RYZEN 5 3600 UNDERVOLT

wmrely

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
işlemcim çok fazla ısınıyor boştayken 40 derece chrome da bi sekme açtığımda 55 dereceye kadar çıkıyor undervolt konusunda yardım edebilir misiniz ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: RYZEN 5 3600 UNDERVOLT

Bence undervolttan önce yapman gerekenler soğutucunun doğru takılmış olup olmadığını kontrol etmen ve macun değiştirmen olur. Ryzen stok soğutucular iki türlü de anakarta oturabiliyor AMD logosunun egzoz fanına doğru dönük olması gerekir. Macun değiştirirken de kaliteli bir macuna almalısın:
Piyasada daha ucuza satan yerler var fakat çakması çok fazla. O yüzden güvenilir bir yerden almakta fayda var.

Undervolt konusuna gelirsek son çare olarak deneyebilirsin. Daha önce yapmadıysan bulaşmanı önermem fakat temel olarak anakarttan işlemci voltajını düşürerek stres testinde bilgisayarın kapanmayacak durumda bırakmalısın. Stres testi için OCCT ve prime95; performans değişimini gözlemlemek için de Cinebench R23 kullanabilirsin.

Not: Undervolt yaparken başınıza gelebilecek herhangi bir sıkıntıdan ve arızadan şahsım ve forum sorumlu değildir. Sorumluluk tamamen size aittir.

KS

wmrely

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
RE: Cvp: RYZEN 5 3600 UNDERVOLT

Androeat' Alıntı:
Bence undervolttan önce yapman gerekenler soğutucunun doğru takılmış olup olmadığını kontrol etmen ve macun değiştirmen olur. Ryzen stok soğutucular iki türlü de anakarta oturabiliyor AMD logosunun egzoz fanına doğru dönük olması gerekir. Macun değiştirirken de kaliteli bir macuna almalısın:
Piyasada daha ucuza satan yerler var fakat çakması çok fazla. O yüzden güvenilir bir yerden almakta fayda var.

Undervolt konusuna gelirsek son çare olarak deneyebilirsin. Daha önce yapmadıysan bulaşmanı önermem fakat temel olarak anakarttan işlemci voltajını düşürerek stres testinde bilgisayarın kapanmayacak durumda bırakmalısın. Stres testi için OCCT ve prime95; performans değişimini gözlemlemek için de Cinebench R23 kullanabilirsin.

Not: Undervolt yaparken başınıza gelebilecek herhangi bir sıkıntıdan ve arızadan şahsım ve forum sorumlu değildir. Sorumluluk tamamen size aittir.

writh Prism taktım dün ve MX4 macununu kullandım.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,371
Cvp: RYZEN 5 3600 UNDERVOLT

Undervolt riskli bir işlem. Tek tek CPU voltajlarını stabil hale getirene kadar ayar çekmeniz gerekiyor. Hiç yapmadıysanız, bence kurcalamayın.

Ancak sıcaklık düşürmek istiyorsanız %5 bir performans kaybı ile sıcaklığınızı 15-20 derece düşürebileceğiniz AMD Core Performance Boost özelliği var. Bunu kapattığınızda farkı göreceksiniz.

Kapatmak için;

- BIOS'a giriş yapın.
- Advanced Mod sekmesine giriş yapın.
- Ardından Advanced sekmesinin hemen altında AMD CBS var girdiğinizde Core Performance Boost göreceksiniz. Onu Enabled seçeneğinden Disabled yapın. F10 + Enter yaparak kaydedip çıkın. Sonra testleri tekrar deneyin farkı göreceksiniz.

Berkant57

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
15

Androeat' Alıntı:

hocam amd stok fandan bugün aldığım snowman t6 ya geçtim, stok fanla 64dereceyi gördüm, snowman ile 50dereceyi gördüm ama belirttiğiniz gibi amd logosu yukarı bakıyordu bunun da etkisi var mıdır yoksa aradaki fark snowman t6 nın olması gereken farkı mıdır ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

Berkant57' Alıntı:
hocam amd stok fandan bugün aldığım snowman t6 ya geçtim, stok fanla 64dereceyi gördüm, snowman ile 50dereceyi gördüm ama belirttiğiniz gibi amd logosu yukarı bakıyordu bunun da etkisi var mıdır yoksa aradaki fark snowman t6 nın olması gereken farkı mıdır ?

İşlemciden işlemciye değişir fakat ryzen 5 3600 için konuşuyorsak bildiğim kadarıyla snowman t6 ultra boştayken max 50 derece civarını görüyor. Stok soğutucuyla 60 derece civarı. Kasanızın hava akışının buna etkisi de farkedibilir ama benim tahminim 4 derce yanlış takmanın 10 derece t6'nın farkı. Ayrıca wraith stealth için konuşuyorsak amd logosunun yukarı bakamıyor olması lazım, garip.

Berkant57

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
15

Androeat' Alıntı:
Berkant57' Alıntı:

İşlemciden işlemciye değişir fakat ryzen 5 3600 için konuşuyorsak bildiğim kadarıyla snowman t6 ultra boştayken max 50 derece civarını görüyor. Stok soğutucuyla 60 derece civarı. Kasanızın hava akışının buna etkisi de farkedibilir ama benim tahminim 4 derce yanlış takmanın 10 derece t6'nın farkı. Ayrıca wraith stealth için konuşuyorsak amd logosunun yukarı bakamıyor olması lazım, garip.

birazcık da zorla takmış gibiydim zaten sonradan farkettim durumu şuan snowman ile memnunum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri