Yardım RX 6800 Sistem Oyunlarda Çöküyor Veya PC Yeniden Başlatılıyor

weekend

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam arkadaşlar, yüksek donanım isteyen oyunlar (Path of Exile-Uncharted4 vb.) 1 saat içerisinde çöküyor. Bazen de direkt PC restart atıyor kendi kendine. Sıcaklıkları vs. takip ediyorum ekran kartı 77 derece üzerine çıkmıyor oyunda. Witcher 3'te hairworksu kapattım ve Ray Tracing'i kapattım yine de 1-2 saat içerisinde atıyor oyundan. AMD ayarlarını standartta kullanıyorum oyun moduna alıp denedim o da işe yaramadı. AMD Adrenalin'e sürümü kullanıyorum ve güncellemeleride hep yapıyorum. Çoğu oyunda oluyor bu olay. 2x8 Ripjaws eklemesi yapmıştım bir ara ve o olaydan sonra sanki sık sık olmaya başladı fakat tam emin değilim. RAM eklemesi öncesinde fazla crash olmuyordu ve fazla oyunda oynamıyordum o yüzden tam emin değilim RAM ile alakalı olup olmadığından. Sistemi aşağıya yazıyorum bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Not: RAM'lerin markası farklı fakat CL18 3600 mhz hepsi

RAM: 32 GB - 2x8 tforce/2x8 ripjaws
Ekran kartı: AMD RX6800
Anakart: Prime 550 m-k
İşlemci: AMD r7 5700x
PSU: FSP Performance 750W fsp750-51aaac PSU

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Selam arkadaşlar, yüksek donanım isteyen oyunlar (Path of Exile-Uncharted4 vb.) 1 saat içerisinde çöküyor. Bazen de direkt PC restart atıyor kendi kendine. Sıcaklıkları vs. takip ediyorum ekran kartı 77 derece üzerine çıkmıyor oyunda. Witcher 3'te hairworksu kapattım ve Ray Tracing'i kapattım yine de 1-2 saat içerisinde atıyor oyundan. AMD ayarlarını standartta kullanıyorum oyun moduna alıp denedim o da işe yaramadı. AMD Adrenalin'e sürümü kullanıyorum ve güncellemeleride hep yapıyorum. Çoğu oyunda oluyor bu olay. 2x8 Ripjaws eklemesi yapmıştım bir ara ve o olaydan sonra sanki sık sık olmaya başladı fakat tam emin değilim. RAM eklemesi öncesinde fazla crash olmuyordu ve fazla oyunda oynamıyordum o yüzden tam emin değilim RAM ile alakalı olup olmadığından. Sistemi aşağıya yazıyorum bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Ramlerin frekansları farklı mı yani mesela 3600mhz 3200mhz mı yine aynı marka olması önemli çıkarıp deneyin 16gb olarak

silentflex

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
207

Amdddddd alinmaaaazzzz ekran kartı olaraaaakkk rx6800 alicagina 4060 Ti alsaydın keşke

NakreS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Tüm sistemi güncel tutmadığın sürece reset atar mavi ekran gelir durur intel AMD aynı fark etmiyor masa üstü ve leptop da aynı sorun oldu güncelleme sonrası düzeldi

Cihat123

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Yeni sistem aldım aynı olayı yaşadım ramlerdan sanırım aldığım yere tekrar gönderdim sistemi araya bayram girdi gelmesini bekliyorum ramlar ribjavs 3600 dü

ÇorbamsıMuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni sistem aldım aynı olayı yaşadım ramlerdan sanırım aldığım yere tekrar gönderdim sistemi araya bayram girdi gelmesini bekliyorum ramlar ribjavs 3600 dü
bende rx6800 kullanıyorum sorunun bazı arkadaşlar gibi AMD alınmaz dediğine pek bakmayın sisteminiz geldiği zaman yazarsanız size ekran kartı ayarlarımı atabilirim çünkü bazı ayarlar oyunlarda sıkıntı çıkartabiliyor

UltimateGuide

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
Amdddddd alinmaaaazzzz ekran kartı olaraaaakkk rx6800 alicagina 4060 Ti alsaydın keşke
ahhahahahaahha neden alınmaz hocam arkadaşım 6800 sistem aldı mis gibi kullanıyor şu marka kötüleme olayından vazgeçin artık 4060ti dediğin kart para tuzağında başka bişey değişl 8gb vram ile seneye görücem ben rtx fanlarını en düşük ayarlara çekip öyle oyun oynayacak hale geliceksiniz :D vramdan patlamaya başlamanız yakın ve hale insanlara amd almayın diyorsunuz 3070ti ekran kartı alan arkadaşım lcd ekranı 3günde bozuldu neden yazılımı hiç gelişmemiş kartta coil whine var ama işinize gelmiyor bunları söylemek daha pahalıya daha düşük performans almaya devam yaızlım sorunları düzelir fizksel sorunlar düzelmez bilginiz olsun :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri