- İşlemci
- Ryzen 9 7900X
- Ekran Kartı
- RTX 5070
Merhabalar,
Günlük işlemler, geliştirme çalışmaları, yapay zeka uygulamaları ve ara sıra arkadaşlarla oyun oynamak amacıyla kullanmayı planladığım bir sistem için bileşen seçimi yaptım. Şu anki konfigürasyonum şu şekilde:
Araştırmalarımı iki gündür sürdürüyorum ve sonunda almak istediğim sistemin ana hatlarını belirledim. Ancak bazı konularda endişelerim bulunuyor:
Bu sistem konfigürasyonu hakkında öneri, alternatif değerlendirme veya eklemek istediğiniz başka bir görüşünüz varsa, yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler!
Günlük işlemler, geliştirme çalışmaları, yapay zeka uygulamaları ve ara sıra arkadaşlarla oyun oynamak amacıyla kullanmayı planladığım bir sistem için bileşen seçimi yaptım. Şu anki konfigürasyonum şu şekilde:
- İşlemci (CPU): AMD Ryzen 9 7900X
- Anakart: Asus TUF Gaming B650-Plus WIFI
- Kasa: ASUS TUF GAMING GT502 PLUS Tempered Glass RGB Beyaz
- Güç Kaynağı (PSU): MSI PSU MPG A1000G PCIE5 1000W 80+ GOLD
- Bellek (RAM): CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz DDR5
- Depolama (SSD): Samsung 980 PRO NVMe M.2
- İşlemci Soğutucusu: Corsair iCUE H150i RGB Elite White 360 mm
Araştırmalarımı iki gündür sürdürüyorum ve sonunda almak istediğim sistemin ana hatlarını belirledim. Ancak bazı konularda endişelerim bulunuyor:
- Dar boğaz (bottleneck) problemi yaşanır mı?
- Seçtiğim bileşenler dışında daha mantıklı alternatifler mevcut mudur?
Bu sistem konfigürasyonu hakkında öneri, alternatif değerlendirme veya eklemek istediğiniz başka bir görüşünüz varsa, yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler!