rx6700 kartımın değerleri normal mi

usainbolt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
1667563473201.png

arkadaslar ekte göründüğü gibi değerlerim tdp değerine takıldım sitesinde 175w yazıyor ama ben ne testte nede oyunlarda 138w üstünü görmedim normal mi bide plague tale oyununda high ayarlar 60fpsi ucu ucuna kurtarıyor oyunda mı sıkıntı yoksa bende mi anlayamadım yardımcı olursanız mutlu olurum (kart xfx 6700 düz modeli bu arada)

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Ekli dosyayı görüntüle 10748
arkadaslar ekte göründüğü gibi değerlerim tdp değerine takıldım sitesinde 175w yazıyor ama ben ne testte nede oyunlarda 138w üstünü görmedim normal mi bide plague tale oyununda high ayarlar 60fpsi ucu ucuna kurtarıyor oyunda mı sıkıntı yoksa bende mi anlayamadım yardımcı olursanız mutlu olurum (kart xfx 6700 düz modeli bu arada)
Dikey eşitleme açık olabilir mi oyunda ? Kartın driveri WHQL sürüm mü? Sistem bilgilerinizi tam paylaşır mısınız ?

KS

usainbolt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Dikey eşitleme açık olabilir mi oyunda ? Kartın driveri WHQL sürüm mü? Sistem bilgilerinizi tam paylaşır mısınız ?
22.8.2 sürümü dikey eşitlemeyi kapatıp baktım ucu ucuna kurtarıyor fps
ryzen 5 5600
msi a520m
2x8 goodram
wdgreen 480gb ssd
2tb wd hdd
fps 650w psu

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Değerler dediğiniz gibi garip. Besleme konusunda problem olduğunu zannetmiyorum. Oyun orjinal değilse bundan kaynaklı olma ihtimali var. Arkada sistemi sömüren uygulama var mı görev yöneticisinden kontrol eder misin ? Driverı Ddu ile kaldırıp WHQL sürüm kur.

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Hayır kartta bir sorun yok. Görseldeki oyun optimizasyon sorunlu malesef.

KS

usainbolt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Değerler dediğiniz gibi garip. Besleme konusunda problem olduğunu zannetmiyorum. Oyun orjinal değilse bundan kaynaklı olma ihtimali var. Arkada sistemi sömüren uygulama var mı görev yöneticisinden kontrol eder misin ? Driverı Ddu ile kaldırıp WHQL sürüm kur.
gamepass ile yükledim oyunu arkadada herhangi bir şey açık değildi sürücüyü kaldırıp yenisini kurmayı deniyicem sağol

Hayır kartta bir sorun yok. Görseldeki oyun optimizasyon sorunlu malesef.
tdp değeri için ne diyorsunuz

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
gamepass ile yükledim oyunu arkadada herhangi bir şey açık değildi sürücüyü kaldırıp yenisini kurmayı deniyicem sağol

tdp değeri için ne diyorsunuz
TDP değeride bana normal gibi geldi kart gerekmedikçe 175W'ın tamamını kullanmaz zaten. Ama siz gene de @BilgisayarcıGenç hocamızın dediği gibi sürücüyü yeniden yükleyin ve tekrar deneyin.
Ben kartta bir problem olduğunu düşünmüyorum.

KS

usainbolt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
1667569212726.png

abe 22.5.2 kurdum bir şey değişmedi sanki ya tdp değerinin bu kadar düşük olmasına hala anlam veremedim test vs yaptığımda bile aynı sonuç

Streaker

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
132
Hangi oyunda bu değerleri gördünüz?

Yani eğer çok ağır bir oyun değilse Bence bir sıkıntı yok gibi bunda yani Battlefield falan olsa Tamam Hadi bir anormallik var zaten Battlefield 5'te 130 watt kullanmaz 170 watt kullanır 130 watt'la takılı kalırsa zaten FPS düşüşleri donmalar takılmalar vesaire olur Ama ben bunu da göremedim Çünkü ekran kartınız %99 Yani tamamen kullanılıyor bu oyunda

KS

usainbolt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hangi oyunda bu değerleri gördünüz?

Yani eğer çok ağır bir oyun değilse Bence bir sıkıntı yok gibi bunda yani Battlefield falan olsa Tamam Hadi bir anormallik var zaten Battlefield 5'te 130 watt kullanmaz 170 watt kullanır 130 watt'la takılı kalırsa zaten FPS düşüşleri donmalar takılmalar vesaire olur Ama ben bunu da göremedim Çünkü ekran kartınız %99 Yani tamamen kullanılıyor bu oyunda
ağır bi oyun aslında kullanması lazım işte o yüzden soruyorum donma vs cok yaşamıyorum da oyun ismi plague tale requiem

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,460
https://www.amd.com/en/support/grap.../amd-radeon-rx-6700-series/amd-radeon-rx-6700 burdan 22.Q3 sürümü kurup denermisiniz şuan en güncel driver bu.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Cpu kullanımın hep düşük mü ? 2 ssde de çok düşük görünüyor. Hep böyle mi ?

Streaker

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
132
yaptım bir şey değişmedi
O zaman FPS sabitlenmiş olabilir ya da dikey eşitlemeyi açık bırakmış olabilirsiniz Eğer onları kapatırsanız fps'iniz artabilir ve ekran kartı bütün gücü çekmeye başlayabilir

Cpu kullanımın hep düşük mü ? 2 ssde de çok düşük görünüyor. Hep böyle mi ?
Zaten Bu oyun genelde grafik ağırlıklı O yüzden ekran kartını tam kullanıp işlemciyi de en fazla %80 oranında kullanılır

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri