RX6700xt Ekran Kartı Hatası

Malkom-x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Merhaba arkadaşlar. Bir haftadır ara ara oyun oynarken pc çalıştığı halde monitör kararıyor ve ekrana "video sinyali yok" yazısı geliyor. Pc'yi tekrar açıp Aygıt Yöneticisi'ne girdiğimde resimde görüldüğü gibi rx6700xt ekran kartının hata verdiği görülüyor ve AMD Software:Adrenalin Edition Programına da giriş yapılamıyor. Ekran kartının güncel sürücüsünü tekrar yüklediğimde sorun çözülüyor. Ancak kaç defa denediysem aynı sorunla tekrar karşılaştım.
Not:Kasada herhangi bir uyarı ışığı yanmıyor çalışması normal.
Sıcaklık sorunu vs yok.

Ekli dosyalar

• 20221030_231243.jpg
    20221030_231243.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
AMD için kronik sorunlardan bu.

WHQL sürümlerinden birini kurarak denediniz mi?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Mutlunun da belirttiği üzere WHQL sürüm daha sorunsuz oluyor. Biraz deneyimleyin sorun devam ederse tekrar belirtin bizlere.

ahmetoz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
İşte bu yüzden AMD fobim var insanı bezdiriyor bu sorunlar

KS

Malkom-x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Mutlunun da belirttiği üzere WHQL sürüm daha sorunsuz oluyor. Biraz deneyimleyin sorun devam ederse tekrar belirtin bizlere.
WHQL sürüm ile de aynı şeyi tekrarladı maalesef. Hiç bir şey yapmadan bilgisayarı yeniden başlatıp ekran kartı sürücüsünü tekrar yükleyince sorun çözülüyor. Sizinde dediğiniz gibi yazılım kaynaklı bir sorun galiba?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
2 farklı sürümde denenmesine rağmen bu problem sürüyorsa kartta bir sıkıntı var gibi duruyor. Sorunun sebebi çeşitlendirilebilir : Windows sürümü kaynaklı olabilir, veya virüssel bir problem de olabilir. Dilerseniz garantiye göndermeyi tercih edin.

KS

Malkom-x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
2 farklı sürümde denenmesine rağmen bu problem sürüyorsa kartta bir sıkıntı var gibi duruyor. Sorunun sebebi çeşitlendirilebilir : Windows sürümü kaynaklı olabilir, veya virüssel bir problem de olabilir. Dilerseniz garantiye göndermeyi tercih edin.
Kartı yaklaşık 1 ay önce farklı bur sorundan garantiye gönderdim yapılan testler de kartın birşeyi yok ve 2k çözünürlükte 10 saat oyun oynadık sorun çıkmadı dedi Asus.
windows 11 tam oturmadı ondan kaynaklı da olabilir.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Kartı yaklaşık 1 ay önce farklı bur sorundan garantiye gönderdim yapılan testler de kartın birşeyi yok ve 2k çözünürlükte 10 saat oyun oynadık sorun çıkmadı dedi Asus.
windows 11 tam oturmadı ondan kaynaklı da olabilir.
Asusun cevabı biraz garip geldi bana :D Windows 11 bazlı da olabilir sorun dediğiniz gibi. Çok problem yaratıyorsa yedek alıp Win 10 Home deneyebilirsiniz.

KS

Malkom-x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Asusun cevabı biraz garip geldi bana :D Windows 11 bazlı da olabilir sorun dediğiniz gibi. Çok problem yaratıyorsa yedek alıp Win 10 Home deneyebilirsiniz.
Asus dediğime bakma uydurduk bir teknik servis ile çalışıyorlar:) Bana da güven vermedi ama el mahkum. AMD çok sorun çıkarırsa bunu seneye satar Nvidia alırım olmadı. İlk defa amd ekran kartı kullanıyorum daha önce nvidia kullandım sürücü falan uğraştığımı hatırlamıyorum.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Asus dediğime bakma uydurduk bir teknik servis ile çalışıyorlar:) Bana da güven vermedi ama el mahkum. AMD çok sorun çıkarırsa bunu seneye satar Nvidia alırım olmadı. İlk defa amd ekran kartı kullanıyorum daha önce nvidia kullandım sürücü falan uğraştığımı hatırlamıyorum.
AMD Driver ve stabilite sorununu çözse Nvidia' dan ciddi bir pazar payı kapıcak aslında ama beceremiyorlar maalesef.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri