Soru Ryzen 7 7700X Isısı Normal Mi?

monalosa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese iyi günler 3 gün önce Ryzen 7 7700x işlemcili bir bilgisayar topladım, soğutucu olarak Corsair h100 rgb kasa olarak da NZXT H510i modelini aldım. İşlemci ilk başlarda boştayken 45-71 derece arasında gidip geliyordu, OCCT stres testinde ise 5 dakika sonunda 97 dereceyi gördü, bios üzerinden 65w eco moda aldıktan sonra boşta 45 civarlarında geziyor, stres testinde ise 76 dere oluyor. Sıcaklıklar aşırı yüksek geldi bana yardımcı olursanız sevinirim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Boşta 70 dereceye hangi anda çıkıyor ? Stres testinde kapalı bir kasa ve 240mm sıvı soğutmayla 97 derece normal denilebilir çünkü bu işlemciler yük altında çok ısınıyor. Oyun oynuyorsanız oyun içi sıcaklıklara bakın. Daha düşük olması gerekir.

KS

monalosa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Boşta 70 dereceye hangi anda çıkıyor ? Stres testinde kapalı bir kasa ve 240mm sıvı soğutmayla 97 derece normal denilebilir çünkü bu işlemciler yük altında çok ısınıyor. Oyun oynuyorsanız oyun içi sıcaklıklara bakın. Daha düşük olması gerekir.
Arkada hiç bir şey çalışmıyorken kendi kendine yavaş yavaş 45 ten başlıyor her saniye 1 derece artarak 71 geliyor daha sonra tekrar 45 e kadar düşüyor, sonra tekrar artıyor garip bir durumda, eco moda aldıktan sonra sabit 44-45-46 derecelerde geziyor. Oyun içi sıcaklıklarda daha hiç denemedim özellikle açmamı söyleyeceğiniz bir oyun var mı ve hangi programdan bakmalıyım.

Revalogon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
97
Sorunu çözdünüz mü acaba aynı sorun bende de var.
soğutucum arctic lf ıı 360mm stres testinde 95 derece görüyorum. Boşta 40 - 50 derece, oyunlarda 70-85 derece

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri