Öneri RX 9060Xt Vs RTX 5060Ti Vs 5070

emirhanfeel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
2K monitörde hangi ekran kartı tercih edilmeli? Yüksek ihtimalle 5070 tercih edeceğim ancak 12 GB VRAM sıkıntı çıkarır mı? Bütçem 45K max 48'e falan çıkabilirim. Öneri varsa alabilirim.
Monitör olarak Samsung G65B düşünüyorum. Kasayı bilmiyorum ama haftaya PC Hocası 5070'li sistem çıkacağını söyledi, onu bekliyorum. Ne yapmalıyım sizce?

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
2K monitörde hangi ekran kartı tercih edilmeli? Yüksek ihtimalle 5070 tercih edeceğim ancak 12 GB VRAM sıkıntı çıkarır mı? Bütçem 45K max 48'e falan çıkabilirim. Öneri varsa alabilirim.
Monitör olarak Samsung G65B düşünüyorum. Kasayı bilmiyorum ama haftaya PC Hocası 5070'li sistem çıkacağını söyledi, onu bekliyorum. Ne yapmalıyım sizce?
Hocam selamlar, sadece oyun oynuyorsanız 9070 xt öneririm fakat bence fiyatı biraz yüksek. Eğer oyun dışında da ekran kartı özelinde işiniz varsa ne ile ilgilendiğinizi söylerseniz iyi olur. 9070 xt'nin bazı durumlarda işinizi görmemesi açısından yönlendirebilirim.

5070 için 12 gb vram tamamen saçmalık. Ama 2k monitör üstüne çıkmam, 5 yıl sonra gelen oyunlarda ultra yerine yüksek ayarlarda oynayabilirim derseniz yine sıkıntı yok. Ama sırf nvidia olsun diye 10 bin lira ekstra 16 gb vram olsun diye verilmez. O durumda 9070 xt öneririm.

Monitör nasıldır pek bilmiyorum ama VA panel almanızı önermem. Öğrenciyseniz indirim varsa çok avantajlıysa belki düşünülebilir. Ama IPS monitör her türlü VA'dan daha kaliteli görüntü sunar. Özellikle 2k monitörde görüntünün güzel olmasını beklersiniz. Şunları benzer fiyattan alternatif olarak önerebilirim:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri