama yapıp kabloya falan da değiyor olabilir. Ekran kartı, güç kaynağı, işlemci, kasa fanları vs hepsini bi kontrol etmek lazım
sesin karttan geldiğine de %100 emin olamadım ancak %90 kartla alakalı. oyun açık değilken msi afterburner ile fanları %100 hıza çıkartıyorum bu garip ses çıkmıyor yani fanlar takılsaydı sürtseydi fanlar %100 hızdayken ses çıkardı bence. sadece oyunda ultraya çıkardığımda oluyor. normal pcde oyunsuz takılırken bu ses yok. tüm parçalar sıfır, anlayamadım. acaba coil whine'ın ileri seviye hali olabilir mi bu? ileride ultra değil de normal ayarlarda da ses çıkarsa gerçekten çekilecek çile değil. iade etsem uğraştıracak gibi duruyor taksit iptali, yeniden taksitle sipariş ve
yenisinin gelmesi vs. bilemedim çok karışık kafam

KS

ryzen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Direk satıcıyla görüşün, videoyu vs paylaşın. Pek normal bir ses değil bu.
ustam satıcı pazaryeri direkt resmi olarak kendisi satıyordu

hocam ekran kartı bu sesi çıkartırken çok hafif sağ tarafından ittirdim düzeldi ses geri elimi çektim ses devam etti hayret bir şey ekran kartını tam oturttuğuma eminim sebebi ne acaba tam oturmasa görntü de vermezdi

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Kasada gevşek bir yer varsa titreşim kaynaklı bir ses olabilir. Arkadaki pcie slot demirleri ses yapabilir

KS

ryzen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasada gevşek bir yer varsa titreşim kaynaklı bir ses olabilir. Arkadaki pcie slot demirleri ses yapabilir
tamamıyla sıkı bağladık hocam vidaları, acaba iade etmeli miyiz ekran kartını? hafif ittirince sesin kesilmesi çok tuhaf geldi bana. yerine oturmasa, yerinden oynasa ekranda görüntü gider zaten normalde değil mi? oyun kapalıyken böyle bir ses yok. acaba normalde bazı kartlardaki coil whine olduğunda da böyle karta bastırınca ses kesiliyor mu? yoksa bu farklı bir şey mi coil whine değil mi?

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
tamamıyla sıkı bağladık hocam vidaları, acaba iade etmeli miyiz ekran kartını? hafif ittirince sesin kesilmesi çok tuhaf geldi bana. yerine oturmasa, yerinden oynasa ekranda görüntü gider zaten normalde değil mi? oyun kapalıyken böyle bir ses yok. acaba normalde bazı kartlardaki coil whine olduğunda da böyle karta bastırınca ses kesiliyor mu? yoksa bu farklı bir şey mi coil whine değil mi?

Böyle bir bobin sesi daha önce duymadım:) Fanlar yüksek hızda yalpalıyor olabilir, titreşim kaynaklı olabilir. Anakartın varsa ikinci pcie yuvasında veya başka bir pc de denemek lazım. Ama siz şimdiden arıza talebi oluşturun..

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Böyle bir bobin sesi daha önce duymadım:) Fanlar yüksek hızda yalpalıyor olabilir, titreşim kaynaklı olabilir. Anakartın varsa ikinci pcie yuvasında veya başka bir pc de denemek lazım. Ama siz şimdiden arıza talebi oluşturun..
Bobin değil kurulumda sıkıntı var bence. Söküp adam akıllı takılırsa sorun düzelir. yükle falan alakası yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri