Öneri Ryzen 7 5700X3D İci̇n Öneri̇

QuitO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
RYZEN 7 5700X3D
Ekran Kartı
Gtx 1660
Merhaba daha bugun 5700x3D sipariş ettim.. Ekran kartı önerisi icin burdayım
1080P oyun oynuyorum.
600w Power kullanıyorum..
Ekran kartı tavsiyesi alabilirmiyim ?
Birde B450 anakart kullanmaktayım.. anakartı da yükseltmem gerekirmi ?
(Öneri ve Fikirleriniz İcin) Simdi den teşekkürler..

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
574
Anakartınızın tam modelini yazarsanız işlemci beslemesinde yeterli olup olmadığına bakabiliriz.
Ayrıca oyun odaklı kullanacaksanız (5700X3D olduğuna göre oyun amaçlı diye düşünüyorum) SSD desteği konusunda da anakart modelinin önemi olur. Tam modeli yazarsanız değişmeye gerek olup olmadığına yönelik yorum yapabilirim.

Ekran kartı olarak 4060ti, 4070, 4070Super'e kadar takabilirsiniz 1080P için.
2K monitör kullanıyorsanız 4080 bile takabilirsiniz ancak o zaman PSU da değiştirmeniz gerekir. Bütçenize göre tercihiniz önemli olur o noktada.

KS

QuitO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakartınızın tam modelini yazarsanız işlemci beslemesinde yeterli olup olmadığına bakabiliriz.
Ayrıca oyun odaklı kullanacaksanız (5700X3D olduğuna göre oyun amaçlı diye düşünüyorum) SSD desteği konusunda da anakart modelinin önemi olur. Tam modeli yazarsanız değişmeye gerek olup olmadığına yönelik yorum yapabilirim.

Ekran kartı olarak 4060ti, 4070, 4070Super'e kadar takabilirsiniz 1080P için.
2K monitör kullanıyorsanız 4080 bile takabilirsiniz ancak o zaman PSU da değiştirmeniz gerekir. Bütçenize göre tercihiniz önemli ol
Cevap icin teşekkür ederim.

anakartım: gigabyte b450M s2h
power yüzünden cok yüksek kartlara cıkamıyorum.. power ı da deiştirmek istemiyorum acıkcası bir giriştimmi herseyi deiştirmek zorunda kalıyoruz..
3060ti yada 2080 gibi kartlarla uyumlu olurmu acaba merakım bu..

tekrar teşekkürler cevap icin..
iyi günler

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
574
Cevap icin teşekkür ederim.

anakartım: gigabyte b450M s2h
power yüzünden cok yüksek kartlara cıkamıyorum.. power ı da deiştirmek istemiyorum acıkcası bir giriştimmi herseyi deiştirmek zorunda kalıyoruz..
3060ti yada 2080 gibi kartlarla uyumlu olurmu acaba merakım bu..

tekrar teşekkürler cevap icin..
iyi günler
220W güç ile çalışan tüm ekran kartlarını fazlasıyla karşılayan 600W PSU (Power Supply) var zaten elinizde. Markasını, modelini ve koruma düzeyini bilmiyorum, ayrıca ekran kartı beslemesinden kaç Amper sağlıyor bilmiyorum ama 600W olduğuna göre yeterli geliyor olmalı. Yani 4060ti, 4070 taksanız dahi PSU yeterli olur. Hangi ekran kartına bütçeniz yeterli gelir bilemiyorum. 3060ti, 3070 de takabilirsiniz. Bütçenize göre.

Anakarta gelecek olursak 5700X3D için yeterli bir anakartınız yok malesef, anakartınızın modeli giriş seviye. Çalışır mı çalışır, ancak yüke girdiğinde işlemciye veya anakart kendine sorun yaşatabilir. Hem işlemci beslemesi yetersiz hem de VRM sıcaklıkları yük altında epey yüksek çıkar. Bu yüzden anakart değişirseniz iyi olur. Bütçe belirtirseniz B550 ve VRM yönünden yeterli bir anakart önerebiliriz.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
574
Elinizdeki anakartın 4+3 fazı bulunuyor. VRM soğutması da yetersiz. 105W TDP olan 5700X3D için yetersiz anakart.
Anakartınızın sitesindeki bilgilere buradan bakabilirsiniz:

Kasanız ATX anakartlarla uyumluysa bu anakartlar işinizi görür (bütçe yazmadığınız için bu şekilde önerdim):
10+3 faz. VRM soğutması oldukça başarılı.

10+3 faz. VRM soğutması gayet iyidir.

8+2 faz. VRM soğutması yeterlidir.

Sıfır alacak bütçeniz yoksa ve temiz anakart bulursanız 2. el olarak bunlardan alabilirsiniz.

KS

QuitO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Elinizdeki anakartın 4+3 fazı bulunuyor. VRM soğutması da yetersiz. 105W TDP olan 5700X3D için yetersiz anakart.
Anakartınızın sitesindeki bilgilere buradan bakabilirsiniz:

Kasanız ATX anakartlarla uyumluysa bu anakartlar işinizi görür (bütçe yazmadığınız için bu şekilde önerdim):
10+3 faz. VRM soğutması oldukça başarılı.

10+3 faz. VRM soğutması gayet iyidir.

8+2 faz. VRM soğutması yeterlidir.

Sıfır alacak bütçeniz yoksa ve temiz anakart bulursanız 2. el olarak bunlardan alabilirsiniz.

Dostum ilgin alakan icin cok saol..
https://www.hepsiburada.com/msi-b550-a-pro-am4-ddr4-4400-oc-hdmi-dp-m-2-usb3-2-atx-anakart-p-hbv00000vsdut
bunun siparişini verdim..
Kaldı ekran kartı.. tabi ekran kartı bütcesinden kullandım :)
Onada 3060ti uydurucam gibi..
Hersey icin cok teşekkürler..

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
574

Dostum ilgin alakan icin cok saol..
https://www.hepsiburada.com/msi-b550-a-pro-am4-ddr4-4400-oc-hdmi-dp-m-2-usb3-2-atx-anakart-p-hbv00000vsdut
bunun siparişini verdim..
Kaldı ekran kartı.. tabi ekran kartı bütcesinden kullandım :)
Onada 3060ti uydurucam gibi..
Hersey icin cok teşekkürler..
Hayırlı olsun.

Flashbellek varsa şimdiden BIOS indirip hazır etmenizi öneririm. Anakartınız gelince BIOS güncellemesini yaparsınız.
Ayrıca kullandığınız SSD/HDD'de yüklü Windows varsa bile format atıp temiz kurulum yapmanızı öneririm çünkü anakart değişimi olacak. Temiz kurulum için format sırasında disk biçimlendirmesi yapmanız gerekir. Rehber videoları lazım olursa youtube üzerinde bolca var.
Windows kurulumunu tamamladıktan sonra;
* chipset driver yüklersiniz. Anakartınızın Windows ile daha uyumlu çalışmasını sağlaması için gereklidir.
* Ek olarak Ethernet ve Audio drivers da bulunuyor yine anakartın sitesinde. Windows kendiliğinden bunları yükleyebiliyor ama siz yine de anakartın sitesinden indirip yükleyin daha iyi olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri