RX 6700 XT Vs RTX 3070 ( 9.000 TL )

klz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi sosyaller arkadaşlar. Öncelikle farkındayım, bu kapışmanın bir kazananı yok; iki kart da farklı işlerde birbirlerinden güçlü çıkabiliyor. 3 yıldır GTX 1060 6GB kullanmış birisi olarak bu iki kart da gözümde oldukça büyük. Farkındayım, bu yılda artık 8 GB VRAM’e sahip ekran kartı almak kimisine saçma geliyor ama ben 6 GB ekran kartının VRAM’ını fulleyecek bir oyun bile oynamadım. İleride elbette 12 GB alırsam kafam rahat olur, her yıl yeni oyunlar vb. çıkıyor. RT gerektiren bir oyun oynamayacağım, zaten hikayeli oyun oynamıyorum. Fakat kartı zorlayacak birkaç oyun oynuyorum; örneğin Assetto Corsa (grafik modlu) ve BeamNG.Drive gibi oyunlar, işlemciyi de ekran kartını da zorluyor. Ek olarak, onun dışında FPS oyuncusuyum; kısacası performans benim için önemli bir değişken. Siz benim yerimde olsaydınız ne alırdınız? Bütçem kısıtlı, o yüzden RTX 3070 bulmakta zorluk çekiyorum ama 6700 XT’i elimi sallasam alabilirim. Çok fazla ilan var, üstelik istediğim fiyata.

Ek olarak hayatım da hiç AMD ekran kartı kullanmadım hep Nvidia kullandım. Nelerle karşılaşacağımı bilmiyorum.

KS

klz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
biliyorum 9 ve 11K arasında dağlar taşlar kadar fark var fakat aradaki farka değer,eğer işlemcin çok çok düşük değilse

Yok hocam aslında konuyu sabah açmıştım ama adminler sağ olsun akşama doğru onayladı :D. Bütçe 10.000 Oldu 11.000 TL'lik kartı 10.000'e pazarlık yapabilirim tabii ki ama o 3080 küçükçekmece de ben ümraniyedeyim :(

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
190
Yok hocam aslında konuyu sabah açmıştım ama adminler sağ olsun akşama doğru onayladı :D. Bütçe 10.000 Oldu 11.000 TL'lik kartı 10.000'e pazarlık yapabilirim tabii ki ama o 3080 küçükçekmece de ben ümraniyedeyim :(
hocam ben iç anadolulu olduğum için kavrayamıyorum istanbul içi ulaşımı ama 40 yılın başı pc topluyor olsam ben karşı yakaya geçerdim herhal

KS

klz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam ben iç anadolulu olduğum için kavrayamıyorum istanbul içi ulaşımı ama 40 yılın başı pc topluyor olsam ben karşı yakaya geçerdim herhal
Hocam olay karşı yakaya geçmek değil aslında oda var tabii ki. Bir istanbullu olarak istanbulu tam bilmiyorum sadece ümraniye, kadıköy, üsküdar taraflarına hakimim. Karşıya geçersem kaybolurum geri gelemem cahilim biraz bu konularda :D. Ortak yerde buluşsak adamla test yapamam kazıklanırım bir ihtimal.

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
190
Hocam olay karşı yakaya geçmek değil aslında oda var tabii ki. Bir istanbullu olarak istanbulu tam bilmiyorum sadece ümraniye, kadıköy, üsküdar taraflarına hakimim. Karşıya geçersem kaybolurum geri gelemem cahilim biraz bu konularda :D. Ortak yerde buluşsak adamla test yapamam kazıklanırım bir ihtimal.
ya işte test sonuçları isteyebilirsin ama sana kartın testleri diye attığı şey başka karta ait olup sana sorunlu 3080 vermeyeceği ne malum yapacak bir şey yok üste tükürsen bıyık alta tükürsen sakal

KS

klz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ya işte test sonuçları isteyebilirsin ama sana kartın testleri diye attığı şey başka karta ait olup sana sorunlu 3080 vermeyeceği ne malum yapacak bir şey yok üste tükürsen bıyık alta tükürsen sakal
hocam o fiyatlara aslında rx 6800 de var. Ne düşünüyorsunuz? 3080'in yerine tercih edilebilecek bir kart mıdır?

KS

klz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ya aynı para ise tabiki 3080 kayda değer fark varsa ve sorunsuz ise 6800
Oyun performansında gözlenlediğim kadarıyla 6800 ve 3080 arasında ki fps farkı 10 ila 30 arasında değişiyor. Pek bir de fark yok aslında. Tabii RTX olması RT destekleyen oyunlar da avantaj sağlıyor ama kısmet değilmiş :D

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
190
Oyun performansında gözlenlediğim kadarıyla 6800 ve 3080 arasında ki fps farkı 10 ila 30 arasında değişiyor. Pek bir de fark yok aslında. Tabii RTX olması RT destekleyen oyunlar da avantaj sağlıyor ama kısmet değilmiş :D
ağam hangisini alabiliyorsan hangisi içine siniyorsa liste yap artısına eksisine göre hangisi daha mantıklı kalıyorsan sana göre ben onu alırdım şahsen

• Sevmek
Reactions: klz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri