Öneri Ryzen 7 9800X3D İçin Anakart Önerisi

yagizyoncu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İşlemci
Ryzen 7 9800X3D
Ekran Kartı
5060 Tİ 16 GB
9800X3D için 'minimum' hangi anakartı kullanmalıyım aklımda MSI Pro B850M-P WIFI var ama bilemedim 3d modelleme photoshop programları için kullanacağım bütçe bu anakart bilemedin 1k yukarısına çıkar ne önerirsiniz

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
aklınızdaki anakart güzel.

incelemerden gördüğüm sapphire anakartlar f/p olarak baya iyi.
önerebilirim

workstation iş kullanımı için genellikle nvidia rakipsiz. o tamam. yanlız işlemciye gelince çoklu çekirdek avantajı kullanacağınız uygulamalarda sonuca etki yapabilir. yani r7 9800x3d yerine r9 9900x'in daha iyi sonuçlar verme ihtimali var ve daha ucuz. oyun ön planda ise 9800x3d uygulama ön planda ise r9 9900x tavsiye edebilirim. bu mesaja bazı donelerde ekliyeceğim.

photoshop sözkonusu olduğunda 9800x3d 9900x'i bozuyor. pek beklemiyordum ama gerçek bu.

1770603538836.png

KS

yagizyoncu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
aklınızdaki anakart güzel.

incelemerden gördüğüm sapphire anakartlar f/p olarak baya iyi.
önerebilirim

workstation iş kullanımı için genellikle nvidia rakipsiz. o tamam. yanlız işlemciye gelince çoklu çekirdek avantajı kullanacağınız uygulamalarda sonuca etki yapabilir. yani r7 9800x3d yerine r9 9900x'in daha iyi sonuçlar verme ihtimali var ve daha ucuz. oyun ön planda ise 9800x3d uygulama ön planda ise r9 9900x tavsiye edebilirim. bu mesaja bazı donelerde ekliyeceğim.

photoshop sözkonusu olduğunda 9800x3d 9900x'i bozuyor. pek beklemiyordum ama gerçek bu.

Ekli dosyayı görüntüle 45989
işin içinde oyun da var hocam iki yönlü istiyorum, izlediğim bir videoda 3dx işlemciler için daha yüksek anakartlara bakmanızda fayda var diyordu da o yüzden emin olamadım

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
biraz daha inceledim. 9800x3d photoshopta çok iyi.

işin içinde oyun da var hocam iki yönlü istiyorum, izlediğim bir videoda 3dx işlemciler için daha yüksek anakartlara bakmanızda fayda var diyordu da o yüzden emin olamadım
evet özellikle yoğun çoklu çekirdek kullanımı için vrm/mosfet yönünden güçlü anakart gerekiyor onlarıda düşük işlemcilerden fazla ısıtıyor çünkü. bunla ilgilide bir araştırma yapacağım şimdi.

1770604039681.png

o konuda anakartların kapasitesi bu şekilde. en iyiler küçükten büyüğe sıralı şekilde.

listede düşük sapphire modellerinide buldum. onlar bile kötü sonuç vermemiş. nitro+ rahat rahat işinizi görür. faz sayısı daha fazla.

Son düzenleme:

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
9800X3D için orta ve orta-üst modeller yeterlidir.

9950X3D için profesyonel 7/24 hız aşırtmalı kullanımda üst düzey anakart şart olur.

AMD işlemciler aşırı güç tüketimi yapmazlar. Bu yüzden 12 faz en güçlü AMD işlemcisine bile yeterlidir.
Yani Orta seviye 12 fazlı anakart alsanız da içiniz rahat olsun 9950X ve 9950X3D bile rahatlıkla anakart ısınmadan çalışır.

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
1770604206677.png

bu model sapphire anakartlar bu sonucu veriyorsa bahsettiğim nitro+ da sorun yaşamassınız

KS

yagizyoncu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Ekli dosyayı görüntüle 45991

bu model sapphire anakartlar bu sonucu veriyorsa bahsettiğim nitro+ da sorun yaşamassınız
9800X3D için orta ve orta-üst modeller yeterlidir.

9950X3D için profesyonel 7/24 hız aşırtmalı kullanımda üst düzey anakart şart olur.

AMD işlemciler aşırı güç tüketimi yapmazlar. Bu yüzden 12 faz en güçlü AMD işlemcisine bile yeterlidir.
Yani Orta seviye 12 fazlı anakart alsanız da içiniz rahat olsun 9950X ve 9950X3D bile rahatlıkla anakart ısınmadan çalışır.
ilginize çok teşekkür ederim hocam

GNU

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
146
ilginize çok teşekkür ederim hocam
rica ederim.

anakart olarak sapphire'e güvenemem msi, gigabyte, asus yada asrock gibi bildik anakart markası almak istiyorum derseniz yük altında vrm ısınma durumları tablolarda var. ona göre seçim yapabilirsiniz.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
herhangi bir anakart senın işini görecektir zaten. olay anakartı kullanım alıskanlıklarında. 4 tane m2 ssd takabılme durumun varsa 10 tane usb slotu lazımsa bu gıbı degısken lere anakart secımını şekillendirir. kasada kullanacagın sıvı sogutma rgb fanlar led ler bıle etki eder.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
764
Bu anakart giriş seviye, faz sayısı yeterli olur ama VRM soğutması olmamasından bu anakartta 9800X3D ısınmaya sebep olur (8+2+1 faz var, soğutma bloğu yok), Wifi ve Bluetooth yok ve ek kablosuz aparatları alınca +2000 TL veya üzeri fiyatları ek olarak ödersiniz yani bu anakart uzun vadede daha pahalıya gelir, M2 SSD yuvası 2 adet ve bir tanesinde M2 soğutması bulunmuyor.
Tek eksi olmayan yönü PCI-e 5.0 ekran kartı slotu. Bunun haricinde her yönüyle alt-giriş seviye anakarttır. 9800X3D gibi bir işlemciyle de kullanılır ama tavsiye edilebilecek bir anakart değil. 8-9 Bin TL fiyatlara bu anakarttan 2-3 kat fazla özellik sunan anakartlar da mevcut.

9800X3D için orta profil anakart bakacaksanız en az böyle bir model alın. Uzun süre arkanıza bakmazsınız.
Bu anakartta da 2 adet M2 yuvası bulunuyor. Soğutma blokları ise anakartın VRM bloğunu full kaplıyor.

3 adet M2 yuvası lazımsa @GNU 'nun önerdiği Sapphire anakart daha iyi bir seçenektir. Hatta tam bir F/P ürünüdür.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: GNU

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri