Ryzen 5 2600 - B450M Pro M2 - 5500 XT CPU Debug Led Hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

smtzngn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
AMD Ryzen 5 2600 İşlemci
+ MSI B450M Pro Anakart
+ Crucial Ballistix 2 X 8 GB 3000mhz DDR4 ram
+ Sapphire 4 GB AMD Radeon RX5500XT Ekran Kartı (GTX 1650 Super 'den bir tık daha iyidir)
+ 480GB Crucial SSD
+ 128 GB Adata M.2 nvme SSD (normal ssd'den 4 kat daha hızlı, win 10 pro yüklü)
+ Cooler Master Elite 600W Aktif PFC Güç kaynağı

Merhaba, sistem özelliklerim yukarıdaki gibidir. Sistemimde saatlerce csgo, rdr2, volarant gibi oyunlar oynuyorum herhangi bir problem çıkmıyor. Oyun arkasında youtube açarsam video başlayınca ekran gidiyor bir süre sonra mausedeki elektrik vs. gidiyor ama bilgisayarımın fanları dönmeye devam ediyor. Cpu debug led yanıyor sürekli. 

Denediğim çözümler ; 
Ram değiştirdim sorun çözülmedi.
Power değiştirdim sorun çözülmedi.
Bios güncelledim.  
Farklı bir ekran kartı taktım görüntü alamadım ama söktüğüm bilgisayarda çalışıyor ( çok garip bi durum oldu ) 

Böyle bir sistemde tüm grafikleri low profile de oynamama rağmen dust2 haritasında fps bazen 120 'lere kadar düşüyor. Daha önce hiç böyle bir şey görmedim çok sistem geçti elime ama hiç biri bu fps'leri vermedi ki bundan kötü bilgisayarlar daha yüksek fps ile sabit oynayabiliyor. 

Bios JBAT1 pinlerini 10 sn. kadar temas ettirerek bios reset denedim maalesef bu işlem sonrasında BOOT Debug led yanmaya başladı ve reset atmazsam bilgisayar açılmadı. Biosun resetlendiğine dair de herhangi bir uyarı almadım.  

Kafayı yemek üzereyim yardımınıza ihtiyacım var..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemcinizde yada anakartınızda arıza olabilir. İşlemciniz 1080p de oyun performansı iyi bir işlemci değil performans kaybını buna yıkabiliriz ama CPU DEBUG LED sorunu varsa genelde işlemci arızası veya anakart arızası çıkar.

KS

smtzngn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemimin tamamı vatan garantili lakin inanmıyorum sorunu çözüp göndereceklerine :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Siz yine de sistemi komple götürün sistemi kontrol etsinler. Böyle bir arıza LED uyarısının ve yaşadığınız sorunun denediğiniz çözüm yöntemleri ile bir sonuç vermemesi normal değil.

KS

smtzngn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyun oynarken sorun olmamasını anlamıyorum. Video açtığımda neden bu şekilde olur acaba sonuç olarak oynadığım oyunlarda sistemi zorluyor yeterince. Haksız mıyım hocam?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kullanılan güç, çekirdek ve frekanslara bağlı sorun yaşıyorsunuzdur. Oyunlarda genelde tek çekirdek kullanırsınız ve az güç tüketirsiniz.

KS

smtzngn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
peki hocam, stress test yapıyorum cpu-z ile dakikalarca kapatmıyorum ama yine sorun yaşamıyorum? bu duruma yorumunuz ne olur?

KS

smtzngn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
N1cNuc.png

hocam bu testi de yaptım AIDA64 ile 4.5 dakika kadar öncesi de var ama bunu baz alalım herhangi bir kapanma cpu debug vs. almadım.

OCCT ile cpu crached hatası alıyorum direk 3 sn. 'de ne yapmalı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
AIDA ile sorun olmadıysa problem yok demektir ama yine de düşük frekanslarda sorun yaşıyor olabilirsiniz. Zaten denediğiniz çözümlerden başka önerim yok bu kadar şeyi kontrol etmeniz biraz anlamsız kaçıyor yani. Siz servis yolunu deneyin.

KS

smtzngn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OCCT 7.0.1 versiyonu ile de 30 dakika kadar test yaptım herhangi bir problem çıkmadı. 

OCCT 8.0.1 versiyonunda ise 3 saniyede CPU crasched hatası aldım lakin o programdan kaynaklı problemmiş sanırım.

KS

smtzngn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Büyük ihtimalle yazılımdan. Siz dediğim gibi servis yolunu deneyin.

Hocam peki şöyle de bir problem var bilgisayarımda söylediğim gibi 5500 XT var sorunun ekran kartından olduğunu düşündüm ve RX 570 ve RX 470 ekran kartlarını taktım ama ikisinde de görüntü alamadım. Hem PCI express slotuna tam oturduğundan eminim hemde güç kablosunu taktığıma eminim. Bu konuda ne söyleyebilirsiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Görüntü olmaması pek çok şeyden olabilir. Anakart, RAM, İşlemci sorunları başta olmak üzere anakart BIOS sorunları ve güç kaynağı sorunları olabilir.

KS

smtzngn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Görüntü olmaması pek çok şeyden olabilir. Anakart, RAM, İşlemci sorunları başta olmak üzere anakart BIOS sorunları ve güç kaynağı sorunları olabilir.

5500XT görüntü veriyor ama sadece farklı model ekran kartları görüntü vermiyor şuan.

KS

smtzngn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

hocam benim ekran kartım farklı bir bilgisayarda görüntü vermiyor ama benim bilgisayarıma takınca veriyor.

benim bilgisayarıma farklı ekran kartı taktım görüntü vermiyor ? iki kart denedim ikisi de vermedi bu normal mi?  :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Normal değil, :D

PSU yani güç arızası olabilir diyeceğim aklıma başka bir şey gelmiyor. Aslında anakart BIOS sorunu olabilir BIOS güncellemsi varsa bir yapın yoksa BIOS 'u bir sıfırlayıp deneyin.

KS

smtzngn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam şimdi aynen şöyle oldu, normal şartlarda bir süre oyun oynadıktan sonra oyunu alta alıp youtube video açıp oyuna döndüğüm de ekran bir süre donup sonra görüntü kesiliyordu ve ez debug cpu led yanıyordu.

Ama şimdi şöyle oldu, görüntü gitti ama şöyle bir hata ile beraber görüntü geri geldi ; 

NfKQzU.png

ve 1 dk sonra görüntü gitti ez debug cpu verdi :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakart çipset yada BIOS sorunu var gibi geldi bana sürücü odaklıda olabilir ama net sorunu anlamak için ya uzun saatler uğraşacaksın yada anakartı veya tüm sistemi servise vereceksin.

Windows 'u sıfırla yada format at. Daha sonra BIOS güncellemesi varsa yap yoksa BIOS 'u sıfırla ve tek bellek ile çalıştır sistemi. İşe yaramazsa servislik durum.

KS

smtzngn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart çipset yada BIOS sorunu var gibi geldi bana sürücü odaklıda olabilir ama net sorunu anlamak için ya uzun saatler uğraşacaksın yada anakartı veya tüm sistemi servise vereceksin.

Windows 'u sıfırla yada format at. Daha sonra BIOS güncellemesi varsa yap yoksa BIOS 'u sıfırla ve tek bellek ile çalıştır sistemi. İşe yaramazsa servislik durum.

Yardımcı olabileceğini düşündüğüm için yazıyorum hocam. 

Sorumu çözdüm şu şekilde, her donanımı tek tek denedim hatta işlemcimi söktüm pinlerde yamukluk vs. mi oldu diye o ara elimden düşürdüm 220 ₺ de tamir ücreti verdim pinler eğildi kırıldı felan :D 

Ekran kartımın güç kablosu 8 pinli tek kablodan geliyor bunu uzun araştırmalarım sonucu 2 güç kablosundan 8 pine güç alarak yapmamı söylediler ve şu aparattan aldım ve sorunum çözüldü. 

10958960099378.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri