işlemcim çok fazla ısınıyor boştayken 40 derece chrome da bi sekme açtığımda 55 dereceye kadar çıkıyor undervolt konusunda yardım edebilir misiniz ?
Androeat' Alıntı:Bence undervolttan önce yapman gerekenler soğutucunun doğru takılmış olup olmadığını kontrol etmen ve macun değiştirmen olur. Ryzen stok soğutucular iki türlü de anakarta oturabiliyor AMD logosunun egzoz fanına doğru dönük olması gerekir. Macun değiştirirken de kaliteli bir macuna almalısın:
Piyasada daha ucuza satan yerler var fakat çakması çok fazla. O yüzden güvenilir bir yerden almakta fayda var.
Undervolt konusuna gelirsek son çare olarak deneyebilirsin. Daha önce yapmadıysan bulaşmanı önermem fakat temel olarak anakarttan işlemci voltajını düşürerek stres testinde bilgisayarın kapanmayacak durumda bırakmalısın. Stres testi için OCCT ve prime95; performans değişimini gözlemlemek için de Cinebench R23 kullanabilirsin.
Not: Undervolt yaparken başınıza gelebilecek herhangi bir sıkıntıdan ve arızadan şahsım ve forum sorumlu değildir. Sorumluluk tamamen size aittir.
Androeat' Alıntı:Bence undervolttan önce yapman gerekenler soğutucunun doğru takılmış olup olmadığını kontrol etmen ve macun değiştirmen olur. Ryzen stok soğutucular iki türlü de anakarta oturabiliyor AMD logosunun egzoz fanına doğru dönük olması gerekir. Macun değiştirirken de kaliteli bir macuna almalısın:
Piyasada daha ucuza satan yerler var fakat çakması çok fazla. O yüzden güvenilir bir yerden almakta fayda var.
Undervolt konusuna gelirsek son çare olarak deneyebilirsin. Daha önce yapmadıysan bulaşmanı önermem fakat temel olarak anakarttan işlemci voltajını düşürerek stres testinde bilgisayarın kapanmayacak durumda bırakmalısın. Stres testi için OCCT ve prime95; performans değişimini gözlemlemek için de Cinebench R23 kullanabilirsin.
Not: Undervolt yaparken başınıza gelebilecek herhangi bir sıkıntıdan ve arızadan şahsım ve forum sorumlu değildir. Sorumluluk tamamen size aittir.
Berkant57' Alıntı:hocam amd stok fandan bugün aldığım snowman t6 ya geçtim, stok fanla 64dereceyi gördüm, snowman ile 50dereceyi gördüm ama belirttiğiniz gibi amd logosu yukarı bakıyordu bunun da etkisi var mıdır yoksa aradaki fark snowman t6 nın olması gereken farkı mıdır ?
Androeat' Alıntı:Berkant57' Alıntı:hocam amd stok fandan bugün aldığım snowman t6 ya geçtim, stok fanla 64dereceyi gördüm, snowman ile 50dereceyi gördüm ama belirttiğiniz gibi amd logosu yukarı bakıyordu bunun da etkisi var mıdır yoksa aradaki fark snowman t6 nın olması gereken farkı mıdır ?
İşlemciden işlemciye değişir fakat ryzen 5 3600 için konuşuyorsak bildiğim kadarıyla snowman t6 ultra boştayken max 50 derece civarını görüyor. Stok soğutucuyla 60 derece civarı. Kasanızın hava akışının buna etkisi de farkedibilir ama benim tahminim 4 derce yanlış takmanın 10 derece t6'nın farkı. Ayrıca wraith stealth için konuşuyorsak amd logosunun yukarı bakamıyor olması lazım, garip.