Yardım RX 7900 XT Vs RTX 4070 Super

Buğra Sümertekin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhabalar, yeni sistemime bir ekran kartı arayışı içindeyim fakat karar veremedim. Yeni ekran kartlarını bekle diyecek arkadaşlar için: rtx 5070 kartlara 40k (tahminen o civarda çıkacaklar) verebilecek bir bütçem yok, şuanki bütçem 30k :) İşlemcim Ryzen 7 9700x.

https://www.sinerji.gen.tr/sapphire...apor-x-20gb-gddr6-320-bit-ekran-karti-p-44785

https://www.gaming.gen.tr/urun/4817...er-oc-12gb-gddr6x-192-bit-dlss-3-ekran-karti/

Monitörüm 2k 240hz ve bilgisayarımı okul ve oyun için kullanıyorum, tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Merhabalar, yeni sistemime bir ekran kartı arayışı içindeyim fakat karar veremedim. Yeni ekran kartlarını bekle diyecek arkadaşlar için: rtx 5070 kartlara 40k (tahminen o civarda çıkacaklar) verebilecek bir bütçem yok, şuanki bütçem 30k :) İşlemcim Ryzen 7 9700x.

https://www.sinerji.gen.tr/sapphire...apor-x-20gb-gddr6-320-bit-ekran-karti-p-44785

https://www.gaming.gen.tr/urun/4817...er-oc-12gb-gddr6x-192-bit-dlss-3-ekran-karti/

Monitörüm 2k 240hz ve bilgisayarımı okul ve oyun için kullanıyorum, tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler
Tamamen kendi tercihin. Ben olsam nvidia alırdım ama amd daha güçlü

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
194
7900XT önceliğim olur daha uygun modelleri var ama sen biraz daha yüksek fiyatlı modeli seçmişsin
31k ya kadar çıkmışsın
35k ya çıkarsan 4070 ti super ürününü öneririm
ödemeyi iyzico ile yaparsan (daha önce bu yöntemi kullanmadı isen)
1000 tl de para iadesi gelir 34k ya gelir sistem

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
7900XT önceliğim olur daha uygun modelleri var ama sen biraz daha yüksek fiyatlı modeli seçmişsin
31k ya kadar çıkmışsın

Sistemi var zaten ekran karti upgradesi yapicak galiba

KS

Buğra Sümertekin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
31k ya kadar çıkmışsın

Pahalı bir model seçtiğim doğrudur almışken en iyi halini almak istedim.

Ayrıca Galax markasını almaktan kaçınmamı söyledi bazı arkadaşlar başka forumlarda fakat ben galaxı çok iyi bir gpu üreticisi olarak biliyorum, yinede nihayetinde sizin yorumunuzuda duymak isterim.

Birde son olarak rx7900 amazonda vade farksız 6 taksitle alabiliyorum fakat ti superde böyle bir şansım yok sanırım :(

Sistemi var zaten ekran karti upgradesi yapicak galiba
sistemi yeni dizdim ekran kartını sıfırdan alıyorum, şuanda apu olarak kullanmaktayım

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Ayın Üyesi
Tepki
194
Pahalı bir model seçtiğim doğrudur almışken en iyi halini almak istedim.

Ayrıca Galax markasını almaktan kaçınmamı söyledi bazı arkadaşlar başka forumlarda fakat ben galaxı çok iyi bir gpu üreticisi olarak biliyorum, yinede nihayetinde sizin yorumunuzuda duymak isterim.

Birde son olarak rx7900 amazonda vade farksız 6 taksitle alabiliyorum fakat ti superde böyle bir şansım yok sanırım :(

sistemi yeni dizdim ekran kartını sıfırdan alıyorum, şuanda apu olarak kullanmaktayım
iki hatayı da söyleyeyim
almışken en iyisi olsun diye en pahalı model almak ne kadar mantıklı tartışılır
almak istediğin ürün o parayı haketmiyor filan demiyorum
mantığı eleştiriyorum

ikinci hatayı da
galax alma
neden alma mesela ne sorunu varmış (demek değildir ki her ürünü de alınır )

bu ülkede malesef eleştiriler hep kulaktan dolma bilgiler ile ilerliyor

amd işlemci alma cayır cayır yanıyor

7000 serisi amd ekran kartı beğenen birine amd ekran akrtı alma watman hatasından geçilmiyor

senelerce bir tarafımızı yırtıp amd işlemci alın fiyat performans olarak iyi seçim ayrıca soket ömrü uzun dediğimiz ama sözümüzü geçiremediğimiz adamlar şu an am4 soket te yolun sonuna gelindiğinde amd al soket ömrü uzun diye am4 işlemci tavsiyesi veriyor

araştırma yok
kulaktan dolma bilgi

ekran kartı özeline gelirsek

ülkemizde bir çok ürün haddinden fazla pahalıya satılıyor ama
perakende de en çok fahiş fiyat ekran kartında var malesef
bu yüzden zaten pahalıya alıyorken bir de tepe modellere fahiş fiyat vermek yerine
o modelin kalitesine yakın daha orta seviye bir ürün almayı fiyat performans için daha mantıklı buluyorum

ama herkesin bütçesi tercihi farklı tabi
yine de varsa bütçe düşün derim o ürünü

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri